Саудијска Арабија иде на СП у Русију!

Аустралија на трећем месту и иде на ноге Сирији! Лудило азијских квалификација: СИРИЈА У БАРАЖУ! Завршене азијске квалификације за Светско првенство у Русији 2018. године.

Фудбал 06.09.2017 | 08:15
Саудијска Арабија иде на СП у Русију!
Велико славље у Џеди. Селекција Саудијске Арабије савладала је Јапан у последњем колу квалификација и пласирала се на Светско првенство у Русији – 1:0 (0:0).

Играч одлуке био је нападач Ал Итихада Фахад Ал Мувалад, који је у 63. минуту на фантастичан начин савладао Кавашиму и до екстазе довео 63.000 људи на Краљ Абдулах стадиону.

Јапанци су још раније обезбедили пласман на Мундијал, па нису имали резултатски императив, али су скупо продали своју кожу. На крају је на трећем месту завршила Аустралија, која ће се против Сирије борити за место у интерконтиненталном баражу, где ће за ривала имати четвртопласирану селекцију из КОНКАКАФ асоцијације. У овом тренутку то је Хондурас.

Фудбал уме да пише бајке, а нову бисмо ускоро могли да добијемо...

Народ у Сирији, чија је земља уништена ратом који и даље букти, добио је разлог да бар на неко време размишља насмејан: фудбалска репрезентација успела је да избори пласман у бараж за Светско првенство 2018!

Пут до Русије и даље је дуг, пошто ће прво морати да буду бољи у двомечу од Аустралије (5. и 10. октобра), а затим и од петопласиране екипе из централноамеричких квалификација.

Овај успех додатно добија на значају када се има у виду да су Сиријци све утакмице као домаћин играли у Малезији...

Последње коло азијских квалификација донело је велику драму у Групи А. Сирија је у гостима играла против већ безбрижног Ирана и успела да освоји бод - 2:2, вредан баража, пошто Узбекистан није успео да на свом терену савлада Јужну Кореју - 0:0.

Гостима је, испоставило се, реми био довољан за друго место и директан пласман на Мундијал, а домаћин је "извисио" због лошије гол-разлике од Сирије.

Да све буде још драматичније, Сиријци су други погодак постигли дубоко у надокнади, када је меч у Узбекистану већ био завршен... Иначе, пре тога су водили поготком Мохамеда Тамера Хаја у 13. минуту.

Иран је до одласка на одмор изједначио, а затим и преузео вођство, али је Ал Сома у надокнади израстао у хероја нације.

Тај погодак у сузама је оставио Узбекистанце, којима је директор репрезентације бивши тренер ОФК Београда, Дејан "Швабо" Ђурђевић.

Дакле, да резимирамо: Из Азије ће директно на светско првенство у Русији ићи Иран, Јужна Кореја, Јапан и Саудијска Арабија, док ће бараж играти Сирија и Аустралија, а победник тог двомеча (5. и 10. октобар) састаће се са петопласираном екипом из централноамеричких квалификација.

АЗИЈСКЕ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА МУНДИЈАЛ У РУСИЈИ 2018 (последње коло):

ГРУПА А

Иран - Сирија 2:2 (1:1)
Катар - Кина 1:2 (0:0)
Узбекистан - Јужна Кореја 0:0

ТАБЕЛА: *ИРАН 21, *ЈУЖНА КОРЕЈА 15, СИРИЈА 13, Узбекистан 13, Кина 9, Катар 7.

ГРУПА Б

Аустралија - Тајланд 2:1 (0:0)
Ирак - УАЕ 1:0 (1:0)
Саудијска Арабија - Јапан 1:0 (0:0)

ТАБЕЛА: *ЈАПАН 20, *САУДИЈСКА АРАБИЈА 19, АУСТРАЛИЈА 19, Уједињени Арапски Емирати 13, Ирак 11, Тајланд 2.

*Прве две репрезентације из обе групе иду директно на Мундијал у Русији, док ће трећепласиране играти бараж.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар