СЛС: Загревање за европску јесен!

Црвено-бели без Гелора Канге и Абрахама Фримпонга у осмом колу Суперлиге.

Фудбал 09.09.2017 | 14:45
СЛС: Загревање за европску јесен!
Црвена звезда шампионску трку наставља у Ивањици (19.00), где ће покушати да продужи сјајан низ резултата с почетка сезоне, али и направи идеалну увертиру првог меча групне фазе такмичења у Лиги Европе против шампиона Белорусије БАТЕ Борисова на стадиону Рајко Митић.

За црвено-беле ово не би смео да буде превише тежак посао, без обзира на то што тренер српског вицешампиона Владан Милојевић у овој утакмици неће моћи да рачуна на једног од својих најбољих играча Гелора Кангу. Темпераментни Габонац стигао је тек у петак у српску престоницу, па га је стручни штаб пустио да сачува свежину за окршај са прваком Белорусије.

Београђани су славили у последњих шест међусобних мечева против овог ривала, укључујући и претходна три гостовања на стадиону крај Моравице, а очекује се да тако буде и овога пута. Поред Канге, тежак пут назад са репрезентативног окупљања имао је и Ричмонд Боаћи, који се остатку екипе прикључио у четвртак, али се одлични голгетер из Гане ставио на располагање Милојевићу.

Ипак, довољно времена да додатно поради на форми имао је Александар Пешић, који као запета пушка чека да искористи нову прилику која му се буде указала.

"Велики број ротација може да утиче на то да читав систем почне да губи смисао, а са друге стране без ротација може да дође до умора. Адекватно смо попуњени на свим местима. Имам два тима на која могу да рачунам без икаквих проблема. Сигурно ће доћи до замора, жутих картона, морам да рачунам на све играче и да они буду спремни у сваком тренутку", поручио је у увертири вечерашње утакмице Владан Милојевић.

Јавор нема превише разлога да буде оптимистичан пред овај меч. У првих седам кола Ивањичани су освојили само четири бода, а једину првенствену победу остварили су још у првом колу против Борца из Чачка на свом терену. Са друге стране, црвено-бели су на лидерској позицији са скором од пет победа и једним ремијем, односно гол разликом 16:1.

Ипак, домаћин неће имати шта да изгуби, покушаће да се домогне макар једног бода, а да ли ће успети у томе остаје да се види.

"Реч је о великом клубу, квалитетном тиму који се пласирао у Лигу Европе на спектакуларан начин, тако што је елиминисао два снажна противника. Знамо да нас очекује веома тешка утакмица, која ће када је Јавор у питању бити под одређеним притиском. Ту мислим на притисак када је директно игра у питању, да покушамо да се боримо за сваки део терена и истакнемо своје вредности, као и да покушамо да направимо изненађење. Црвена звезда је апсолутни фаворит и све сем пораза за нас ће бити велики успех", рекао је стратег Јавора Срђан Васиљевић.

Поред Гелора Канге у Ивањицу није пошао ни Абрахам Фримпонг, баш као ни повређени Бранко Јовичић, чији се повратак на терен очекује крајем новембра. Милојевић је за данас спремио неколико измена у тиму, али ће окосница тима остати иста, како се не би превише одступало од екипе и концепције која је у досадашњем току сезоне донела велике резултате. На терен би у другом полувремену, уклико резултат то буде дозволио, могао и Бразилац Рикардињо, што би представљало адекватну нагаду за добру партију у пријатељској утакмици са Радом.

ЈАВОР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (19.00)

Стадион крај Моравице
Капацитет: 4.000
Судија: Александар Васић (Нови Жедник)

ЈАВОР (4-5-1): Ђогатовић – Терзић, Каришик, Миловић, Амановић – Ковачевић, Митошевић, Киковић, Крнић, Елиомар – Трипковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан – Стојковић, Савић, Ле Талек, Анђелковић – Доналд, Крстичић – Срнић, Милијаш, Радоњић – Пешић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар