Изнуђени потези опозиције у НСРС

- Демократска права опозиције брутално су поништена и није било другог начина да се реагује него да се драстичним мјерама скрене пажња на угрођеност демократије у Републици Српској, казао је  замјеник предсједавајуће Представничког дома ПСБиХ Младен Босић.  Сматра да опозиција не сме попустити и да власт треба створити демократске услове за функционисање НСРС.

Босна и Херцеговина 13.09.2017 | 21:33
Изнуђени потези опозиције у НСРС
Босић је, гостујући у Дневнику ТВ1 рекао да је Република Српска дошла у позицију да се не поштују закони и одлуке и опозиционим странкама није ништа друго преостало него да радикалним мјерама указује на угроженост демократије.

"Демократија је уважавање интереса свих насупрот диктатури и аутократији. Ми смо дошли у Републици Српској да се не поштују закони и скупштинске одлуке. Главни ревизор је дао уљепшани извјештај о финансијском стању буџета у односу на стварно стање, па и такав налаз се не свиђа властима зато што није бајковит. Они су натјерали ревизора да поднесе оставку и скинули уопште расправу о томе са дневног реда НСРС иако је то обавеза парламента да о томе расправља", казао је Босић.

Нагласио је да је и прије тога било пуно аката насиља према опозицији.. Један од таквих насиља је и ускраћивање права опозицији да наметне теме које су животне за грађане", казао је босић, подсјећајући да су то интерпелације које је опозиција упутила,а власт неће да их разматра, иако постоји законска обавеза да се то уради.

"Демократска права опозиције брутално су поништена и није било другог начина да се реагује него да се драстичним мјерама скрене пажња властима да не могу више тако", рекао је Босић.

Он је мишљења да опозиција не сме да одустане од инсистирања на поштовању својих демократских права у Народној скупштини Републике Српске.



(БН/Н1)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

неутралан

13.09.2017 19:51

Госп.Босићу мисли шта хоћеш али није у реду оно од опозиције на онакав начин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

13.09.2017 19:56

Нацин опозиције је исувисе благ за овакве криминалце какав је Додик.

Name

неутрална

13.09.2017 20:00

На какв то начин мислиш?Преблаг је стварно!За онако грубо кршење и омаловажавање Института независног ревизора и налаза ревизије, који је искључиво немјењен парламенту,медиима и широком грађанству,реакције су више него преблаге!!!!

Name

Мрцевци

13.09.2017 20:01

А ЈЕЛ У РЕДУ ДА ГРАДЈАНИ КОЈИ ИХ ПЛАЦАЈУ НЕМАЈУ ИНФОРМАЦИЈЕ У КАКВОМ ЈЕ СТАЊУ БУДЗЕТ .ОНИ ГРАДЈАНИМА ИМА ДА ПОЛАЗУ РАЦУНЕ А ОПОЗИЦИЈИ ПОРУКА ДА САДА НЕ ОДСТУПАЈУ ДОСТА ЈЕ НАСИЉА ПОЗИЦИЈЕ ПРЕМА НЕИСТОМИСЉЕНИЦИМА.

Name

ренеуалан

13.09.2017 20:09

Је ли ти то о пристоности? О лијепом понашању? Је ли ти Баја примјер пристојности,реда,Честитости,поштења...? Јеси ли ти нормалан?

Name

МРВ

14.09.2017 07:22

А како је то требало. И ја мислим да је опозиција предуго чекала и толерисала бахатост и безобразлук СНСД-а и његових сателита. Предуго су трпили насиље како их не би оптужили за дестабилизацију, нарушавање јединства.... А диктаторски режим је то обилато користио и бивао све бруталнији.

Name

Зоол

13.09.2017 20:04

Жалосно је колико ови из опозиције никако не знају шта даље.Немају план Б.Дјелује да Додик има читав тим који ради на оваквим стварима.И ово је успио да окрене у своју корист.Ови као гуске у магли,нема енергије у том њиховом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ципела у главу

13.09.2017 23:02

Не лупетај скоте.

Name

истина

14.09.2017 01:30

Тацно а то је зато сто та опозиција нема подпору народа јер многи као ја и ти седимо пискарамо коментаре умјесто да изадемо на улице и дамо подрску опозици ,све док сутимо овако це нас газит и пљацкат а на крају це нас и туц са својом полицијом ,нису им дали без везе онолике плаце и да наплацују онолике казне .

Name

Перица

13.09.2017 20:27

Како тигар има плату десет хиљада?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.09.2017 20:27

Ма какав Вукота ! Тресла се гора родио се миш ! Почело је одбројавање гашења РС...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТД

13.09.2017 21:33

Овај као да се правда некоме... Баш никад није имао м.да

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таг

13.09.2017 23:16

Интерпелације опозиције нису само права опозиције него и обавеза. Ако се уоче крупни проблеми, промашаји власти, да не кажем намјерно уништавању привреде, школства, задравства итд, опозиција је дужна реаговати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

14.09.2017 04:57

Читајуци поједине коментаре,запитам се,па гдје неки од вас живе?Опозиција тражила расправу о ревизорском извјештају,о ком је скупштина дужна расправљати.Власт то неце.Зашто ако је све онако бајно како премијерка прича?

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

14.09.2017 07:10

Власт извршила насиље, да не кажем силовала демократију и сопствени народ, диктатуром и аутократијом.Опозиција тј.народ не смије стати без обзира што се жели провући теза да су угрозили функционисање институција.Међутим гледано из другог угла Вучић је у растројству око Косова,не зна како ће мјење реаговати на коалицију са Харадинајем и сл. јер је то дефакто признавање Косова као државе,из тог разлога вјероватно сугерише Додику да обезбједи било какво функционисање институција у РС,па и по цијену диктатуре и аутократије,што ови и чине,тако да опозиција нема подршку Вучића,ма да је и он изјавио да је Додик финансијски уништио РС.У том контексту видим и посјету Говедарице Вучићу! Јер стављањем ревизорског извјештаја на дневни ред и излазак истине на видјело неминовна је оставка владе,што овог момента такодје није пожељно гледано из тог угла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.09.2017 08:15

Један од смисленијих коментара!!!Но ,лако би се у нас у РС договорили ,позиција и опозиција,кад би било ријеч о искреном патриотизму и једних па можда и дригих(опизиције).Додик је рационалан политичар,и лако би смирио јавност једном лакшом антикорупционом плитиком коју би спровео у овом тренутку,да му је то намјера,тј да је ријеч о патриотизму!!!А лако би и смирио опозицију, коју је потргао откупом њихових чланова,кад би му то била намјера!!!Да је намјера била, заиста јака и стабилана РС ,нико не би ни увлачио земљу у оволики криминал !!!! Патриоте чувају своју земљу,чувају њен економски систем! Народ је растрган и избезумњен ,декласиран по свим основама,па позивање на јединство српског народа у оваквим условима је понижавајуће и ван сваког достојанства!!!!!Овдје је сад највише заказала академска јавност!!!!Гдје су сад АКАДЕМИЦИ ,да објасне појам патриотизма и како га чувати у оваквом односу снага унутар и ван земље!!!!Манимо се плаћених аналитичара!!!!!Имал ко од науке и пера,коме народ вјерује??

Name

"МАРИЦА"

14.09.2017 07:26

ЈЕСТ ДА ЈЕ ОПОЗИЦИЈА СВЕ ОВЕ ГОДИНЕ БИЛА МЕТИЉАВА И ДИЈЕЛОМ СНОСИ ОДГОВОРНОСТ ЗА СВО ХАРАЧЕЊЕ КОЈЕ СУ ПОЧИНИЛИ ДОДИК И ЊЕГОВ БАЈНИ ВЛАДАЈУЋИ ТИМ. АЛ, ЕТО ИПАК СЕ ПРОБУДИЛА И КОНАЧНО ПРЕДУЗЕЛА ЈАСНУ И ОДЛУЧНУ АКЦИЈУ, САД САМО ТРЕБА ИСТРАЈАТИ И ВУЋИ ПАМЕТНЕ ПОТЕЗЕ. ОВО ЈЕ ПРЕВРШИЛО СВАКУ МЈЕРУ , ЈАСНО СЕ ВИДИ ДА САМОВОЉА ВЛАДАЈУЋИХ КРАЈА НЕМА. АЛ СЕ КРАЈ ИПАК ПРИМАКАО.

ОДГОВОРИТЕ