Манекенка постала најмоћнија жена

Захваљујући Трампу, манекенка је постала најмоћнија жена у Вашингтону.

Свијет 13.09.2017 | 10:02
Манекенка постала најмоћнија жена
Блиска сарадница председника САД Доналда Трампа, Хоуп Хикс именована је за директорку комуникација Беле Куће, чиме је преузела једну од најмоћнијих улога у Вашингтону.

Хикс (28) је именована у уторак, а пре него што је дошла на нову позицију у Белој кући, радила је као саветница за Трампову ћерку, Иванку. Била је и портпаролка Трампове кампање, што је био њен први посао у политици.

Ову бившу манекенку, како наводи АФП, прати глас да је велики бранилац Трамповог имиџа.

Хикс је на том месту заменила Ентонија Скарамучија који је смењен после само десет дана.

Иако нема политичко искуство, Хикс је већ пет година у блиским везама са породицом Трамп, преноси ББЦ наводећи да је она тихо градила свој пут поставши једна од најближих сарадница председника, а са зарадом од 180.000 долара и једна од најплаћенијих.

Каријеру је почела у односима са јавношћу где јој је један од клијената била модна компанија Трампове ћерке Иванке чије колекције је као модел и носила. Осим тога радила је и за Ралфа Лорена, а појављивала се и на насловним страницама модних магазина.

Сарадња са Иванком Трамп довела ју је и до њеног оца који ју је 2014. године лично изабрао да ради маркетинг за његову компанију са некретнинама.



У политику је ушла случајно 2015. године када је са Трампом отишла на пут који је, како се касније испоставило, био његов први у оквиру председничке кампање.

Затим је помагала у вођењу његовог Твитер налога, записујући оно што је он желео да каже, а он ју је потом лично замолио да остане у његовом политичком тиму што је она и прихватила.

Хикс ретко даје интервјуе али често присуствује председниковим интервјуима. Када је почела да ради Трампову кампању, обрисала је свој Твитер налог, док јој је Инстаграм профил приватан.

Трамп је после инаугурације наменио нову улогу за Хоуп Хикс која је постала директорка Беле куће за стратешке комуникације.
Она са председником комуницира не покушавајући да га промени, већ да му омогући оно што жели да ради.

Према писању Политика, Хоуп Хикс је једна од малобројних правих инсајдера у Трамповој породици. Имала је приватне вечере са Иванком и Џередом, а била је и међу малобројнима у Трамповој делегацији током посете папе Фрање у Ватикану.

Када је прошлог месеца привремено постављена на функцију директора комуникација Беле куће, ББЦ је предвиђао да, с обзиром на досадашњи брз успон, не треба се изненадити ако Хоуп Хикс остане на тој позицији дуже од својих претходника.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ијепотица

13.09.2017 09:18

Добро.зенско.зенска.политика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.09.2017 09:27

Моника левински је најмоцнија !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ама

13.09.2017 09:51

Код Трампа це радити Хикс, само да не направи као Моника кикс...