ЕП - Ханга: Притисак на Богдана и да уживамо на паркету!

Најбољи играч Мађарске Адам Ханга истакао је да његов тим у меч са Србијом улази без икаквог притиска и императима.

Кошарка 09.09.2017 | 14:15
ЕП - Ханга: Притисак на Богдана и да уживамо на паркету!
Северни сусед Србије је на свом првом Евробаскету после 20 година стигао до прве победе након скоро пола века и неочекивано се пласирао у осмину финала такмичења.

"Срећни смо, ово је велика ствар за нас, али то нам је и био циљ. Сада је време да уживамо. Морамо наставити да играмо као тим. Србија ће бити тежак противник, али нећемо изаћи спуштеног гарда него ћемо се борити", рекао је Ханга. 

Србија и Мађарска састаће се у недељу од 14:15 часова у Синан Ердем Дому у Истанбулу. 

"Знамо да су међу фаворитима, имају бољи тим, боље појединце, али до сада смо доказали да можемо да успемо као и тим и наставићемо тако", додао је мађарско крило.

Ханга нема дилему ко је кључни играч Србије на кога ће његов тим обратити посебну пажњу. 

"Очигледно, то је Богдановић. Он је највећа звезда екипе. Често има лопту у рукама, отвара доста простора саиграчима на терену. То је кључна ствар коју морамо да зауставимо. Имају много различитих оружја за постизање кошева. Мислим да ће бити кључно како ћемо одиграти одбрану на Богдановићу и у транзицији", рекао је играч Барселоне. 

Ханга предводи Мађарску на ЕП са просеком од 17,3 поена уз 4,3 асистенција, 3,8 скокова и једном украденом лоптом по сусрету. 

"Сигурно ће бити посебног притиска на мени, али овде смо да уживамо. Нема неког другог притиска. Велика је ствар што смо овде, после 20 година, победили после 50. Само ћу изаћи на паркет да помогнем тиму да буде бољи", закључио је Ханга.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар