СП: Боаћи дао два гола за Гану!

Нападач Црвене звезде одиграо цео меч за Гану против Конга и постигао два гола. Далеко су и даље "црне звезде" од Мундијала, али шанса постоји.  Ни браћа Ају, ни Асамоа Ђан – већ Ричмонд Боаћи! Гана један у три меча, а Звездин нападач два на дебију у квалификацијама! Сјајна форма голгетера српског вицешампиона пресликана и на национални тим.

Фудбал 05.09.2017 | 19:30
СП: Боаћи дао два гола за Гану!
Гана је очајно играла у првом делу квалификација за Мундијал и освојила само два од могућих девет бодова, али је тријумф над Конгом, у гостима, дао наду "црним звездама" да ће учествовати на Светском првенству у Русији.

Погоцима првог нападача Црвене звезде Ричмонда Боаћија (x2) и "резервисте" Атлетико Мадрида Томаса Партеја, који је био стрелац чак три гола, Гана је победила Конго 5:1.

Ричмонд Боаћи је довео "црне звезде" у предност у 23. минуту након што је после гужве у петерцу испред гола Конга "угурао" лопту у мрежу. Он је почео меч од почетка, након што је претходни сусрет против Конгоанаца, и то пре само четири дана, одгледао са клупе и у коме је Партеј донео бод спаса - 1:1.

Везиста "јорганџија" је бриљирао и одиграо меч каријере за репрезентацију постигавши три гола (26', 45+2' и 69') и тако можда и послао поруку тренеру из Мадрида Дијегу Симеонеу који му шансу најчешће даје у финишу утакмица и у мање важним утакмицама.

Након његовог изласка из игре - Боаћи још једном у центру пажње.

Овај одлични нападач је био стрелац у 85. минуту након добре сарадње са Акјепонгом.

Када је нападач у форми, онда се мора искористити на прави начин! То је учинио селектор Гане, Џејмс Квеси Апија, који је голгетера Црвене звезде Ричмонда Боаћија ставио у стартну поставу на гостовању Конгу у Бразавилу јер није могао да рачуна повређене браћу Ају и Асамоу Ђана, а овај му је на поверење узвратио са два постигнута гола. Гана је у прва три кола квалификација постигла само један гол, а данас је славила са 5:1 и тако се вратила у борбу за пласман на Мундијал.

Нападач српског вицешампиона је отворио и затворио голгетерску серију свог тима на вечерашњој утакмици, а у међувремену на терену блистао везиста Атлетико МадридаТомас Парти, који је у распону од 26. до 69. минута постигао хет-трик и у потпуности дотукао противника.

Боаћију је ово био деби у овом квалификационом циклусу и одмах је показао да Апија на њега мора да рачуна до краја квалификација. Звездин голгетер је до сада био изузетно ефикасан у националном тиму, за који је први меч одиграо 2012. године, а ово му је био укупно седми наступ, а други погодак је био пети у дресу Црних звезда.

Гана има још две утакмице до краја квалификација, прву 7. октобра против Уганде, а другу 6. новембра против Египта. Јасно је да ће се на тим окупљанима наћи и нападач Црвене звезде.

Гана сада има пет бодова, и меч мање од Египта (6) и Уганде (7) који играју директан дуел, а баш са овим ривалима и игра до краја квалификација.

Да би се пласирали на Мундијал - потребно је да буду први у групи.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар