Стрелац ОНОГ гола против СЦГ отишао у пензију!

Трофејни Аргентинац одлучио да му претходна сезона у Олимпијакосу буде последња у каријери.

Фудбал 09.09.2017 | 18:00
Стрелац ОНОГ гола против СЦГ отишао у пензију!
Сјајни аргентински везиста одлази у пензију!

Естебан Камбијасо (37) одлучио је да му последња сезона у Олимпијакосу буде и последња у професионалној играчкој каријери која је почела још давне 1996. године у другом тиму Реал Мадрида.

За сада није јасно који ће његов наредни корак бити, пошто извештаји из Шпаније говоре да ће се посветити тренерском послу, док у Грчкој спекулишу да га више занима улога спортског директора.

Момак из Буенос Ајреса је поникао у Аргентинос Јуниорсима и већ као тинејџер стигао у Мадрид где није успео да се избори за место у првом тиму, па је преко Индепендијентеа и Ривер Плејта стекао искуство које га је поново препоручило "краљевићима" за које је на крају играо само две године.

Потом је направио потез каријере прешавши у Интер где је наступао пуних десет година (315/41), да би ветеранске дане провео у Лестер ситију и Олимпијакосу.

Током богате каријере освојио је чак 22 трофеја, а међу њима је и пет титула у Серији А, четири купа и Суперкупа Италије, првенства Аргентине, Грчке и Шпаније, но свакако је највреднији онај у Лиги шампиона са Интером 2010. године.

За репрезентацију Аргентине одиграо је 52 меча и дао пет голова, а свакако најбољи је онај против Србије и Црне Горе на Мундијалу у Немачкој 2006. годин, што је био други погодак за његову репрезентацију од укупно шест..

У веома дугој акцији "гаучоса", у којој су Аргентинци "плели" мрежу око нашег гола готово минут, на крају је Камбијасо погодио након "пете" Ернана Креспа...

Та акција важи за једну од најлепших на светским првенствима.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар