ЕП: Разговори до касно у ноћ и курс на правом путу!

Марко Гудурић причао о многим темама. . .

Кошарка 09.09.2017 | 13:45
ЕП: Разговори до касно у ноћ и курс на правом путу!
Србија је спремна за другу фазу, видело се то и претходне вечери, на првом тренингу у дворани Синан Ердем. Као запете пушке Орлови чекају да друга фаза крене, али мораће да сачекају до недеље како би изашли на паркет и коначно одмерили снаге са северним комшијама.

Да је фудбал или ватерполо, па да се Србија брине. То је заједнички став међу српским новинарима. А шта каже Марко Гудурић?

„Знају се која су очекивања. Идемо на победу, сваку утакмицу се спремамо за победу, тако ће бити и сада. Ово је нокаут фаза и више немамо права на грешке које су се дешавале у групној фази. Дизали смо се из утакмице у утакмицу и надам се да ћемо тако наставити“.

Статистички и хијерархијски гледано, Адам Ханга и Давид Војвода су двојица играча који се за све питају.

„Нисмо још погледали њихове мечеве, нити смо правили скаутинг. После утакмице са Белгијом мало смо се одморили, верујем да ћемо врло брзо почети са темељном припремом за утакмицу“, рекао је Гудурић и додао:

„Искрено, не знам баш много тога о њима. Ханга и Војвода имају сва права у тиму, биће незгодни противници“.

Присутне новинаре интересовало је с каквим осећањима је Србија дочекала коначни исход сусрета Летоније и Турске, односно то да Орлови с првог места иду даље?

„Можда смо, ето, навијали за Летонију, али видео сам да је Богдан то већ рекао, а ја сам сагласан са тим – није битно у којем делу ћемо бити, свака екипа ће се бориити да дође до утакмица за медаљу. Није толико битно што смо у овом, а не у другом костуру“.

Пошто нисмо имали прилике досад да разговарамо са Марком, питали смо га како му је у Истанбулу, а пре свега – у дресу националног тима?

„Прелепо се осећам. Моје прво првенство са националним тимом и велика је част. Ту сам, у Истанбулу, који ће бити мој наредни град у каријери, све је сјајно. Немам никаквих замерки“.

Његов нови тренер у Фенербахчеу Жељко Обрадовић гледао је уживо мечеве Србије. Да ли је Гудурић обавио неки разговор с новим шефом?

„Нисмо разговарали. Видели смо се, али он вероватно није хтео да се сада меша, док сам у репрезентацији. Кад се све заврши - видећемо“.

Селектор Ђорђевић константно потенцира на томе да његови играчи константно имају интерне састанке у слободно време, где доста причају и саветују једни друге.

„Причамо доста и дружимо се. Као што је Стефан Јовић већ рекао – остаје се до касно увече, причамо. Углавном су то кошаркашке ствари, усмерене на заједнички циљ, сви смо фокурисани на тај задатак. Надамо се да ће тако и остати“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар