СП: Аргентина не иде на Мундијал у Русију?!

Аргентина се коцка са Мундијалом, Чиле још гори! Фудбалери Аргентине и Чилеа наставили су са разочаравајућим партијама у јужноамеричким квалификацијама за Светско првенство.  Ужас у Буенос Ајресу! Аргентина једва до бода против Венецуеле, Мундијал озбиљно виси…! Селекција Хорхеа Сампаолија створила је готово двоцифрен број стопостотних шанси, само у првих 20 минута имала их је баш пет, али на почетку другог полувремена примила гол и све се окренуло наопако.

Фудбал 06.09.2017 | 10:00
СП: Аргентина не иде на Мундијал у Русију?!
Аргентина је одиграла нерешено са Венецуелом 1:1 која је иначе најслабији тим на табели, док је Чиле након неуспеха против Парагваја, изгубио и у Боливији – 1:0.

'Гаучоси' јесу пружили бољу партију него пре неколико дана против Уругваја, али су се поново обрукали и довели пласман на Мундијал под знак питања.

Муриљо је у 51. минуту шокирао домаћина и донео предност Венецуели, али је само три минута касније Фелчер погодио сопствену мрежу и дао какву-такву наду екипи Хорхеа Сампаолија. 

Аргентина је преко Леа Месија имала велику шансу да дође до преокрета у финишу, најбољи фудбалер Барселоне је промашио и једна од највећих светских фудбалских сила остала је на петом месту на табели са 24 бода (бараж), колико има и четвртопласирани Перу, екипа која се налази на последњој позицији која значи директан пласман у Русију. 

У следећем колу Аргентинци ће играти управо против Перуа, који је савладао Еквадор са 2:1 у гостима, али због жутих и црвених картона остао без неколико веома важних појединаца. 

За разлику од многих ранијих циклуса, Чилеанци ће веома тешко да се домогну и баража јер су тренутно шести са 23 бода. Боливија је славила минималним резултатом, а стрелац јединог гола био је Арке у 58. минуту са беле тачке, пошто је претходно лопта у руку погодила Дијаса. 

Ни овакав учинак Чиле не би имао јер, подсетимо, нису победили Боливију ни код куће, али су освојили бодове за зеленим столом јер се испоставило да су гости у финишу убацили играча који није имао право да игра. 

Сада ће имати додатни проблем пред расплет у квалификацијама - играју у последња два кола против Еквадора и Бразила, али ће у првом мечу бити лишени помоћи најбољег играча Алексиса Санчеса који је суспендован због картона. 

Највеће изненађење квалификација представља репрезентација Перуа која има прилику да оде на прво планетарно такмичење од 1982. године. У 16. колу савладали су Еквадор резултатом 2:1 и то учинили са играчем мање. Стрелци су били Флорес и Уртадо, док је једини погодак за домаћина дело Енера Валенсије из пенала. 

Уругвајци су са 2:1 савладали Парагвај и пробили се на другу позицију са 27 бодова, једним више од Венецуеле, која је одолела Бразилу (1:1), али сада гледа у леђа и Урусима.

Ни већег тима – ни лошијих резултата. Аргентина није искористила велику шансу на Муноменталу у Буенос Ајресу против последњепласаране Венецуеле, па само два кола пре краја квалификација заузимају пето место на табели, која у овом тренутку гарантује само пласман у бараж за одлазак на Светско првенство у Русији – 1:1 (0:0).

Али просто је невероватан начин на који Гаучоси остају без бодова. Селекција Хорхеа Сампаолија створила је готово двоцифрен број стопостотних шанси, само у првих 20 минута имала их је баш пет, али лопта просто није хтела у гол Вилкера Фарињеза. Нападачки ураган Икарди, Дибала, Меси, Ди Марија претио је из свих оружја, а посебно нападач Интера, коме су лопте стизале са свих страна, али је све успео да промаши.

Када се балон издувао, Аргентинци су на почетку другог полувремена остали без концентрације и свежине, што је искористио нападач Касимпаше Џон Муриљо и на сјајан начин искористио контранапад свог тима. Гаучоси су убрзо успели да изједначе захваљујући голу Ролфа Фелтшера, после чега су уследили нови атаци, али они нису били ни приближно опасни као они у уводним тренуцима утакмице.

Сампаоли је имао пех да му се већ у 25. минуту повредио Ди Марија, док је у наставку утакмице направио помало несхватљиву реакцију и уместо Дибале на терен послао Бенедета, који се није снашао. Ништа конкретно није донела ни замена Пасторе – Икарди, иако је голгерер Неразура био потпуно депримиран невероватним промашајима.

Још један лош резултат искористио је Перу победом у Еквадору (2:1), па је на шесто место пао очајни чиле захваљујући поразу од Боливије (0:1). Сигурно ка Мундијалу гази Уругвај, који је славио у Парагвају са 2:1.

Бразил је још раније обезбедио пласман на Светско првенство, али је Колумбији у Баранкиљи дозволио да освоји само један бод (1:1). Гости су повели голом Вилијана у самој завршници првог полувремена, док је изјеначење поставио Радамел Фалкао на старту другог дела игре.

Јужноамеричке квалификације – 16. коло:

Аргентина – Венецуела 1:1
Боливија – Чиле 1:0
Парагвај – Уругвај 1:2
Колумбија – Бразил 1:1
Еквадор – Перу 1:2

табела:
1. Бразил 16 11 4 1 38:11 37
2. Уругвај 16 8 3 5 28:18 27
3. Колумбија 16 7 5 4 19:16 26
4. Перу 16 7 3 6 26:25 24
5. Аргентина 16 6 6 4 16:15 24
6. Чиле 16 7 2 7 24:23 23
7. Парагвај 16 6 3 7 17:23 21
8. Еквадор 16 6 2 8 24:24 20
9. Боливија 16 4 1 11 14:34 13
10. Венецуела 16 1 5 10 18:35 8

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар