Додикова прича је увод у изолацију

- Додикова прича о самосталности је увод у изолацију и нестанак Републике Српске. Ми у изолацији и уништавању Републике Српске нећемо да будемо саучесници, ми је волимо на један здрав и рационалан начин за разлику од владајуће елите. Српска се чува и гради бољом економијом, радним мјестима, праведним односом, стварањем пријатеља и отварањем према цијелом свијету, категоричан је Бореновић.

Република Српска 11.09.2017 | 07:57
Додикова прича је увод у изолацију
Коментаришући изјаву Милорада Додика да се са Савезом за промјене не може постићи никакав консензус унутар РС, чак ни онај потребан за одржавање могућег референдума о статусу РС 2018. године, предсједник ПДП Бранислав Бореновић у интервјуу порталу Вијести каже да Додикова ретроградна политика полако доживљава свој крај, срећом.

"То његово хазардерство и невјероватна национално-емотивна манипулација је била вјешто срачуната само због изборне комбинаторике и изборног резултата. Кључно је питање, колико је та деценијска манипулација коштала Републику Српску? Данас, као након сваке елементарне непогоде, поплаве, пожара, можда је најтеже финансијски израчунати политичку непогоду - штету која нам је нанесена оваквим неодговорним и коцкарским политичким дјеловањем. Српска је тешко погођена вишегодишњом економском девастацијом, корупцијом, непотизмом и констатном политиком сукоба, страхова, изолације…", казао је Бореновић.

"Чуј...Након свега говорити о консензусу, ријеч коју је власт скоро избацила из свог вокабулара, о каквом консензусу говоре, три милијарде народних пара је нестало, опљачкано, пола буџета иде за отплату кредита, здравство пред је банкротом, три мјесечне пензије недостају, дефицит само из прошле године је стотине милиона КМ, негативан природни прираштај 35 посто, млади одлазе, са пола свијета се завадили, нико нам не долази и сад кривити опозицију за недостатак консензуса је врхунац лицемјерства и покушај тражења изговора за неуспјех чију цијену треба да плате грађани. Е неће моћи, вратите паре у буџет, исплатите све порезе и доприносе које дугујете, утврдите одговорност за криминал и корупцију, отпустите све блиске сроднике које сте позапошљавали у јавним установама, па нас онда позовите", одговорио је Бореновић.

По њему Додикове посљедње тврдње о рефереднуму, односно његовом одустајању, је класични изговор за неуспјех и економски колапс који је проузроковао, па ако ћемо бити реални до краја, Српска има највећу могућу самосталност у скоро свим надлежностима од животног значаја за њене грађане, али је узурпирана лошим владањем и вођама.

"Обесмислили су ријеч референдум, добија све висе значење изолационизма и злоупотребе. Додикова прича о самосталности је увод у изолацију и нестанак Републике Српске. 

"Ми у изолацији и уништавању Републике Српске нећемо да будемо саучесници, ми је волимо на један здрав и рационалан начин за разлику од владајуће елите. Српска се чува и гради бољом економијом, радним мјестима, праведним односом, стварањем пријатеља и отварањем према цијелом свијету. ПДП ће 7. октобра на Програмском сабору представити програм “Обнова Српске”, започети процес обнављана Републике на реалним и праведним основама. Предложићемо рјешења за све кључне области живота, окупити стручне, честите људе и покренути разуман оптимизам и наду у боље сутра", казао је Бореновић.

Наглашава да је стратешки политички циљ ПДП-а претварање Републике Српске у регионалног политичког и економског тигра који ће омогућити нашим грађанима да живе у најбогатијем, најуређенијем и најпросперитетнијем систему у регији.

"Имамо јасан план како да искористимо све своје географске, природне, демографске и, прије свега, људске потенцијале, те да од Републике начинимо најважнији економско-политички фактор у цијелој регији без којег неће бити могуће учинити нити један иоле важан посао, а која ће по свом уређењу бити слободнија и напреднија од већине наших регионалних партнера", казао је Бореновић.

Осврћући се на посјету предсједника Србије Александра Вучића БиХ, Бореновић је рекао да је Вучић кључним порукама током ове посјете, али и раније показао да више поштује и жели добро Босни и Херцеговини него многи који се у њу заклињу.

"Изузетно је важно да предсједник Вучић има овако позитиван однос према БиХ, да тражи снажнији ниво сарадње, више инфраструктурних пројеката и раст обима трговинске размјене. 

Морамо искористи шансу да се пружена рука из Србије на правилан начин прихвати, да кроз уређене и коректне релације између Србије и Босне и Херцеговине подигнемо ниво регионалне сарадње, развоја и безбједности простора цијелог Западног Балкана на највиши могући и зато је сада огромна одговорност управо на бошњачким лидерима да искрено прихвате Вучићеву руку пријатељства и сарадње", казао је Бореновић.

Говорећи о сусрету са њемачком канцеларком Ангелом Меркел са којом ће се састати током присуства половином септембра у Пасау, гдје ће бити одржан завршни митинг владајућег ЦДУ-а, Бореновић каже да ће јој пренијети поруку да на Западном Балкану, у Босни и Херцеговини, а посебно у Републици Српској, постоје политичке структуре које су спремне да стабилизују политичке прилике, да зауставе провоцирање бесмислених сукоба и да се окрену стварању нормалне будућности.

"Ми хоћемо да отварамо развојне перпективе, да у нашој земљи људи остану, раде, формирају породицу… Потребна нам је подршка, добро су дошле нове инвестиције, фабрике, погони, услужни бизниси… Хоћемо да уведемо нове вриједносне механизме реда и стваралаштва, нама је потребна обнова у свим сферама друштва. Ми смо спремни за такав процес обнављања и морамо да се ослободимо страхова, вјештачких сукоба и будемо дио развијеног демократског свијета", казао је Бореновић.

(БН)

Коментари / 82

Оставите коментар
Name

дијаспора_А

11.09.2017 06:05

Вецина Вас у НС РС сте веома слицни медјусобно: од папака до подузетника интересдзија који раднике виде само као радну снагу. Док је тако сувисна је свака реторикакао сто је о ова. Сва Васа политика је једно вјецно пресипање из супљег у празно и тако це јос дуго времена остати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тацно

11.09.2017 06:46

Тако сви они лапрдају за јавност као интереси рс ми смо за народ а сви имају фирме и пословне просторе и то по неколико и дебеле паре мјесецно примају и у скупстини и од кирија плус јос сто не плацају порез за издавање тих простора и плус сваки од њих али бас сваки је предсједник по неколико управних одбора у рс нпр електро мтел итд а ти глупи народе гласај стално за исте коње и само вици нема за кога другога и тако док они један по један постају милионери ви ретарди плацајте ртрс претплате мтел рацуне и струју тако да они могу вјецно узивати.

Name

Здравко

11.09.2017 06:49

Браво,тацно тако.Нажалост...

Name

СИЈУКС

11.09.2017 06:53

БОРЕНОВИЦУ, ПОЗИТИВНО ЈЕ СТО СВОЈ ГОВОР БАЗИРАС НА ЦИЊЕНИЦАМА. ДРУГО. КОД СНСД НЕМА ЦИЊЕНИЦА, ОНИ ИДУ ТОЛИКО ДАЛЕКО ДА И СЕБЕ САМЕ ВАРАЈУ, НПР. ОКО РЕФЕРЕНДУМА О САМОСТАЛНОСТИ 2018. ТРЕЦЕ. МОЗДА ОВАЈ НАРОД ВОЛИ ДА ГА СЕ ЛАЗЕ И ДА СВЕ ТЕЗЕ ЗИВИ....

Name

Зозон

11.09.2017 07:06

И даље је присутна иста матрица, Милорад Додик задаје домаћи задатак а ови из СзП одговарају на њега. Са оваквом опозицијом Додо 'ладно узима изборе.

Name

српска република

11.09.2017 09:09

А васа прица је узасна. Бицемо опозиција јер је тако најлаксе јер ако којим слуцајем будемо власт морацемо преузети одговорност...

Name

Освит

11.09.2017 10:22

Саврсено сте у праву госп. Бореновицу да це изолација докрајцити Републику Српску, она је економски, морално,демографски, културолоски а и институционално на кољенима. Од кад је постала потапају је политицари сви без изузетка ,Додик највисе јер је највисе био "власт" како ви то овдасњи политицари имате обицај реци и у том смислу се и понасати јер другације нити зелите нити умијете.Када казете економски тигар региона ви показујете да уопсте не схватате дубину кризе у којој се ми налазимо нити знате како из те кризе изаци.Уствари у ситуацији у којој се налазимо од вас политицара би сасвим довољно било да престанете одмагати јер прво сто би требало мјењати је васа свијест да сте постајуци политицарима постали "успјесни" него да сте добили сансу и одговорност да радите за добро Дрзаве и њених градана.

Name

Циркус

11.09.2017 11:54

Демагогија. Цовјек прица о неком економском тигру, најјацој регији на балкану,..ххехехех, а Република Стецајна пред колапсом и нестанком

Name

лаки

13.09.2017 12:13

Поготово авај крушко,да ли је икад ишта радио у животу конкретно.

Name

ПЕТАР

11.09.2017 06:07

НЕКА ГОСПОДА ИЗ СНСДа ОДЕ ПРЕД СЛОВЕНАЦКУ АМБАСАДУ И ВИДЕ ТУЗНА ЛИЦА ОМЛАДИНЕ КОЈА БЈЕЗИ ИЗ ОВЕ ЗЕМЉЕ ЦИЈИ СУ РОДИТЕЉИ КРВАРИЛИ ЗА ЊУ А ОНИ СУ СВЕ КРИВИ ЗА ТО ЈЕР СУ ГОРИ ОД СВИХ ОЛУЈА И БОЛЕСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

11.09.2017 06:44

@ ПЕТАР Цопy пасте и у другом дијелу БиХ , Ф.БиХ!!

Name

ре ПЕТАР И 075

11.09.2017 07:21

ТУЗНО ЈЕ ТО ВИДЈЕТИ ХОЦЕ СРЦЕ ДА ТИ ИСКОЦИ ТА ИСТА ОМЛАДИНА ЈЕ ОДРАСТАЈУЦУ КАО ДИЈЕЦА БИЛА ЗЕЉНА СВЕГА 4 ГОДИНЕ БАЊА ЛУКА ЈЕ УГЛАВНОМ БИЛА БЕЗ СТУЈЕ БЕЗ ГРИЈАЊА БЕЗ ОЦЕВА КОЈИ СУ ИХ ЦУВАЛИ ПОД БУКВАМА И ГЛАДНИ И ЗЕДНИ ДА БИ ТОЈ ДЈЕЦИ ДАНАС БИЛО БОЉЕ АЛИ НАЗАЛОСТ ДОСЛИ СУ НА ВЛАСТ НЕЉУДИ КОЈИ ГЛЕДАЈУ САМО СЕБЕ И САМО СВОЈЕ ЗНАМ ДА НАДА ЗАДЊА УМИРЕ И НЕТРЕБА СЕ ПРЕДАВАТИ ВАЉДА ЦЕ И ЊИМА ЈЕДНОМ ДОЦИ КРАЈ.

Name

РВИ

11.09.2017 07:23

Петре један сам од њи!!! За РС сам се бирио од првог до посљедњег дана и данас зивим од данас до сутра, али богу хвала моје дијете са своје 22 год напустило је ове просторе и отисло трбухом за крухом, било ми је зао плакао сам... али сад ми је на "залос " данас драго !!! Зиви нормално тамо се и сколује и напредује у зивоту, ии поруцио би свим младим људима идите гдје вам је боље!!! Кад ова неспособна власт вас тјера из РС коју смо створили крваво ,да би је они данас униставали и сахрањивали... на залост насу али тако је !!! Ово је земља само они који подрзавају садасњу власт (резим) , Ја сам издајник који гледам својим оцима како нам све пропада, а они "патриоте" који је униставају и сто је нај веца залост нису је ни стварали са пуском у руци.

Name

075

11.09.2017 07:57

@ре ПЕТАР И 075 Из Тузле, одакле пишем је у задњих двије године отишао већи број грађана него у рату и након рата када су у Тузли биле смјештене организације за исељавање и када је свако могао отићи ко је хтио(ИОМ, ИЦМЦ, етц.)! Мене држи супругина и дјететова тврдоглавост, али с обзиром да смо ушли у пету деценију живота ово нам је "задњи воз" за бијег од: Изетбеговића, Човића и Додика, тројице "заштитника народа"!

Name

Исправка

11.09.2017 08:01

Ста тузна, радосна и сретна лица...

Name

РЕ.075

11.09.2017 11:10

Иди зив био не смарај висе са изједнацавањима, молим те иди полутане.

Name

Лакташи

13.09.2017 08:06

ПЕТАР!!! СВАРА ВАМ ЧАСТ НАШЕ ВОЂЕ СУ ГАЗЕЋИ ПО КРВИ НАШИХ СТВАРАТЕЉА ОВЕ РС СТЕКЛИ ОГРОМНА БОГАТСТВА А ДАНАС ЊИХОВУ ДИЈЕЦУ ПРОСТО ПОНИЖАВАЈУ.

Name

Демагог

11.09.2017 06:08

Преслушај своје изјаве само у задња три мјесеца Бореновићу. Класични популизам заснован првенствено на србовању, само у мањем паковању од рудоњиног. Нити ЈЕДНОМ ниси споменуо несрбе у РС-у, као да ти људи не постоје. Таква политика ко је већи четник нема будучности. 50% Срба уопште не излази на изборе, гледају како да побјегну главом без обзира што даље од вашег србовања на батерије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

11.09.2017 06:34

Ниси ти демагог,него педагог,одлицно си коментарисао.

Name

и све

11.09.2017 06:48

це тако бити док глупави пензионери и резимска масинерија буде излазила на изборе и продузавала овима лоповлук умјесто боље немој ни излазити или гласај зза муслимане или за неког независног кандидата овако нема смисла даље стално вец 20 год исти људи на власти а ниста се не десава.

Name

Вук

11.09.2017 06:58

Нажалост, истина...

Name

јокса

11.09.2017 07:28

У праву си 50% не излази на изборе и ту је греска јер сви они који не изадју њихови се гласови броје побједнику а ресење је да сви изадју и да бирају ал постено без узимања 20-30 км за глас једино тако се мозе доц до постене промјене власти ,ако та власт не покраде резултате!!!!

Name

Истина је

11.09.2017 08:17

Браво за коментар. Посљедњих година су заиста сви по занимању постали велики Срби и сви прицају о демократији. Они који то нису нигдје ни помена о њима. Забрањује им се цак и вкастити језик у властитиј дрзави да користе. Нецецто мици јос дуго. Свијет је прозрео "демократску власт". Због тога нам нико ни не долази (сем устасе Цовица), Нити нас ко гдје позива. Отписани смо свуда по свијету, па цак и у Израелу. Нема ни рзских ни било којих других кредита. Радити смо вец одавно заборавили, а занимање "велики Србин" нико нигдје не нострифицира па се с њим ни за хљеба не да зарадити. Видљиво на сваком кораку. Само банда зиви а све остало одумире. Властита се отадзбина другације воли и постује.

Name

Д-не гласа

11.09.2017 09:14

Проценат излазности ће све више опадати јер људи који су напустили РС због школовања,посла и живота достојног човјека се налазе на списку гласача.Људи су отишли али и даље имају личне карте и пасоше и пријављено мјесто боравка,али нису ту.Тешка је ситуација јер сви који нису за ову власт су отишли,а овде су секташи,ухљеби,дупелисци,полтрони и њихове породице.Дијагноза народа је "Отиш'о је свак' ко ваља,а остали су горе поменути".Као што рече Бели Прелетачевић макар пензионере спријечите да гласају.

Name

Створевина

11.09.2017 11:18

Неприрода творевина (тумор у босни) РС и треба да нестане, и нестат це,..то је нормално као краста на рани...Миле подрска пуна, настави посао.

Name

Перо

11.09.2017 06:09

Па немојте тако и он је зиво бице јадницак бар док дјецу збрине нека га. Муценик остаце на улици кукавац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цале!

11.09.2017 06:10

Лијепо говорис народ је у Требињу зелио промјене надајуци се да це бити боље зато је и изабран Славко Вуцуревиц који је направио катастрофу и радио само за своје лицне интересе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАКО ЈЕ

11.09.2017 07:07

Назалост, то је реалност. Бице исто ако их ови замјене и јос када код њих навали сва она багра из СНСД-а, као сто је Војин Мијатовиц и слицни. Зато би једино рјесење могли бити нови људи, али ...

Name

Милена

11.09.2017 06:11

Свака је на мјесту,одавно нисам читала директнији став.Само наставите овако,посебно када говорите о будућности Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоско

11.09.2017 06:47

"То његово хазардерство и невјероватна национално-емотивна манипулација је била вјешто срачуната само због изборне комбинаторике и изборног резултата." Ајде сад ти објасни просјецном бирацу ста је рекао. Додика нико не мозе надмасити јер говори језиком који припрости народ мозе разумјети. А ово је академски говор који се дрзи на неком партијском конгресу. Да не говорим о непринципијелности Бореновицевог схефа који је до сад сто пута Додика извлацио из блата.

Name

Хмм Хммм

11.09.2017 08:52

Јес сличи му прича мало причи Жељкице беле чизмице нит знаш јел пошо ил дошо , демагог румени.

Name

Драган

11.09.2017 06:12

Свиђа ми се Бореновићево размишљање о економском позиционирању и обнови Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бане

11.09.2017 06:13

То Бореновицу!Додик је пуко скроз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузла Слатина

11.09.2017 06:13

Свака част, имате поршку у нормализацији односа, само напријед и пожурите јер нас је на жалост све мање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

На срецу

11.09.2017 11:14

све вас је мање дјикане из Тузле.

Name

Зока из Власенице

11.09.2017 06:14

Одлично збориш момче,али како побиједити на изборим,покрашће вас као никад,чувајте се и са срећом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србе У Бих

11.09.2017 06:15

Само Нато мозес спасити од протјеривања и тоталног нестанка са ових простора. Муслимани једва цекају друго полу вријеме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цекам

11.09.2017 06:41

Цекам да пукне пуска... па да се ноге фатам... болесници!!!

Name

РедБулл

11.09.2017 07:15

Не просипај небулозе.Зар нама треба веци непријатељ од додика. Не униставају ни тебе ни мене муслимани вец додик.Знас ли ти колико су само дуга ти исти муслимани отплатили које је додик направио. Муслимани су задњи који цекају на то друго полувријеме и сигурно је висе воле од свих јер друге дрзаве немају.Нису муслимани криви сто нас влада унисти и морално и материјално а добро се зна ко нас тјера из дрзаве и ко нас унистава и науцно и економски и здравствено зато не будали.

Name

007Бонд (100% Бачванин - да се зна!)

11.09.2017 07:28

Мало сутра! Дејтон је потписан, РС је легалиyована, оyакоwена и ме]ународно приyната од 1995! Тако да Бошњак не може са пушком да уђе у РС, јер би се то сматрало као агресија...А ако би Бошњак и ушао у РС - е у том случају би у РС по Дејтону, и то ВОЈНО ушла и Србија, а вероватно би ушли и у ФБиХ, па би онда поново више од 70% БиХ било Српско, али, овај пут без ентитета, и само у независност! И зато памет у главу, и да се договорите, и распаднете у миру, јер иначе ће опет бити хаос...!

Name

Ре 007Бонд

11.09.2017 10:18

Ти из Србије пискарас нама ста цемо радити. Ајде додји овамо па да те погледам у оци.

Name

Отићи или Остати

11.09.2017 06:15

Још овај пут гласам а ако дудук побиједи одох и ја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

11.09.2017 11:48

Иди ипак превентиве ради

Name

БЛ боy

11.09.2017 06:16

Само промјене и без длаке на језику,нећемо изолацију,пратимо те Бране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нове наде

11.09.2017 06:18

Добро је,коначно млађи и некорумпирани политичари долазе до изражаја,ПДП их има доста Бореновић,Тривићка,Брчкало,Вуковић,Станивуковић...

ОДГОВОРИТЕ
Name

с топлице

11.09.2017 09:10

хахахахаха какав списак, додај јос гузијана...

Name

чујем

11.09.2017 20:49

Чујем да Брчакло иде, није будала да остане тамо гдје ће после избора завршити политичку каријеру, а нема посао после посланичког мандата. Скинуше га са мјеста генсека ПДП да не би догодине поново био први на компензационој листи. Зна Бореновић знање, зна добро да ће једину шансу имати на компензационој листи, поготово ако Иванић не буде кандидат за неко од два предсједничка мјеста. Тада им остаје само борба за 21-22 хиљаду гласова, колико ће отприлике бити потребна цифра за чувених 3% и један мандат са компензационе листе. Чак и да освоје неки мандат, то неће сигурно бити Бореновић, него Станивуковић и онај саставqених обрва из Бијељине.

Name

Без мене

11.09.2017 06:19

10.10. Добијам папире за Њемацку. Сретно вам било са промјенама. Ја то не могу цекати! Поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.09.2017 06:44

Нема никавих промјена друже, Бореновић жели да РС претвори у "економског тигра", може је покушати претворити у ентитет са стабилним сиротињским буџетом, стање је катастрофа, паре потрошене, дугови огромни, привреда на кољенима...има и даље помало србовања али и то јењава. Тренутно стање је РС - Република Стечајна.

Name

РедБулл

11.09.2017 07:16

Сретно нека ти буде .Прави потез спаси сто се спасити мозе.

Name

ДЕГОТХИА

11.09.2017 06:29

МИЛОРАД ДОДИК ЈЕ ВРЛО ИНТЕЛИГЕНТАН И ОПАСАН ПОЛИТИЧКИ ЕГЗИБИЦИОНИСТА КОЈИ СВОЈИМ ВЕРБАЛНИМ МАНИПУЛАЦИЈАМА ПОКУШАВА ДА ПРИКРИЈЕ СВОЈУ ХРОНИЧНУ ПАТОЛОШКУ КЛЕПТОМАНИЈУ ОД КОЈЕ ГОДИНАМА БОЛУЈЕ. ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА СЕ ПРИНУДНО СМЈЕСТИ У ЗДРАВСТВЕНУ УСТАНОВУ ЗАТВОРЕНОГ ТИПА И ДА СЕ ПОКУША СА ЛИЈЕЧЕЊЕМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

11.09.2017 06:32

Све стоји и у огромној већини се слажем са оним што је гоп. боремовић изјавио, али ово да Вучић више поштује БиХ од оних који се у њу заклињу, то је брате глупост, и то мало тежа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

11.09.2017 06:33

Бореновицу стани мало ма лопту док сте ви били на власти заједно са СДС-ом пензије су биле нередовне касниле су по неколико мјесеци опсте стање у републици српској хаотицно преносене су надлезности уз васу свесрдну помоц да би вруц кромпир преузео Додик и СНСД и спасио вас даљег понизења а републику српску довео у мирније воде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друзе

11.09.2017 07:21

Додик је продао телеком и досао на пдв,гдје се то мозе поредити са временом владавине сдс-а и пдп- а!

Name

всс

11.09.2017 09:58

Драгане, коњино, те Додимове редовне пензије су од кредита и продаје трезорских записа, продаје Телекома те продаје енергетских ресурса, и фирми за багателу. А нема се висе ста ни продати. Продали су и узели паре себи.

Name

Ре Драган

11.09.2017 10:00

ДОДО ЈЕ ПРОДАО И СЈЕМЕ. НЕМА ВИШЕ СЈЕТВЕ ОД СТРАНЕ СНСД-А.

Name

007Бонд (100% Бачванин - да се зна!)

11.09.2017 06:50

,,Бореновић: Додикова прича је увод у изолацију и нестанак Српске,, ...У независност се не иде тек тако! Јер независност прво треба да се одобри од стране светских моћника: Америке, Русије, Кине, Немачке, Француске, УК-ја... И тек кад они сви то одобре, и дак кажу: ,,пуштамо вас, одрадите референдум као што су га одрадиле: Црна Гора, Шкотска...'' - Е тек онда ћете бити независни... Тако да су ове глупости и приче о нестанку РС-а баш глупости... И како не схватате да Додик већ одавно прича и лобира за независност, а слушају га сви странци, и сви ћуте, што значи да је све спремно и одобрено... И да се зна да сам пре пар месеци на енглеском, и на интернету нашао неки документ о могућој скорој независности РС-а!... И да се знада је и америчка ЦИА предвидела скорашњи распад БиХ... П.С.Ајде сад, нападните ме са глупавим коментарима типа: еси ранио свиње, будало, попиј лекове, терапија, тракторијада, олуја, рат, и сличне друге, и многе друге глупости напишите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.09.2017 07:45

Нико од странаца не реагује више јер Додик ту исту причи прича већ 11 година па је и ћоравој баби јасно да од тога нема ништа. Ајде сад провјери како су свиње.

Name

XXXX

11.09.2017 08:03

Бореновиц је био министар омладине и спорта у Додиковој влади од 2006 до 2010. Ста је направио за спорт и омладину осим себи вилу у БЛ и викендицу на Пониру.

Name

XXXX

11.09.2017 08:06

Слазем се са тобом ,за независност мора се бори и залазе.. Ако Срби суте како се велике силе знати да су за независност.Ако суте знаци да им је добро у БИХ и да им рахат патња одговара.

Name

Мијо

11.09.2017 08:20

На твоју залост нико није толико луд и глуп, па цес без одговора данас остат.Глуп и безобразан!

Name

007Бонд (100% Бачванин - да се зна!)

11.09.2017 08:28

У задњим месецима 2018-те ће се одржати допуштен и договорен рефередум за независност РС-а! (Можда се мало и закасни који месец, али референдум ће се одржати)...И БиХ ће се распасти у миру, и то под међународном присмотром!... А осим РС-а би требало у независност повући и босанску Крајину...И постаћете АП Србије!

Name

Ре 007БОНД

11.09.2017 12:17

Па де си ти свињогојац? Свиње ти рокћу од глади иди их нарани.Већа будала и идиот се није појавио на овом порталу.Хахахахахаха..оле оле оле..хахахахаха...

Name

Драшко

11.09.2017 06:53

Нажалост, касно је за све. И није СНСД једини одговоран, ту су ДНС и социјалисти. Након избора потребно је активирати тужилаштво и похапсити лопове, одузети им незаконито стечену имовину. Пошто се то неће десити, а прелетачи ће прелазити у нову позицију, нема овдје будућности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Драшко

11.09.2017 08:20

НЕМА :/

Name

ХУХ КАКАВ ДЕМАГОГ

11.09.2017 07:45

ДОБРО ЈЕ ДА СЕ ДРЗИ ПРИЦА АЛИ КАД ВИДИМ КО ДРЗИ МУКА МИ ЈЕ КАКВА ЈЕ РАЗЛИКА ИЗМЕДУ ОНИХ КОЈИ САМО ПРИЦАЈУ И ПОКРИВАЈУ КРАЂУ- ИЗАЂИ СА РЕСТАРТОМ НА УЛИЦУ ИЛИ ТИ ЈЕ И ТО ЛИЈЕНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саво

11.09.2017 08:19

Само дизете рејтинг Додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не скраћуј ми текст...

11.09.2017 09:02

Не вјерујем да ико овдје нормалан пише да би неког увриједио. И сви знамо у којем је стању БиХ а о РС да не говоримо. Проблем је сто људи не знају ста је имати зељу а ста је могуце. Ја разумијем да Срби зеле оно сто зеле. Али то није могуце. Не из једног разлога него из МНОГО других. Да им прво објасним да РС не упоредјењу са Каталонијом или било којом другом државом или регијом која зели самосталност. Реалност је горка али истинита : РС је настала ратом и етничким цисцењем. За то су осуђене 6 особа за ратне злоцине. Сви су Срби. Сребреница! И Европа а ни свијет никад у срцу европе неце дозволит Палестину ( муслимани окружени од стране других) . Европа и свијет је против Велике Србије. Због руског утицаја.То је пар политичких и стратешких чињеница због којих никад РС се неце моци нити осамосталит нити оцјепит и припојит било коме. Ово сто сад имате у РС - ентитет је врх.Будите сретни ако и то одржите мада како ствари иду теско! РС Је само љуштура а празна. Изнутра трула и у распаду. Економски РС не мозе да "храни" један град . А камо ли дрзаву. Презадужена и није у стању да враћа камате а камо ли главнице. Свијет је одлучио да укине РС. Додик је одрадио своје . Дате су му одрјешење руке и он јос са референдумом це да стави тацку на и. Србски политицари како у Бгд тако и у БиХ знају то али не смију јавно да причају. Као сто је Меркелова тражила бит це четири економске регије . Укинут це се ентитетског гласање. То нема нигдје на свијету. Да се гласа по националној основи. Срби имају већ позиције на нивоу БиХ и то на свим нивоима. Цак и предњаче. То сто Националисти њих сматрају издајицама то је несто друго. Не мозес никоме 100% угодити. Увијек це бити незадовољних. Ти це временом имати двије опције.Сами да оду или да зиве ту и да цмиздре. И на крају онај 007 бацванин је дезертер ! Србски дезертер који је побјегао кад је било најгушће . Ем је дезертер ем избјеглица. Не замјерам му сто је полудио..Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

007Бонд (100% Бачванин - да се зна!)

11.09.2017 09:36

Нисам ни прочитао твој текст, јер ко ће толико редова да чита...Али, уболо ме у око оно =007= на крају трећег реда од доле...И добро је да ме толико цитирате, јер значи да сам вам свима познат, и да су моја писања виђена! ...И могу још само да кажем: Чувај целовитост Федеративног ентитета БиХ... Јер кад РС и босанска Крајина ускоро оду у независност - е, тад ће и Хрвати поново хтети своју ХРХБ! ...

Name

Ре 007

11.09.2017 10:09

Мало морген ниси читао ! Читао си ти али немас ста реци на текст који " удара у сриду". Хајд сад опет настави са својим Цопy-Пасте постовима ..

Name

Ре 007

11.09.2017 10:21

Цувај ти своју куцу, да ко не поцне тразит твој идентитет онако слуцајно.

Name

РЕ РЕ 007

11.09.2017 14:22

Вец смо овог 100% БАЧВАНИНА насли и имамо ИП! Знаци све знамо о овом глупом боту!

Name

Ре Бореновиц

11.09.2017 09:10

Овај опет Србује. Кажеш ово треба оно треба.Па ево не морас чекати изборе. Очистите судство на државном нивоу од нерадника, политичких подобних и криминалаца. Имате власт а ниста не радите.Мектиц вам указује на све а ви ниста! Срби сједе на врху судства а судство је рак рана овог друштва. Знаци можете почети одмах ! Али неце те ! И ко да вам вјерује. По вама судство РС је изнад државног па ето вам . Због тога мисеви коло воде у куци. Сједи Бореновицу .Јединица из владања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марица

11.09.2017 09:59

Ма сви сте ви иста багра, да сте опозиција како теба , не би владајући харачили овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

11.09.2017 11:22

Ни са њиме неби стигли далеко.

Name

инат

11.09.2017 11:48

ко.преставија.у.рс.дворску.луду.далијето.тутор.додик.илијенеко.други.вздасе.намјерно.криза.прави.пред.изборе.котоима.корист.од.тога.све.поста.бједа.у.цјелини.садсмо.постали.контејнер.дрзава.са.лоповском.политиком.посталисмо.ругло.усрцу.европе.ваздасе.инатипонавијају.свеово.сноси.бједа.сватри.народа.бих

ОДГОВОРИТЕ
Name

цуне

11.09.2017 16:25

Сви сте ви Бореновићу исти.Поклопи се и ћути.

Name

момо

11.09.2017 16:32

Која будала пише овако велике текстове коментара.Ко то још чита.

Name

галеб

11.09.2017 22:45

Проблем је додик и сви ви сте исти дрзите тај народ у изолацији вец 25 година мрзња , криминал ,национализам,плацка,униставање свега сто постоји,попови и владике воде политику сто нигдје нема на свијету гдје год они воде и није религија одвојена од дрзаве ту је јад и биједа и вјецни рат и одвајање од остатка свијета једино нова партија са новим и младим сколованим кадром која није болесна прослости,национализмом, религиом и која це бити способна да одвоји политику од дрзаве испита поријекло имовине ,обрацунасе са криминалом и корупциом ,плацкасима и националистима таква партија мозе донијети будуцност свим народима БиХ и РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

12.09.2017 08:36

Дефинитивно подржати ову дјецу 20.септембра,проширити захтјеве и на улицу,омладина,борци,незапослени,ојађени радници,преузимање власти и нема друге,ја знам биће и полиција уз свој народ,и нема страха од контрамитинга само упорно,одлучно ,јер то су јајаре,половина ће побјећи а остатак ће се прикључити и то је ,нажалост,једини пут!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазна.нада

13.09.2017 09:04

политикасе.стимала.по.политицкој.класи.нијеникад.на.голој.гузици.била.овисто.пису.неслаземсе.сањиховом.прицом.балканска.политикаје.попут.продукта.самосагорјевање.само.бидне.дим.политицари.онизависе.од.манипулација.и.криминала.којенама.крив.кадсмо.овце.за.сисање.и.клање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

савјест

13.09.2017 16:56

Ко о чему, ку.ва о поштењу. Објасни народу како си ти од ,,Пеглице" коју си возио прије рата догурао до аута који сада возиш, до виле у којој сада живиш и до дипломе коју имаш.

ОДГОВОРИТЕ