Србенде и странци коче референдум

Предсједник Народног демократског покрета (НДП) Драган Чавић данас се након одлуке о ненастављању сједнице Народне скупштине Републике Српске обратио медијима и изнио тешке оптужбе на рачун владајућих структура Српске.

Република Српска 13.09.2017 | 15:13
Србенде и странци коче референдум
"Сами су признали да је било политичког утицаја ради необјављивања одлука о референдуму о који се куну двије године. 2015. године је донесена одлука, а они су спријечили објављивање у "Службеном гласнику". Зашто?", упитао је Чавић.

Некадашњи предсједник Републике Српске се затим осврнуо и на најаве референдума од стране СНСД-а и Милорада Додика.

"Јесте ли донијели одлуку о референдуму о укидању Суда и Тужилаштва? Проведите га. Ми то нисмо подржавали и упозоравали смо да ће Републику Српску довести у изолацију."

Чавић је истакао да је на његово инсистирање да се одлуке Скупштине објаве у "Службеном гласнику" да би ступиле на снагу, прије седам дана у Источном Сарајеву Милорад Додик рекао: "Шта они хоће, нисмо одржали референдум јер смо били под притиском и РС би била у изолацији".

"Какав цинизам", рекао је Чавић и наставио:

"Те србенде и јуначине када су схватиле куда иду нашле су рјешење у договору са странцима, са Западом, да држе у ладици одлуку о референдуму. Врло непријатан разговор сам имао са једним страним дипломатом који сматра да то што радим није добро, што инсистирам да се проведе одлука о референдуму", изјавио је Чавић.

Предсједник НДП-а је казао да, иако не подржава то, опозиција инсистира да се проведе референдум, јер је одлука донесена у Народној скупштини Републике Српске. Или да се одлука поништи.

"Јесте ли донијели одлуку? Проведите референдум или поништите ако мислите да ћете произвести санкције за РС. Хоћете да нема Суда и Тужилаштва БиХ? Јесте донијели одлуку? Проведите је и укините Суд и Тужилаштво БиХ, али немојте да слуђујете овај народ свака три дана референдумима које не одржавате."

Извор: Агенције

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

хох

13.09.2017 13:23

На шта ли ће ово изаћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо

13.09.2017 13:28

Отјерати багру са власти и одмах у затвор. Стока једна

Name

Игор

13.09.2017 13:32

На још једну Фарму, Задругу, или неки други ријалити шоу.

Name

Повратак отписаних

13.09.2017 16:28

Окупатор је све бахатији у пљачки, домаће слуге су им одане...нема рјешења док не пукне филм и крене акција...

Name

Те дејо

13.09.2017 18:30

Која тебе стока направио а отјерај дејо да пробас мало зестикове мотке народ је на изборима реко своје пробај фукаро

Name

Ндп Требиње

13.09.2017 21:12

Свака вама цаст,али сто се нисте бунили када је Здравко Крсмановиц запослио златног љиљана у заједницке органе.Срам вас било,и једне и друге.

Name

БОБА

13.09.2017 13:27

ОВО НЕ СЛУША ОНАЈ КО СЕ СНАШАО КАКО У СВАКОДНЕВНОМ ЖИВОТУ ГОВОРЕ .ЗНАЧИ ОНАЈ КО ИМА ПАРЕ ОДНОСНО КОЈЕ СТЕКАО НА КРИМИНАЛУ И КОРУПЦИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

13.09.2017 14:12

Подици сатор сто прије и наплацивати карте!Циркус,циркус ето ста је то,Нусицеве комедије су "весела свеска"за ово ста ми сваки дан мртви озбиљни гледамо и у ста се назалостт "УЗИВЉАВАМО"!!!

Name

Енд

13.09.2017 13:31

Референдумска власт сваки дан ради на јачању БиХ, а увелико уништава РС! Све овласти са ентитета на државу је пренио наравно СНСД, и још увијек врло добро одрађују посао за који су доведени на власт. Што су дуже они на власти то је мање Републике Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.09.2017 13:59

Не навијају Бошњаци већ неко вријеме безвезе за Додика, а приватници покуповаше све живо по РС-у. Најважније је да има још анкета :Д

Name

Неко из масе

13.09.2017 13:33

На РТРС ПЛУС преносе НС РС из мале сале НС РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

13.09.2017 13:51

АКО СЕ У ОВУ АНАРХИЈУ НЕ УМЈЕСА ОХР,ЕУ И ОЕБС ОНДА СУ НАС ОБИЉЕЗИЛИ КАО РОБЉЕ ДОДИКА И СЕКТЕ КРИМИНАЛА РС. СРБИЈА ЈЕ ПОСТАЛА ОВИСНИК ДОДИКА. ЦЕКАЈУ НАС ПУТЕВИ ЕГЗОДУСА, А ОПОЗИЦИЈА АКО НЕ ПРЕДУЗМЕ РАДИКАЛНЕ МЈЕРЕ НЕКА НАПУСТИ СВАКАКО ЈЕ ЈЕДНОУМЉЕ И БЕЗУМЉЕ.

Name

Ре "За" РАСПУЦХИН

13.09.2017 14:57

Мислим да је већ свима јасно да владајућу , сада већ "хунту" (пошто су извели полицију на опозиционе посланике) , тај исти "ОХР" тј. читав запад подржава и одржава на власти. Некада су припадници режима били страни плаћеници али само док се нису дочепали власти. Од тада их странци више не плаћају али и даље их подржавају како би радили за интересе тих који су их довели на власт. Када би запад стварно желио срушити режим то би могли урадити за пар дана (сјетите се Гадафија). Морам признати да им је то генијално. Довести некога на власт да ради за њих а да се наплаћују од властитог народа.

Name

Лакташи

13.09.2017 15:00

ЗА ГОСПОДИНА ЗА ОПОЗИЦИЈА САМА НЕ МОЖЕ НИШТА А СТРАНЦИ СЕ У ОВО НЕЋЕ УВЛАЧИТИ АКО НАМА ВАЉА БАЈА НЕК ТРПИМО А АКО НЕ ВАЉА ОНДА КАДА ОП ПОЗОВЕ НА УЛИЦЕ СВИ НА УЛИЦЕ И ЗДРАВИ И БОЛЕСНИ И СТАРИ А У ПОЗАДИНУ МЛАДИ НИШТА НАМ НЕ ОСТАЈЕ НЕГО УЛИЦА ИЛИ ГРАНИЦА ( БЈЈЕЖАТ ЋЕ СЕ) СВИ У СВИЈЕТ А СЕКТИ НЕК ОСТАНЕ ТАМНИ ВИЛАЈЕТ

Name

СРВ

13.09.2017 18:42

@РАСПУЦХИН: Да, то јесте "генијално", тај систем запада да доведе окупационе намјеснике, да их одржава на власти, и тако остварује своје интересе. Тако се домороци неће лако побунити против "свог". А Срби имају одличан радар да препознају окупатора када је туђин (Османлије, Аустроугари, Њемци, НАТО), али теже када се окупатор зове Милорад или Александар. (Не знам одакле си се појавио, али је лијепо видјети слободоумног и паметног Србина који пише својим писмом.)

Name

Перица

13.09.2017 13:37

Стварно ми није јасно шта овај хоће!? Час хоће референдум, час неће! Тотално неозбиљно, не знам коме он може бити лидер, само чобанима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рацбо за Перицу

13.09.2017 14:49

Никада ти то нецес схватити.

Name

Шта ме брига

13.09.2017 13:40

Ако неки људи не дају одржавање и пошто ионако пола људи с правом гласа не излази на изборе и референдуме не треба их више ни одржавати. Избори и референдуми су ионако скупи и како год изгласамо неће нам бити ништа боље. Новац који се потроши на изборе и референдуме може се преусмјерити на егзистенцију људи и инфраструктуру. Ионако смо кредитно задужени а наше индустрије (посла) више нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

13.09.2017 13:46

Референдум се мора одрзати,одлуке дрзавног парламента Српске као врховног тијела дрзаве се морају постовати.Градјани дрзаве треба да се на демократском референдуму изјасни подрзавали неуставне савезне институције на нивоу бИХ и ниихово дјеловање на територије дрзаве Републике Српске.Свако не постује одлуке парламента дрзаве и њене законе,као и вољу њених градјана треба кривицно да одговара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

13.09.2017 13:56

Друг, читам ову твоју задњу реченицу и нешто контам, по тој логици ми би требали поштовати одлуке БиХ и њене законе, у супротном ћемо кривично одговарати! БиХ је држава (ма каква она била) и као такву је признаје читав свијет, укључујући Русију и Србију, а РС и ФБиХ су њени ентитети, које чак ни Вучић не смије назвати државом!

Name

Зоки

13.09.2017 14:13

Ти са Пала Патриото по прици треба вец једном да сватис волио ти то или не,РСа није Дрзава вец Ентитет и права Ентитета по Дејтону су ограницена,референдум је пуцање у стијену цији рикосек зрна мозе цовијека да рани,убије али у сваком погледу имаце неке последице од тога,али то је за тебе виса математика.

Name

Ре Пале

13.09.2017 14:46

Ономад уочи локалних избора прошле године одржана "анкета" даје ми за прааво да мислим да је имала за циљ да се некој режимслој штампарији упумпа већа количина народног новца, а ево зашто то тврдим? Уочи одржавања поменутог догађаја послат сам испред СДС-а у плаву салу у Модричи на бајаги некакву обуку чланова и замјеника анкетних одбора. Пред око 200 присутних поставио сам 3 питања у вези коштања силног матријала који се морао одштампати, а цијеним да је тога било неколико тона. 1. Да ли је расписан тендер за тај посао? 2. Ко се све јавио од штампарија у РС-у на исти? 3. Колико је то бацање пара у бунар коштало пореске обвезнике? Одговор на јавно постављена питања сам добио наравно "никад". Питања су тад у сали изазвала полемику по принципу "за и против" а једини ми је циљ био да пред народом све буде транспарентно. Толико о "референдумима"

Name

Смутно

13.09.2017 13:51

Ста је ово, ниједан СНСД-овац данас не проговара, уцутали си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух, хух

13.09.2017 13:58

Што сад Миле Додик не додје пред Скупштину? НЕ СМИЈЕ. ТРЕСЕ СЕ У СВОЈОЈ ШПИЉИ.

Name

Ево ме

13.09.2017 14:15

Ста це Цавиц лупетало. Остао сам себи предсједник странке. Ко год му је вриједио несто напустио га јер види да не прица "својом главом"!!!!

Name

Питање ?

13.09.2017 14:12

Имас ли ти какво рјесење Цавицу за све ово? Или опет само показивањем прстом на Додика од којег ама бас нико ниста нема ! Знамо гдје су проблеми .И знамо ко и како је то створио. Имас ли рјесење ? Немас ? Напусти политику јер си неспособан и недорастао ситуацији као и сви ови из "опозиције".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чавић

13.09.2017 14:48

Наравно да имам рјешење. 1. да се стави на дневни ред ревизорски извјештај, онако како је то законом предвидјено, 2. уколико се утврди да је Влада 'пробила' буџет за износ који је ревизија утврдила, а приказала много мањи, да се смијени Влада, 3. самом смјеном Владе и Скупштинска већина, која је купљена а зна се већ и како -афера "папак", није више легитимна и треба 4. да се проведу ванредни парламентарни и предсједнички избори без крадје и куповине гласова 5. да се формира нова Скупштиска већина, како то избори покажу и да се крене у избор нове Владе од стране мандатара кога би именовао новоизабрани предсједник Реп.Српске. Не видим шта ту није јасно и шта неко има да мудрује. Ако имате већинску подршку гласача у Реп. Српској имаћете поново Владу и свог предсједника и наставите даље да нас водите у пропаст и то је то.

Name

Опет Ја

13.09.2017 14:34

Цавицу не мозе се силом узети власт! Тразис оставке ? Захтјев за оставке поднеси у Скупстини и не прави циркус. Рано сте се унервозили јер до избора има јос несто висе од године. показите да сте дорасли тренутку. Вратите се у скупстину и повинујте себосновном демокрстском праву да свугдје на свијету вецина доноси одлуке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кијо

13.09.2017 14:51

Доле Влада папака на целу са Додиком!

Name

Ре "Опет Ја" РАСПУЦХИН

13.09.2017 16:05

О каквој демократији и демократским правима Ви причате? Да ли је демократија куповање посланика? Сви ти "папци" су били на листама опозиције и као такви су дошли у скупштину гласовима бирача. Чињеница је да су обманули , тачније преварили гласаче или ако желите слагали. Чини ми се да је (нисам правник па ми немојте узети за зло ако гријешим) превара кривично дјело за које се одговара пред судом. Наравно , треба поднијети кривичне пријаве како би се провела истрага и све што слиједи. На жалост не може се примјенити "Душанов законик" по којем би ти преваранти били адекватно кажњени.

Name

сики

13.09.2017 14:48

Чавић остао сам,плаћен да руши РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре сики

13.09.2017 21:43

Главни баја је срусио Српску тако сто је опљацкао све у Републици Српској.

Name

А

13.09.2017 15:23

Ја се чудим начудит не могу овај некадашњи пред РС се напиње из петних жила да некоме нешта објасни а спао на ниво једног обичног посланика и при томе да у за се има само једног Крсмановића. А ја сматрао да је он неко и нешто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

13.09.2017 16:11

За русење РС ,дали се ту ста борци питају.Или они немају право реци.

Name

Видимо

13.09.2017 16:48

... И Шта је главни програм опозиције? Референдум и ново 4 годишње трљање Аладинове лампе... Ускоро ће вам на скупове само два три крезава дједа доћи, а и они су чак све послали вани... Ја лабилније и смотаније и власт и опозицију на Балкану нисам Гледо. .. Надам се да народ неће на изборе јер док год гласове неко добија - зна отприлике Шта му народ мисли и зна да манипулисе, али би волио видјети Шта ако им 10-15% изадје на изборе? Шта им онда оних 85% мисли? Хајде, да видимо Ко би онда стисно да преузме владу... Док манипулису гласачима, сви су исти - вјерујте... Ја већ 26 година не гласам, а и вани сам. Једном са 18 биро Реформисте и исп'о будала сто сам добро народу мислио. Овако је боље, побијено, што није о сиромашно и болесно, остало вани, ... Лијепи вам избори, дика је ове кретене гледати и из опозиције и из власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цавицу Сконто Си Ста Треба Да Се Ради

13.09.2017 17:30

Као и добар број опозиционара. Једино сила пали и ова власт се једино на силу да срусити. Док се цека да папака нестане бојим се да це јако јако дуго да се цека. А за то висе нема времена ова власт се је вец замјерила свакоме од сусједа до опозиције па на крају са скоро цијелим свијетом. Овако даље не иде а на фину не мозете изгласати ниста,зато устрајте у бојкоту јер само сила мијења овакво лосе стање

ОДГОВОРИТЕ
Name

пропаст

14.09.2017 08:18

стосетице.тије.додиковије.референдума.тојесве.игра.београда.и.загреба.цовицје.велики.играц.усвему.овоме.свејето.плански.смисијено.дасе.бих.уцјелини.дестабилизује.као.дрзава.три.народа.додик.није.нисад.свјеса.своје.политике.самјесеб.унистијо.зато.постоје.слуга.београда.и.загреба.стобитребо.да.води.добру.политику

ОДГОВОРИТЕ