Србин све изгубио у урагану

М. С. за Ало! каже да је изгубио све што је имао на карипским острвима и да сад страхује за животе својих пријатеља који живе тамо.

Свијет 08.09.2017 | 23:07
Србин све изгубио у урагану
Ураган "Ирма" који је опустошио карипска острва нанео је много штете, а живот је изгубило најмање осам особа. Срећом, међу страдалима нема наших држављана. Око 100 Срба који живе на карипским острвима су безбедни, али како сазнајемо, ситуације је све тежа и тежа, и они почињу да брину за свој живот.

М. С., који дуго ради на Светом Мартину, у последњем тренутку је себи спасао живот јер је дошао на одмор у Србију. Ипак, како каже за Ало! ураган му је узео све што је имао! Кола, мотор, све што је годинама стварао радећи муФкотрпно, нестало је за трен ока.

"Срећом, многи од нас који тамо радимо смо недавно дошли у Србију на одмор. Сви смо забринути за наше пријатеље који су остали тамо, размењујемо информације једни са другима чим нешто сазнамо и трудимо се да осмислимо начин да им помогнемо", рекао нам је М. С. узнемирено.



Како каже наш саговорник, тамо има доста Срба и да им је помоћ преко потребна.

"Комуникација на острву је отежана, јер се на минут појави интернет и мрежа на телефону, па се тако јаве да су добро. Међутим, ситуација је све тежа. Понестају им залихе воде и хране, не знају када ће се стање стабилизовати и веома су забринути", каже саговорник и додаје да надлежни из Министарства спољних послова до сада нису успели да ступе у контакт са нашим држављанима који живе на острвима.



"Наши људи су тамо заробљени! Нема струје, нема воде, аеродроми су срушени. Цело острво је срушено, није остало ништа. Наши људи за сада јесу добро, али ме страх колико дуго ће још бити јер се не зна колико ће све ово трајати", забринут је М. С. за своје сународнике и пријатеље са којима дели добро и зло на острву. 

Из Министарства спољних послова су нам рекли да чекају званичне информације из Вашингтона.

"Нисмо успели да ступимо у контакт са нашим држављанима јер су везе у прекиду и нема струје. Помоћ ће бити организована за све Србе чим прикупимо неопходне информације, а сви наши држављани се могу обратити за помоћ амбасади у Вашингтону", речено нам је у Министарству спољних послова.

За нашег саговорника и све Србе који су свој живот започели далеко од своје земље, живот се нагло променио. Радили су, стварали, борили се, а у једном тренутку све је нестало. Док Срби који су остали заробљени на Светом Мартину чекају да им стигне помоћ, саговорник Ало! каже да се, бар за сада, неће враћати на Карибе.

"Не планирам да се вратим, немам ни где. Све што сам имао, сада немам. Све је под водом. Сви ресторани су уништени, сезона је пропала, тако да посла неће ни бити. Једино ми је сада битно да се помогне људима који се боре за живот тамо!", истакао је наш саговорник.

(Ало)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Како,

09.09.2017 06:00

Тамо ,је доспео,каква стета :мотор и ауто само ,несто ми се цудно изјасњава" хотели ресторани ,и много тога. уколико је то опрани капитал ,нема ста да зали ;како досло тако отисло ,много је срба отисло у туђину са пуним коферим а насих новаца ; уколико банкротирају долазе опет ,да се награбе "људине нестало је закасили сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градевинац

09.09.2017 06:31

И не изгубио када су им куце слабије од насих штала, мислим на градњу од цега су.!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фока

09.09.2017 08:01

Драги моји, питам се да ли сте овако гледали на нас када су нам американци запржили рат. Сваки дан сахране а да не спомињем имовину. Свевишњи Бог све види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре фока

09.09.2017 09:48

БОГА ИМА - нек сви запамте !