Дембеле дебитује против Еспањола!

Нови фудбалер Барселоне Осман Дембеле највероватније ће дебитовати за тај клуб у суботу у градском дербију против Еспањола.

Фудбал 09.09.2017 | 10:00
Дембеле дебитује против Еспањола!
"Да ли ће успети да постигне гол у суботу", наводи се на сајту Барселоне уз коментар да би Дембеле могао да се нађе на листи играча који су головима дебитовали за клуб у Примери на Камп Ноу, заједно са Јоханом Кројфом, Дијегом Марадоном, Роналдињом, Ромариом и Ривалдом.

Дембеле је крајем августа за 105 милиона евра из Борусије из Дортмунда прешао у Барселону, а трансфер би могао да достигне цену и до 150 милиона. Он је доведен као замена за Нејмара, који је за рекордан трансфер од 222 милиона евра прешао у Пари Сен Жермен.

Његовом представљању 28. августа на Камп Ноу присуствовало је више од 17.000 навијача. Барселона је навела да је Дембеле једна од најталентованијих младих звезда европског фудбала и играч који има златну будућност.

Дембеле није желео да га упоређују са Нејмаром, рекавши да је Бразилац један од најбољих играча на свету, а да је он "само млад играч који се свакоа дана труди да нешто научи". Француски фудбалер није крио узбуђење што ће играти са Лионелом Месијем, кога је назвао "најбољим у историји".

Осим Дембелеа Барселона није успела да доведе ниједно звучно име, пошто није постигла договор са Јувентусом о трансферу Паола Дибале и Пари Сен Жерменом о доласку Анхела Ди Марије.

На Камп Ноу су овог лета дошли Дјерар Деулофеу из Евертона и Бразилац Паулињо, који је дошао из Кине.

"Много очекујемо од Дембелеа. Уложили смо велики напор да га доведемо. Он је играч за будућност, али и сада може много да нам донесе", рекао је спортски директор Барселоне Роберто Фернандес.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар