У БиХ нема застава ИСИЛ-а

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић демантовано је данас наводе високих званичника Хрватске али и других земаља о томе да у БиХ постоје особе које имају везе са тероризмом.

Босна и Херцеговина 12.09.2017 | 14:02
У БиХ нема застава ИСИЛ-а
То су паушалне и неаргументоване изјаве наших сусједа, поручио је Звиздић на конференцији за новинаре у Сарајеву и позвао их да се од таквих изјава уздрже.

"У БиХ се не вијоре заставе ИСИЛ-а. Нема података ни да у БиХ има 5.000 или 10.000 радикалиних особа. Демантујемо такве изјаве, а ако сусједи имају податке нека нам их пошаљу, изјавио је предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић и додао да БИХ не жели да улазимо у дневнополитичке сврхе сусједа, већ даје институционални одговор и да је то је континуирана активност Савјета министара БиХ.

„Сигурносне службе сусједа никада нису послале такве податке. Због тога такве изјаве сматрамо паушалним и да имају политичку позадину“, рекао је Звиздић.

Звиздић је упозорио како се све земље региона, па тако и БиХ и Хрватска и Србија, једнако угрожене пријетњама тероризма.

"Наше сигурносне агенције раде добар посао, немамо одласке на страна ратишта. Постоје појединачни случајеви који стално измишљају неке кампове за терористе. Ја тражим да се ти наводи истраже, те да се, уколико их демантујемо, такве особе адекватно казне. Сарадња наших сигурносних агенција са партнерима у сусједству, ЕУ, САД, Интерполом, Еурополом је на завидној разини и располажемо с релеватним подацима који побијају тврдње које смо могли чути од званичника земаља региона, али и земаља ЕУ. ", навео је Звиздић.

Он је додао да опасност од тероризма у БиХ није ништа већа него било гдје друго у региону, Европи и свијету.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић је подсјетио да је свакодневно комуницира са сигурносним службама и агенцијама, те да се улажу заједнички напори у борби против тероризма и радикализма.

"Тражио сам податке од министара из сусједних земаља, јер ми наше податке дајемо транспарентно. Ми кажемо да постоје одређени проблеми са радикализмом, али не са тероризмом. Не бјежимо од тога да имамо одређене проблеме са радикализмом, али радимо на рјешавању", поручио је Мектић.

Он је оцијенио да није добро да било ко због предизборне кампање и у политичке сврхе спинује информације о тероризму у БиХ, те да терористичке пријетње углавном долазе изван БиХ.

У згради државних институција данас је одржан састанак којем су осим Звиздића и Мектића присустовали и челни људи СИПА-е и ОСА-е. Иако су били позвани представници Тужилаштва БИХ нису присуствовали данашњем састанку.

(Вијести.ба)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Индијанац

12.09.2017 12:20

Још која хефта Мектићу и све ће бити у реду. Стиже пресуда за ХДХ Г-узнике и УЗП, па онда упитај госпођу КИТАровић зашто су нападали Босну и Херцеговину, зашто је ХВ палила и убијала све нехрватско по Херцеговини и средњој Босни. Све дође на своје, неће Босна ниђе, а бога ми неће ни Херцеговина...

ОДГОВОРИТЕ
Name

несо бл

12.09.2017 13:06

Браво мектицу,није саровиц најбољи министар вмбх,вец ти,добицес вилу на пољине хиллс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац

12.09.2017 13:18

Шта је спорно и да господин Мектић добије вилу на Пољинама, није човјек шугав. Нека поведе и тебе да му чуваш имање умјесто боснског торњака, да и ти једном крочиш у Шехер Сарајево...

Name

несо бл

12.09.2017 14:40

Данас сам био у сарајеву

Name

несо бл

12.09.2017 14:45

А сто се тице цувања,бољи си ми ти за то посто га бранис,а и босанац си,а ја србин

Name

ре Несо

12.09.2017 15:19

Сташа, јес'л то ти? Био у комисији за Скупштинску кантину? Нека, нека, тако и треба, борба за водство у кантини ојачаче преговарачку позицију РС-а као и борбу против радикалноекстремистичких субверзивних елемената!

Name

Ме

12.09.2017 15:11

Није нико био испод Власица., не знају они ста има тамо,,, страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реуф

12.09.2017 16:49

Сви објесили носеве ако казете овај народ нелазте ЕУ а хоцете наводно у ЕУ а ЕУ бас ставила на црну листу обилнезена дрзава терористицка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мркоња

12.09.2017 16:50

То исто кад ндх Кате није устаска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

12.09.2017 16:57

Муслим да онај који СЕ хвали да је био борац РС добро зна СА Ким је ИМО посла и КО је уцествово у злоцинима у бих сви знамо да јединица ел мудзахедин није никаква добротворна организација да није добротворац онај КО осјецену србски главу даље алији и тај цовјек сад тврди да бих није терористицки земља а Јос прица вицеве против србски хероја који први стадосе на црту тој злогласној ел мудзахид јединици КО је он мозете сами закљуцит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роx

12.09.2017 17:01

Добијас информације öд бакира изетбеговица хахахаха па то је прави терориста тај је надмасио бабу јебо ГА ин терориста прави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ралф

12.09.2017 17:03

Добар овај аган

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цедо

12.09.2017 17:23

Прије казу да зена мöге направит цовјек нецовјеком ал ово је Горе да политика и интетес могу направит нецовјека и Јос фукару цисти доказ мектиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

несо бл

12.09.2017 20:55

Ова представа данас ових пајаца је доказ да се ми срби морамо окупити око предсједника додика и дати му јос вецу подрску на следецим изборима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ннн

13.09.2017 09:03

ннн јеси ли то ти? Одавно те није било на овом порталу. Опет си прескочио терапију па дизеш лакташенка у облаке!!!