Високи британски дипломата у БиХ

Стални подсекретар Министарства вањских послова Уједињеног Краљевства Симон МцДоналд данас ће допутовати у дводневну посјету Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 11.09.2017 | 08:45
Високи британски дипломата у БиХ
Највиши британски дипломата ће нагласити сталну преданост Уједињеног Краљевства стабилности, сигурности и просперитету БиХ, као и ширег региона.

Он ће озваничити почетак британског предсједавања „Берлинским процесом“ и разговарати о плановима за наредни Самит о западном Балкану, који ће се одржати 2018. године у Уједињеном Краљевству.

Током посјете МцДоналд ће се састати с предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем, министром спољних послова Игором Црнадком и премијером Федерације Фадилом Новалићем, те с њима разговарати о наставку британске подршке реформама у пољу модернизације економије као и на који начин БиХ може убрзати напредовање на свом путу ка евроатлантским интеграцијама.

Сер МцДоналд ће посјетити Војну базу Бутмир како би се упознао с најновијим детаљима дјеловања снага ЕУФОР-а на одржавању сигурног окружења.

Он ће се још састати и с члановима Феллоwсхип програма Британске амбасаде, а који су лидери у различитим пољима рада у Босни и Херцеговини. Многи од њих су укључени у широки спектар пројеката које финансира британска влада, као што су јачање професионализма, независности и ефикасности правосуђа и сигурносног сектора у Босни и Херцеговини, те борба против корупције.

У току су и велики пројекти чији је циљ побољшање пословног окружења и јачање приватног сектора, како би се отворила нова радна мјеста и прилике за младе из цијеле земље, саопшено је из британске амбасаде у Сарајеву.

(Фена)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Драган

11.09.2017 06:55

Зашто се Британија залаже за европску интеграцију БиХ, кад она те интеграције напушта? Што се тиче уласка у НАТО, то је унутрашње питање, тиче се народа који живе у БиХ. Не видим шта ту има да се меша било ко док се не постигне консензус унутар БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

11.09.2017 07:48

Какав цинизам,они нама око ЕУ исте оне из које су изасли.

Name

Пензионер

11.09.2017 07:56

Како мислис да се постигне концензус у БиХ? Новим подјелама. "Велики" неце дозволити да се дрзава подијели, знаци заборавимо ријеци "подјела на три-цетири дијела". Мимо три народа који зиве у БиХ, постоје и други који се нигдје не спомињу и практицно немају никаква права. Засто да ја бирам "своје" представнике на само једном дијелу територије. Мени се мозда допадају политицке идеје некога, кога ја тренутно не могу да изаберем. Мора се кренути са новим, младјим људима, поцети са промјеном Устава и Изборног закона, па даље. Дрзава се празни, људи одлазе, многи се никада висе неце вратити, ко це да ради у БиХ, како дрзава мисли да исплацује пензије, Додик је вец неколико пута тразио да се стампа новац, а то води у крах и јос вецу биједу, и да не набрајам висе.

Name

007БОНД (100% БАЧВАНИН-ДА СЕ ЗНА!)

11.09.2017 11:58

Пропала рс мора што пре ове године са јаком БиХ у моћни Нато.Значи БиХ у НАТО и ТАЧКА!

Name

Брит

11.09.2017 06:58

Оног Рудоњу бас сви заобилазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

11.09.2017 07:47

Током посјете МцДоналд ће се састати с предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем, министром спољних послова Игором Црнадком и премијером Федерације Фадилом Новалићем, те с њима разговарати о наставку британске подршке реформама у пољу модернизације економије као и на који начин БиХ може убрзати напредовање на свом путу ка евроатлантским интеграцијама. А Жељка, шта она каже? Мада обзиром да су питања из професионализма, независности правосудја, борба против корупције мислим да и нема ста да казе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тиито

11.09.2017 15:45

ма гонитеља тог акрапа што даље .само лове у мутном.чуј ми у Европу а они је напустили.па би сада нама да увале 300- 400 хиљада емиграната које они нису хтјели ни да чују.и који су били основни разлог за брегзит.

ОДГОВОРИТЕ