ПЛ БиХ - Борац на "Пецари": Потврдити амбиције!

Дерби седмог кола Премијер лиге БиХ игра се у Широком Бријегу, гдје ће истоимени тим угостити бањалучки Борац.

Фудбал 08.09.2017 | 16:15
ПЛ БиХ - Борац на "Пецари": Потврдити амбиције!
Бањалучки Борац покушаће први пут послије 2011. године донијети бодове из Широког Бријега.

У дербију седмог кола Премијер лиге БиХ, "црвено-плави" ће на "Пецари" гостовати екипи Широкобријежанима, који су, као и Бањалучани, и претходних шест кола освојили 10 бодова.

Првенствена пауза узрокована обавезама репрезентације БиХ у квалификацијама за Мундијал 2018. године искориштена је како би се нови шеф стручног штаба Зоран Милинковић упознао са екипом, те припремио их за искушења која их очекују овог викенда у Херцеговини.

"Битно ми је да смо у ових десет дана, колико смо заједно, радили добро. Момци су одговорили свим задацима и покушали смо паузу да искористимо на најбољи могући начин. Немамо великих проблема са повредама. На лакше повреде жале се Ивица Губерац и Иван Делић, али није ништа озбиљно", рекао је у најави меча Милинковић, који неће моћи да рачуна са суспендованог Бојана Пузигаћу, који одрађује казну због три жута картона.

Током мини-припрема, Борац је одиграо два тест меча. Убједљиво је савладан друголигаш Српске Алфа Модрича (7:0), док је пријатељска утакмица са Радником из Сурдулице прекинута при вођству члана Суперлиге Србије 1:0, због повреде главног арбитра Маје Вујовића.

Ипак, Милинковићев тим сада очекује далеко јачи ривал, и то на дебију новог кормилара.

"Екипа Широког Бријега је за респект. Показали су да имају стабилност, с обзиром шта су све урадили претходних година. Имају континуитет, а и у овој такмичарској сезони направили су снажан тим и сигурно нас очекује тешка утакмица. Сигурно ћемо гледати да се што боље уђемо у меч и покушамо да парирамо ривалу, како бисмо направили што више. Очекујем да играчи покажу амбиције. Не волим да прогнозирам, али очекујем онај минимум од нашег тима, а то је да момци дају максимум. Видјећемо након 90 минута за шта ће то бити довољно", истакао је Милинковић.

"Јединица" Борца Асмир Авдукић вјерује у успјешан исход меча у Херцеговини.

"Чека нас захтјеван меч. Имамо исти број бодова, тако да је ово дерби кола. Екипа ће дати све од себе да направи што бољи резултат у Широком Бријегу и да од тог меча кренемо у серију добрих резултата, како бисмо поправили стање на табели", поручио је искусни чувар мреже.

Предраг Зекановић је оптимиста.

"Атмосфера у тиму је одлична, добро смо радили у претходном периоду и све је прошло како треба. Респектујемо Широки Бријег, али надам се да ћемо остварити наш циљ, а то су три бода", рекао је 20-годишњи Зекановић.

Дуел на "Пецари" игра се у недјељу од 20 часова, а правду ће дијелити Елвис Мујић из Бановића.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 7. КОЛО:

Субота:

САРАЈЕВО: Сарајево - Витез (16:30, суди: Зоран Скакић - Источно Сарајево)
МОСТАР: Зрињски - Челик (19:30, Горан Параџик - Љубушки)
ТУЗЛА: Слобода - ГОШК (19:30, Илија Живковић - Орашје)

Недјеља:

КРУПА НА ВРБАСУ: Крупа - Младост (16:00, Ирфан Пељто - Сарајево)
БИЈЕЉИНА: Радник - Жељезничар (16:30, Зоран Грбић - Приједор)
ШИРОКИ БРИЈЕГ: Широки Бријег - Борац (20:00, Елвис Мујић - Бановићи)

ТАБЕЛА: Зрињски 15, Жељезничар 13, Младост 13, Широки Бријег 10, Борац 10, Радник 10, Крупа 9, ГОШК 6, Сарајево 5, Слобода 5, Челик 4, Витез 1.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар