Партизан без Суме четири утакмице...!

Можда и више! И Јанковић ван конкуренције за Младост!

Фудбал 09.09.2017 | 11:00
Партизан без Суме четири утакмице...!
Ред задовољства због резултата и индивидуалног учинка, а онда ред разочарања услед сазнања да је репрезентативна паузе жестоко уздрмала Партизана. Бар кад је реч о кадровској слици.

Црно-бели ће у наставак сезоне ући значајно ослабљени, пошто су ван строја, због обавеза у државним тимовима, испала два играча пројектована за стартних 11. Од јуче се зна да Небојша Косовић мора на дужу паузу, а од вечерас да је и повреда Сејдубе Суме -о којој је говорио Мирослав Ђукић - компликованија него што се у први мах чинило.

Омалени везиста „донео“ је у Београд руптуру предње ложе, зарађену на мечу Гвинеја - Либија, у оквиру афричких квалификација за Мундијал у Русији. Тренутно се налази под третманом Партизановог лекарског тима, предвођеног др Илијом Росићем и како сад ствари стоје следује му пауза између две и три седмице. Тачна процена одуства знаће се после контроле заказане за уторак, очекује се да дотад спадне хематом који онемогућава Сејдубу Суму да се стави на располагање стручном штабу.

То значи да најскупља аквизиција у историји клуба из Хумске 1 сигурно пропушта сутрашњи дуел са Младости из Лучана, гостовање Јанг Бојсу на отварању групне фазе Лиге Европе, као и првенствене мечеве са нишким Радничким и Напретком. У најбољем случају би могао на терен 24. септембра, кад црно-бели буду гостовали Раду или четири дана касније, кад у Београд стиже Динамо из Кијева.

Што се тиће осталих играча, Марко Јанковић јесте здрав, али осећа последице огромних напора у дресу репрезенатције Црне Горе - где је био један од кључних појединаца у везаним тријумфима над Казахстаном и Румунијом - те ће услед умора прескочити окршај са Младости. Разуме се, како би спреман дочекао гостовање у Берну, наредног четвртка.

Подсетимо, у суботу вече не игра ни задњи везни Милан Радин (картони), док је Небојша Косовић на гостовању у Астани повредио колено (предњи укрштени лигаменти) и по свему судећи завршио са фудбалом за ову календарску годину. Црногорски репрезентативац ће вероватно 18. септембра бити оперисан у Риму.

Ален Стевановић се вратио из Бугарске после неуспелог трансфера у Левски. Тренутно је под третманима у „Земунелу“, ван конкуренције за тим.

С обзиром да су тројица горепоменутих повређени у репрезентативним селекцијама, а да је Стевановић од раније ровит, може се рећи да Партизан као клуб није одговоран за повреде својих играча.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар