Хрватска гори, а Чачић се чешља!

У Хрватској се тражи хитна смена Антеа Чачића после пораза у Турској и угроженог пласмана на Мундијал. Селектор је миран и тврди да "коцкасти" држе све у својим рукама.

Фудбал 06.09.2017 | 15:15
Хрватска гори, а Чачић се чешља!
Хрватска је, чинило се, била сигурни путник на Светско првенство.

Имали су "коцкасти" отворен пут ка Мундијалу, а онда се све закомпликовало и два кола пре краја, не да тим Анте Чачића нема визу за Русију, већ ће у последњем колу против Украјине у гостима решавати своју судбину у квалификацијама. Чак постоји и рачуница по којој "комшијма" ни ове победе не би донеле пласман на завршни турнир, али је она мало вероватна.

Ситуација по Хрвате могла је да буде и гора, да Исланд није неочекивано пре неколико дана изгубио од Финске.

Међутим, селектор Хрватске, није превише забринут иако у "лепој њиховој" захтевају хитну оставку Чачића.

"С обзиром на околности које су иза нас, мешају се емоције. Задовољан сам игром, али смо уписали пораз. Догодио се један кикс, али није ово трагедија", рекао је Чачић, пренела је Хина. 

Хрватска је синоћ изгубила на гостовању од Турске са 0:1, у утакмици осмог кола Групе И квалификација за Светско првенство 2018. године и претрпела други пораз. То је искористио Исланд који се победом против Украјине од 2:0 изједначио са Хрватском по броју бодова на прва два места, 16.

Турска и Украјина имају по 14 бодова, па ће се у последња два кола, почетком октобра, водити велика борба за прво место и бараж.

"Моја екипа је показала борбу. Доминирали смо, имали смо неколико прилика, али их нисмо реализовали. Недостајало је мало мирноће у завршници. ;И даље смо први у групии. Морамо да подигнемо главу, ништа још није изгубљено. Зависимо само од ;себе. Имамо најбољу гол разлику, играмо на домаћем терену са Финском и наша игра ми даје за право да будем оптимиста", навео је Чачић. 

Чачић се осврнуо и на чињеницу да је Хрватска гостовала у Турској свега 50 сати после дводневне утакмице против Косова.

"Та је утакмица апсолутно оставила трага. Након 50 сати играли смо нову утакмицу, ;играчи су били уморни, жао ми је што нису били награђени", додао је он.

Чачић је незадовољан суђењем Мађара Виктора Касаија, пошто сматра да је његова екипа оштећена за пенал, као и да неколико тренутака пре гола није досуђен прекршај над Мариом Манџукићем.

Квалификације се завршавају у октобру. Хрватска ће 6. октобра угостити Финску, а три дана касније у последњем колу гостоваће у Кијеву против Украјине.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар