Велика потрага за робијашем

Потрага за Амелом Сејфовићем који је побегао из КПЗ Сарајево и данас је настављена у околини Високог, а на месту догађаја највећи број специјалаца налазио се у селу Тушњићи, док је у потрази учествовао и хеликоптер.

Босна и Херцеговина 09.09.2017 | 18:13
Велика потрага за робијашем
Мештани Тушњића кажу да је све почело још јуче када су специјалци дошли, између осталог, и у њихово село и почели се распитивати о бегунцу.

 
- Долазили су овамо до кућа и питали нас јесмо ли приметили неког новог, непознатог, како хода по селу и јесмо ли уочили да се дешава нешто необично. Ми смо овде видели од јуче сигурно око 200 полицајаца и тридесетак великих џипова и комбија како иду уз и низ село – казао је један од мештана који није желео да му се објављује име, преноси Фактор.

Њега, како каже, није страх, што није случај и са његовом супругом.

- Мени није једноставно видети толику полицију. Ипак смо ми људи у годинама, а чим је полиција ту значи да се нешто дешава. Они су били пристојни и коректни с нама и казали су нам да се мало припазимо за сваки случај, те да чим се смркне закључавамо врата. Шта знаш, можда му у нека доба нестане хране па крене по селу тражити да једе. Ипак, како се прича, један момак из суседног села га је ваљда скривао горе у брвнари – казала је супруга.

Мештани причају како на брду, на врху села, има неколико кућа које су празне, јер су станари умрли. И они који су живи су старији људи, па се сумња да је Сејфовић могао сакрити се у неку од тих кућа уколико је побегао из брвнаре.

- Знам да су специјалци тражили по тим празним кућама, а у онима у којима не живи нико су разваљивали врата и претресали их. Јутрос ми прича комшија да у једној од тих кућа живи једна бака сама која је, ваљда, изашла негде, а када се вратила затекла је разваљена врата у приземљу и на спрату. Јадна жена је била сва истраумирана – прича мештанин Тушњића.

Хеликоптер је данас кружио изнад и око овог села, вероватно трагајући за одбеглим Сејфовићем. На цести испод села су на неколико километара уз пут стајале полицијске патроле на свако стотињак метара, те су поједина возила проверавали.

Тушњићани кажу да се изнад колибе у којој се наводно скривао налази Стијена гора која је пуна стена, рупа и малих пећина, па се боје да се можда тамо није сакрио.

- А и да јесте, не знам колико би могао остати тамо без хране и воде. Ми смо у страху што због оволике полиције, што због бегунца, али биће шта драги Бог да – закључио је мештанин.

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

хахааааа

09.09.2017 16:44

Ето га на кориди са змајем пјева...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брцак

09.09.2017 17:00

Завирте мало у маоцу ако смијете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заварао

09.09.2017 18:36

трагове, отисао у Сандзак. Зиви били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

10.09.2017 07:04

Бас филм полиција дјипови хеликоптери ко ал капоне.А наси марису милијарде сваки дан И ником ниста.Мало да се вифивопрема И снага насеби васе милиције

ОДГОВОРИТЕ