Интер одбио нападе Јунајтеда, па "везао" Хрвата!

Иван Перишић очигледно неће ускоро напустити Милано.  Интер се задњи смеје. . . Анти-Јунајтед клаузула и блиндиран Перишић! Хрват пристао на продужетак сарадње по знатно бољим условима.

Фудбал 09.09.2017 | 14:00
Интер одбио нападе Јунајтеда, па "везао" Хрвата!
Недељама и месецима спекулисало да би крило Интера Иван Перишић (28) могао да појача Манчестер јунајтед. Те трачеве "подгрејао" је и Жозе Мурињо, одлазећи да лично гледа бившег играча Брижа, Дортмунда и Волфсбурга, са очигледном намером да га прикључи свом тиму.

Међутим, рођени Сплићанин је остао на "Ђузепе Меаци" и очигледно је да ускоро неће променити клуб.

Интер је у петак званично саопштио да је Перишић потписао нови уговор са миланским клубом, до 2022. године.

Италијански медији највили су претходних недеља овај потпис, уз "процурелу" информацију да су се "неразури" заштитили од будућег интересовања Јунајтеда тако што су "избацили" излазну клаузулу која би аутоматски гарантовала слободу репрезентативцу Хрватске.

Перишић је члан Интера од 2015. године и у црно-плавом дресу постигао је 21 гол (уз исто толико асистенција) на 80 утакмица.

Интер је целог лета одолевао нападима Манчестер Јунајтеда и на крају успео некако да сачува Ивана Перишића. Хрват је био велика жеља Жозеа Муриња, али Португалац није желео да плати довољно бившем клубу...

Интер је за Перишића тражио 55.000.000 евра, Јунајтед је нудио „само“ 38.000.000 евра и надао се да ће играч извршити притисак на Интер да смањи цену. Перишићу је на Олд Трафорду обећана годишња плата од 7.000.000 евра и Мурињо је мислио да је то довољно да играч зарати са Интером и издјествује трансфер. Међутим, преварио се...

Сада је Интер блиндирао хрватског офанзивца и данас је потписан нови уговор. Перишић је продужио сарадњу са Неразурима до 2022. године. Интер је пристао да повећа платуПеришићу са садашњих 3.000.000 на 5.000.000 евра годишње плус бонусе за тимски и индивидуални учинак. Перишићев менаџер Рамадани је на почетку тражио 6.000.000 евра годишње за свог пулена, али је пристао и на мање.

Перишић и Интер су договорили око откупне калузуле. Тачније, Перишић нема фиксну клаузулу за премијерлигашке клубове, док су играчеви исбоксовали фиксно обештећење у случају да се клуб не пласира у Лигу шампиона као што је Донарума добио у Милан. Спекулише се да би клаузула износи 70.000.000 евра. Осим за Манчестер Јунајтед. За њих цена не постоји...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар