Рађа: Нећу странце у Хрватској!

Сс њима и моја мајка може бити селектор! Хрвати у недељу од 20. 30 играју против Русије меч осмине финала на Европском првенству.

Кошарка 09.09.2017 | 12:45
Рађа: Нећу странце у Хрватској!
Дино Рађа, један од челних људи хрватског савеза, тврди да ће бити драме против Русије, да ће се играти можда на једну лопту, ал ии да очекује пролаз у четвртфинале.

Новинара Индеxа занимало је мишљење Дина Рађе о вечитом питању: да ли хрватска треба да има странца плеј?

Повод за ово питање био је наступ “Црногорца” Тајриса Рајса, којег нису могли да чувају ни Поповић ни Укић.

“Тако нешто ме не интересује. Немам намеру да купујем резултат. Хрвати би требало да играју за Хрватску, Турци за Турску, а Американци за Америку. Зар није довољно то што су клубови одавно већ испроституисани, у тој мери да је то постало гадно. Да ли морамо да уништимо и репрезентацију? Фенербахче је првак Еуропе, а у екипи има само два Турчина. Је ли то нормално? Играње за репрезентацију требало би да буде питање части и поноса и заиста не видим никаквог смисла у давању папира неком Американцу како би он преко ноћи постао Хрват. Па, тако би онда и моја мајка могла водити репрезентацију. Нека други то раде ако желе, ми нећемо и играћемо с онима које имамо'', рекао је Рађа.

Легенда хрватске кошарке о мечу осмине финала каже:

“Након несигурног отварања турнира показали смо да можемо да играмо против свакога. Сада треба да заборавимо све што је било, јер почиње сасвим други турнир. Нема више места за поправни и у недељу нас чека драматична утакмица, једна од оних које се решавају на једну лопту. Ипак, мислим да смо бољи”; сматра Рађа.

Субота:
11:30 Словенија – Украјина
14:15 Немачка – Француска
17:45 Финска – Италија
20:30 Литванија – Грчка

Недеља:
11:30 Летонија – Црна Гора
14:15 Србија – Мађарска
17:45 Шпанија – Турска
20:30 Хрватска – Русија

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар