БЛ: Голчина Кеите, Лајпциг спреман за ЛШ!

Фудбалери Ред Була победили ХСВ у гостима у премијерном мечу трећег кола Бундес лиге. Спектакуларни голови: Кеита, па Тимо! А наш Филип промашио, па се повредио! РБ Лајпциг славио у Хамбургу.

Фудбал 08.09.2017 | 23:17
БЛ: Голчина Кеите, Лајпциг спреман за ЛШ!
Пре првог – историјског наступа у Лиги шампиона фудбалери вицешампиона Немачке "одрадили" су посао у домаћем првенству.

У премијерном мечу трећег кола славили су у гостима код ХСВ-а 2:0. Друга победа Лајпцига ове сезоне, а први пораз ХСВ-а.

Сав посао гости су урадили у другом полувремену када су голове постигли Кеита и Вернер. Посебно леп је био онај који је дао Кеита за вођство 1:0.

Лепа увертира Лајпцига пред меч у Лиги шампиона против Монака у среду на домаћем терену.

КОСТИЋ ПРОМАШИО ПА ИЗАШАО...

Питање је како би меч био завршен да је репрезентативац Србије Филип Костић Искористио прилику у првом полувремену. Нашао се сам испред голмана гостију, али није успео да постигне гол. Костић је замењен у 37. минуту због повреде...

Пораз на премијери у Гелзенирхену, преокрет против Фрајбурга на свом стадиону, а онда прва тројка на страни. И то на једном од тежих гостовања. У прве две рунде непогрешивом Хамбургу. РБ Лајпциг опет игра као у већем делу минуле, историјске, сезоне, најбоље се то видело током другог полувремена меча на Фолкшпарк стадиону - 2:0.

Екипу Маркуса Гиздола, која је до вечерас водила на табели Бундеслиге, у премијерном мечу треће кола са шетње облацима скренули су Наби Кеита и Тимо Вернер. У размаку од само осам минута постигли су спектакуларне голове и довели тим из Источне Немачке на деобу првог места на табели, макар док Бајерн, Дортмунд и Хановер не заврше своје мечеве у суботу поподне.

Не зна се који од два поготка је лепши. Да ли Кеитин, пошто је после брзо, помало и неспретно, изведеног слободног ударца Марсела Забицера испалио хитац са 25 метара и малтене пробушио мрежу иза леђа голмана Кристијана Матеније или је то можда суперсонични трк новог првог шпица немачке репрезентације, пошто га је Кевин Кампл у страховитој контри „лансирао“, овај „спржио“ пола терена и маниром врхунског стрелца потврдио другу победу свог тима у првенству?

Ко зна да ли би до ње гости и дошли да непосредно пре Вернеровог мата Шиплок из петерца савладао Гулашија или да је српски репрезентативац Филип Костић још у 24. минуту реализовао сјајну прилику, додуше савладао је голмана РБ Лајпцига, али је његов шут завршио поред стативе.

Већ у 37. минуту тренер ХСВ-а Гиздол је повукао Костића из игре. Вероватно због повреде. Тешко је поверовати да је нешто друго по среди...

БУНДЕСЛИГА 3.КОЛО:

ХСВ – Лајпциг 0:2 (0:0)
/Кеита 67, Вернер 75/

Субота:

Аугзбург – Келн 15.30
Борусија М. – Ајнтрахт
Фрајбург – Борусија Д.
Мајнц – Бајер
Волфсбург – Хановер
Хофенхајм – Бајерн 18.30

Недеља:

Херта – Вердер 15.30
Шалке – Штутгарт 18.00

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 6, Бајерн 6, Лајпциг 6 (+1), ХСВ (+1) 6, Хановер 6, Борусија Менхенгладбах 4, Хофенхајм 4,Шалке 3, Херта 3, Штутгарт 3, Волфсбург 3, Фрајбург 1, Аугзбург 1, Ајнтрахт 1, Бајер Леверкузен 1, Мајнц 0, Келн 0, Вердер 0.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар