Нема наставка сједнице Комисије

Због недоласка чланова Комисије из СДС-а, НДП-а, СНСД-а и ХДЗ-а БиХ ни данас није настављена сједница Уставноправне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Босна и Херцеговина 06.09.2017 | 11:38
Нема наставка сједнице Комисије
На сједницу су дошли предсједавајући Дамир Арнаут из СББ-а, Шефик Џаферовић из СДА и Жељко Комшић из Демократске фронте. Арнаут је дао десетоминутну паузу како би се покушао обезбиједити кврум, а пошто до тога није дошло наставак сједнице заказао је за сутра у 8.30 часова.

Сједница Уставноправне комисије јуче је прекинута јер су је напустили посланици Александра Пандуревић /СДС/ и Момчило Новаковић из НДП - а због неприсуства Борјане Кришто и Николе Ловриновића из ХДЗ-а, као и Лазара Продановића из СНСД-а.

Пандуревићева је рекла да су Новаковић и она напустили сједницу Комисије зато што је било очито да су неки жељели да искористе одсуство два члана ХДЗ-а БиХ и једног члана из СНСД-а и донесу одлуку да су у складу са Уставом и правним системом БиХ Приједлог закона о допуни Изборног закона БиХ које предвиђају забрану кандидовања на изборима осуђеним ратним злочинцима и Приједлог закона о допунама Кривичног закона БиХ које предвиђају забрану негирање геноцида.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МираИСа

06.09.2017 11:50

Супер....само ви блокирајте све...нек овај народ тапка у мјесту...и није заслужио боље. Вољела бих доживјети да блокирате своје плате,накнаде за одвојени живот и све друге погодности које имате...али то нећемо доживјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.09.2017 16:35

Па овакве глупости и треба блокират.