Министарство подржало рад РАК

Министарство комуникација и промета Босне и Херцеговине саопштило је данас да да подржавају рад Регулаторне агенције за комуникације Босне и Херцеговине и оградило се од става који је недавно дала службеница министарства у вези спора РТРС и РАК-а.

 

Босна и Херцеговина 12.09.2017 | 10:02
Министарство подржало рад РАК
Поводом медијских написа везаних уз прикључење телевизије "К3" у дигитални систем емитовања, Министарство комуникација и промета Босне и Херцеговине саопштило је да у оквирима закона о комуникацијама и подзаконских аката којима је регулисана област комуникација у Босни и Херцеговини подржава рад Регулаторне агенције за комуникације Босне и Херцеговине.

"Закључци који се изводе из става службенице Министарства у поводу тумачења одлука или санкција РАК-а не представљају ставове Министарства, те се Министарство у цијелости ограђује од истих", каже се у саопштењу и додаје да министарство и РАК БиХ настављају изузетно успјешну сарадњу на добробит свих грађана Босне и Херцеговине.

РАК је изрекла недавно РТРС-у новчану казну у износу од 45.000 КМ због ускраћивања права на прикључење на земаљско дигитално емитовање за ТВ станицу К3 из Прњавора као и новчану казну у износу од 15.000 КМ генералном директору РТРС Драшку Милиновићу, као одговорном лицу.
 
Из РТРС-а тврде да одлука РАК-а није правно утемељена те најављују жалбу, а подршку им је недавно дала службеница тог министарства, од чије изјаве се данас саопштењем оградило Министарство за комуникације и промет.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

А

12.09.2017 08:34

Јес јашта је ко и за пељешки мост. Сваки дан друго саопштење од друге особе. Које и чије министарство. Не лапрдајте више

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хај збогом

12.09.2017 09:31

Пукли сте. Нек је и вам из РТРС одзвонило давно је требало мало вас спустити на земљу. Мислите као и пресједник да вам нико ништа не може . РАК само напријед .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спиро

12.09.2017 09:56

Код нас агенције преузесе блäст цуј агенција казнила некога у праву је додик који СЕ нам к...ц сугови и тузиластво ето и агенције спроводе не какав свој закон

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јавна кућа РТРС

12.09.2017 10:35

Срамно! Поново се руше србске институције и отима србска имовина. Ја бих све приватне ТВ куће угасијо, и јадном народу оставио да гледа србску РТРС, објективну, на чијем је челу бивши предсједник кабинета наше драге Жељке.

ОДГОВОРИТЕ