Опијао госте па крао новац

Основни суд у Брчком одредио је притвор власнику угоститељског објекта због сумње да је од гостију крао новац, након што би опијао алкохолом или другим средствима.

Босна и Херцеговина 06.09.2017 | 17:19
Опијао госте па крао новац
Поступајући по приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта Основни суд у Брчком одредио је едномјесечни притвор 42-годишњем угоститељу З.К. из Г. Рахића код Брчког осумњиченом да је на штету гостију извршио серију тешких крађа на нарочито дрзак начин. Притвор повратнику у вршењу кривичних дјела З.К. одређен је због опасности да би могао поновити кривично дело за које се може изрећи казна затвора три године или тежа казна.
 
Тужилаштво Дистрикта води истрагу против З.К. због сумње да је од марта до августа текуће године у више наврата од гостију угоститељског објекта, којег поседује у Г. Рахићу, на дрзак начин отуђивао новац и друге вредности које су имали код себе.

Сумња се да је З.К. уз помоћ запослених у објекту користио погодне прилике како би од гостију за које је знао да имају већу количину готовог новца тај новац отуђио. Тужилаштво располаже доказима да је у већини случајева код оштећених гостију претходно изазвана омамљеност и беспомоћност истовременом употребом алкохола и таблета опојног дејства какве су пронађене у претресу код осумњиченог.

По недавном хапшењу и довођењу пред тужиоца З.К. је убрзо испитан након чега је оцењено да постоји опасност да би могао поновити кривично дело уколико буде пуштен на слободу, а за то кривично дело може се изрећи казна затвора три године или тежа казна.

Решење о притвору

С тим у вези Тужилаштво је предложило Основном суду Брчко дистрикта БиХ да се осумњиченом изрекне мера притвора у трајању од месец дана, што је овај суд прихватио.

Решење о одређивању притвора потом је потврђено од Апелационог суда будући да је жалба браниоца осумњиченог изјављена на првостепену одлуку одбијена од овог суда.

По одређивању притвора осумњиченом Тужилаштво у сарадњи с полицијом Дистрикта наставља интензивну истрагу у овом предмету усмјерену на даљње прикупљање доказа за кривично дело тешке крађе извршене на нарочито дрзак начин, пише Клиx.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар