Радници трећи дан у штрајку глађу

Двадест и један радник Жељезница РС штрајкује глађу и тврде да трпе притиске управе те да им се пријети и дисциплинским поступцима.

Република Српска 13.09.2017 | 11:36
Радници трећи дан у штрајку глађу
Предсједник Самосталног синдиката Саобраћајно-транспортне дјелатности у овом јавном предузећу Златко Марин изјавио је данас Фени да не одустају од штрајка све док се не испуне њихови захтјеви те да очекују да их подржи још један број колега.

-На терену су већ почели притисци, иако управа тврди да то није тачно, али се пријети дисциплинским поступцима онима који желе да нам дају подршку. На све начине покушавају да нас онемогуће да се овај штрајк омасови - тврди Марин.

Траже исплату четири накнаде по основу превоза и два топла оброка, али засад их нико од управе или ресорног министарства није контактирао, иако су у штрајку глађу трећи дан.

Марин је оптужио руководство овог јавног предузећа да прави уштеде на примањима радника.

Из управе Жељезница РС је саопштено да не споре да су у текућој години настала одређена дуговања према радницима, прије свега по основу топлог оброка и накнаде за превоз, али додају да до кашњења с исплатама долази због недостатка новчаних средстава, а не због воље управе да нека радничка права ускрати или умањи.

-Радници морају бити свјесни посљедица не само по лично здравље већ и по њихов радноправни статус, због поступања мимо важећих прописа, те Управа позива све раднике, који су се одлучили за штрајк глађу да одустану од даљег угрожавања властитог здравља, а да свако незадовољство везано за остваривање права из радног односа рјешавају у складу с важећим законским прописима - навели су у саопштењу.

(Фена)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

србин

13.09.2017 09:42

Види ових мајмуна из управеПа зар није закон рекао да радници имају право на плату .превоз пензионо .здравствено. топли оброк.............

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

13.09.2017 10:18

Штрајку у фармеркама,гдје им је униформа☺

Name

ТРН

13.09.2017 09:42

Па посло је Вуциц 5 мил нек помогну радницима има пара сад....

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

13.09.2017 09:48

Четири превоза и два топла нису преко миље и зато ће ризиковати животе и здравље? или су можда у питању откази и друге озбиљније ствари?? Или их је опозиција истурила у прве редове мада сумњам ови су вјерни гласачи власти ко и онај из Чајнича "Миле зашто нам ово радиш опет ће мо гласат зате"Не брините обиће вас ускоро онај коме сте дали власт са тазе ракијом ред је да се проба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

13.09.2017 11:22

Јел ти знас колико људи има који плацају рате банци,који плацају рацуне резије,који хране,облаце,сколују дјецу...неријетко и лијекови и здраствени троскови??? Јел ти знас ста је миља за њих??? Јел ти знас исто тако да ни једна од наведених ставки не мозе да цека??? Јел ти знас да их људи не могу родити...али могу зарадити али ни на зарадјено немају право!!! Херцеговац о цему ти прицас? Ја ти не зелим да дозивис то али размисли мало...ако имас цим.

Name

За Истину

13.09.2017 13:01

А ста ти прицас? Јесте у праву си ал тако је вецини у овој јадној и оцерупаној дрзави! А ко је оцерупао? Онај коме су ти исти страјкаци давали глас из избора у изборе а све да се захвале сто их је баја запосљавао на измисљена радна мјеста и сто су прекобројни! И онда кад додје вријеме да се плати рацун-појави се баја и плати по пиву и они сви ударе кез и сликање! Наравноо баја их је зајебао и сад плачу опет! Е о томе прица херцеговац

Name

xxл

13.09.2017 09:49

МА ЉУДИ МОЈИ НИКО НЕЦЕ ДА РАДИ ГРАТИС...ПРОСЛО ЈЕ ВРЕМЕ ДОБРОВОЉНИХ РАДНИХ АКЦИЈА КАО ЗА ВРЕМЕ КОМУНИЗМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јелен

13.09.2017 09:55

Можел другови по једна на таште, ја частим...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

13.09.2017 23:08

Сви страјкују, имал ко да ради.