Револуција у Премијер лиги!

Изгласано - крај прелазног рока већ почетком августа! Пре него што сезона почне!

Фудбал 08.09.2017 | 21:00
Револуција у Премијер лиги!
Нико није гајио ту културу последњег дана прелазног рока колико Енглези. Али управо су Енглези први повукли ногу и решили да прелазни рок скрате тако да ће се он завршавати још почетком августа! Премијерлигаши су данас изгласали: наредног лета прелазни рок ће се завршити у четвртак који ће претходити првом колу! Када сезона почне енглески клубови ће моћи само да продају, али не и да купују новајлије.

Моћи ће, наравно, да продају само у земље у којима ће прелазни рој још трајати. Или у ниже енглеске лиге, пре свега Чемпионшип, пошто се код њих ништа неће мењати.

Такође, ова одлука неће утицати на јануарски прелазни рок.

Револуционарна одлука није донета једногласно, али је прошла гласање, иако је било довољно да се седам клубова изјасни против скраћења прелазног рока. Пре гласања, острвски медији су писали да је било на граници, пошто су Кристал Палас и Вотфорд јавно били против скраћења, а да је још неколико клубова озбиљно размишљало да им се придружи.

Није проблем био у самом скраћењу, али су у појединим клубовима сматрали да прелазни рок не би требало скраћивати, ако ће у другим земљама стање остати непромењено.

Међутим, противљење оваквом поретку ствари је ипак превладало. Тренери су се жалили да им нови играчи долазе непсремни усред сезоне, да ометају припреме и изазивају проблеме у екипама, јер је било превише промена.

Манчестер Сити, Вест Хем, Вест Бромвич Албион, Свонси и Њукасл већ неко време су предводили кампању за скраћење прелазног рока, мада су сви они желели да се идеја некако прогура и на континентални ниво. Саутемптон, Сток и Брајтон били су безусловно за скраћење прелазног рока. Остали се углавном нису изјашњавали, барем не званично.

Наравно, Енглези ће наставити да врше притисак на остале лиге не би ли им се придружиле. Остане ли овако, прибојавају се многи, клубови из Шпаније, Немачке или Француске имаће предност у односу на острвске ривале. У Енглеској ће клубови ипак имати "само" месец и по дана за реконструкцију екипа.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар