Повратак клупског фудбала! Шта гледати за викенд?

Послије паузе због термина за репрезентације, поново ће на сцену клубови. Издвојили смо неке утакмице које не би требало да пропустите предстојећег викенда.

Фудбал 09.09.2017 | 00:00
Повратак клупског фудбала! Шта гледати за викенд?
У фудбалу не постоји веће и значајније такмичење од Свјетског првенства, али док завршни турнир не стигне на ред, многе и не занима шта се догађа у квалификацијама. Евентално се заинтересују тек у последња два-три кола групне фазе, када се "ломи" ко ће директно на Мундијал, а ко у бараж...

Зато је репрезентативна пауза прилично непопуларна међу фудбалским навијачима, који са нестрпљењем чекају да прођу те двије седмице и поново дође викенд када ће на терену гледати играче у клупским дресовима.

Предстојећи викенд још је занимљивији, јер је увертитра у почетак Лиге шампиона и Лиге Европе!

Љубитељи фудбала у Србији могу бити веома задовољни виђеним у претходне двије утакмице репрезентације, која је побједама против Молдавије и Републике Ирске дошла на корак од пласмана на Светско првенство, а надамо се да ће им нове радости идућег четвртка донијети и играчи Црвене звезде и Партизана, који почињу своје изазове у Лиги Европе.

Звезда ће играти против БАТЕ Борисова у Београду (четвртак, 21.05), а Партизан против Јанг Бојса у Швајцарској (четвртак, 19.00).

Увертиру тим утакмицама имаће на домаћој сцени. Послије 0:0 у 155. "вечитом дербију", Црвена звезда у 8. колу Суперлиге игра против Јавора у Ивањици (субота, 19 часова), а Партизан ће истог дана, али два сата касније, бити домаћин Младости из Лучана. Обје утакмице преносиће ТВ Арена Спорт на свом првом каналу.

Дерби утакмицу наредног кола домаћег првенства одиграће другопласирана Војводина и четвртопласирани Вождовац, који се у недјељу у 19 часова састају у Београду. Пренос ове утакмице, такође је обезбјеђен на ТВ Арена Спорт 1.

Када су у питању "Лиге петице", кренућемо од најпопуларније - Премијер лиге. На Острву нас очекује дерби Манчестер сити - Ливерпул (субота, 13.30), а квалитетна борба очекује се и у дуелима Евертон - Тотенхем (субота, 16.00) и Лестер - Челси (субота, 16.00). Истог дана, али од 18.30. Немања Матић и Манчестер јунајтед играју у гостима против Стоука, док ће Лука Миливојевић и Кристал Палас у недјељу од 17.00 одмјерити снаге са Барнлијем, такође као гости.

У Немачкој су увијек атрактивни Бајерн Минхен и Борусија Дортмунд, али како овог викенда први играју у гостима против Хофенхајма (субота 18.30), а други, такође на страни, против Фрајбурга (субота, 15.30), у први план би могао да избије дуел ХСВ - Ред Бул Лапциг.

Славни клуб из Хамбурга послије неколико сезона у којима се борио за опстанак, актуелни шампионат почео је са двије везане побједе и видјећемо може ли да настави тим путем против најпријатнијег изненађења у њемачком фудбалу прошле сезоне и учесника Лиге шампиона.

У Шпанији ће бити одигран градски дерби Барселоне, пошто на Камп Ноу долази Еспањол (субота, 20.45), док фудбалери Реал Мадрида на свом стадиону против Левантеа имају обавезу да се искупе навијачима за претходни реми са Валенсијом, такође код куће.

Управо "слијепи мишеви" опет играју дерби кола, овај пут на својој Местаљи, против Атлетико Мадрида (субота, 16.15).

Биће занимљиво видјети и да ли Леганес против Хетафеа (петак, 21.00), а Реал Сосиједад против Депортива (недеља, 12.00), могу до максималне треће побједе на старту првенства.

Италијанска Серија А у трећем колу доноси дерби Лацио - Милан (недеља, 15.00), а добра утакмица очекује се и од фудбалера Сампдорије и Роме (субота, 20.45). Ђеновљани су у групи од пет тимова који имају максималних шест бодова на старту сезоне.

Видјећемо ко ће од њих наставити побједничким путем. Јувентус у суботу од 18.00 игра против Кјева код куће, Интер у недјељу од 12.30 против дебитанта СПАЛ-а, такође на свом терену, Наполи у недјељу од 20.45 против Болоње у гостима, а Милан смо већ поменули.

Одласком Златана Ибрахимовића из Пари Сен Жермена у Манчестер јунајтед, опало је интересовање за француску Лигу 1, али су Парижани послије изгубљене титуле (прошле сезоне шампион је био Монако) ријешили да поново ангажују звијезде и довели Нејмара из Барселоне и Килијана Мбапеа из Монака.

Како ће тај тандем изгледати на терену, требало би да видимо већ у петак од 20.45, када ПСЖ игра против Меца у гостима. Једини који уз Парижане има максималних 12 бодова из прва четири кола је Монако, који ће у суботу од 17 часова играти против Нице у гостима.

Тим у којем је и Марио Балотели има само три бода из прва четири кола, али је побједу остварио после три везана пораза, па се у клубу надају да ће и против актуелног шампиона моћи до повољног резултата.

Као што смо поменули, утакмице предстојећег викенда су увертира за почетак групне фазе међународних такмичења, па ће навијачи Црвене звезде и Партизана посебну пажњу посветити ривалима са којима ће њихови клубови играти у Лиги Европе.

Присталице црвено-бијелих занимаће резултати утакмица БАТЕ Борисов - Славија (субота, 18.00), Аугзбург - Келн (субота, 15.30) и Арсенал - Борнмут (субота, 16.00), док ће се црно-бијели интересовати за епилоге дуела Јанг Бојс - Лугано (недеља, 16.00), Динамо Кијев - Александрија (недеља, 18.30) и Скендербег - Фљамуртари (субота, 19.00).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар