Списак 5.000 имена за одстрел

Службеници њемачких безбједносних агенција су током претреса кућа и радних мјеста двојице осумњичених за тероризам у граду Рошток у покрајини Мекленбург-Форпемерн пронашли листу са више од 5. 000 имена потенцијалних мета напада, укључујући више од стотину политичара, пишу данас локални медији.

Свијет 09.09.2017 | 10:54
Списак 5.000 имена за одстрел
Њемачки дневник "Велт" позивајући се на безбједносне изворе, пише да се вјерује да је један од осумњичених, који је бивши полицајац и суспендован је са дужности, користио свој службени рачунар за потрагу адреса политичких неистомишљеника.

Власти су саопштиле да је полиција 28. августа претресла куће полицајца и још једне особе осумљичене за планирање отмице и убиства политичара због својих ставова према имиграцији.

Новински извјештај представља прве значајније детаље објављене о овом случају. Из канцеларије савезног тужилаштва наводи се да су осумњичени, који су страховали да ће политика према избјеглицама осиромашити Њемачку, прикупљали храну и муницију, те да су почели са планирањем напада.

Према писању листа, нема никаквих индикација о могућем праћењу особа наведених на листи или конкретним плановима за убиства.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

блбл

09.09.2017 09:57

Зар постоји неки други ектремисам и тероризам осим Исламски? :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

09.09.2017 11:45

Наравно да постоји. Погледај дивљање фашиста у Хрватској, њихову председницу која се слика са усташком заставом у рукама...

Name

ЈУЛИЈА

09.09.2017 18:17

Слажем се ДРАГАНЕ само да допуним и да будем мало прецизан.Тероризам нема ни нацију ни вјеру он је ТЕРОРИЗАМ и то је то.Постоји у цијелом свијету негдје више негдје мање.