Хилари: Пораз и даље много боли

Бивша кандидаткиња за предсједника САД Хилари Клинтон изјавила је да је и даље "много боли" пораз од тадашњег ривала, актуелног председника Доналда Трампа и поручила да се више неће кандидовати.

Свијет 10.09.2017 | 20:30
Хилари: Пораз и даље много боли
"И даље је веома болно, много боли", рекла је кандидаткиња демократа за изборе 2016. године у интервјуу за Си-Би-Ес у првом у низу појављивања поводом представљања књиге "Шта се догодило".

"Готова сам с тим да будем кандидат. Као активни политичар, готово је", додала је она, преноси АФП. 

У својој новој књизи, Хилари Клинтон описује пораз који је претрпјела од Доналда Трампа на америчким предсједничким изборима 2016. године, признаје личне грешке и брани своју стратегију у кампањи.

Клинтонова није штедјела на критици Трампа, али је изнијела и неколико фактора који су допринијели њеном поразу, као што је наводно мијешање Русије у предсједничке изборе, оптужбе бившег директора ФБИ Џејмса Комија у вези са спорним мејловима, борба за унутарстраначки избор са Бернијем Сандерсом, а помиње чак и свој пол, пише АП.

Осврнула се и одговорила на уобичајене критике њене кампање, укључујући и то да је игнорисала радничку класу, на основу чега је Трамп задобио подршку неколико савезних држава САД.

Клинтонова се већ нашла на мети подсмијеха због тога што планира турнеју у циљу промоције књиге баш кроз оне савезне државе које су је на крају и коштале избора.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Америка Је Цудо

10.09.2017 19:54

Када неко написе књигу како је изгубио изборе,то мора да је јако занимљиво стиво,то процитас у једном цугу.Мало је реци да морас бити ретардиран да то процитас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

11.09.2017 06:00

Ти си ипак супља ко и наса хилари.

ОДГОВОРИТЕ