Коке - дању фудбалер, увече продуцент позоришне представе!

Ко каже да фудбалери не могу да буду просвећени?!

Фудбал 06.09.2017 | 22:30
Коке - дању фудбалер, увече продуцент позоришне представе!
Свака мора професија мора да научи да се носи са тим. Фудбалери такође. Добар део јавности увек ће их перципирати као не баш претерано бистре, незаинтересоване за образовање, склоне најприземнијим видовима забаве... А није баш тако. Узмите за примераХорхеа Андухара, познатијег по имену Коке.

Преко дана, он је десни бек Шалкеа. Веома цењен у свету фудбала. Увече, он је продуцент позоришне представе. Врло успешне како пишу у Шпанији.

Откуд то? Све је почело када је пре шест година. Коке је тек стигао у Севиљу. Дан му баш и није био испуњен.

“Било ми је мало и досадно. Увек исти ресторани, увек иста места. И онда сам једног дана на гуглу укуцао: ’Занимљиве ствари које можеш да радиш у Севиљи’. И нашао сам књижару: ’Мачак на бициклу’. Организовали су књижевне вечери, концерете, часове глуме...“

Коке је изабрао ово последње...

“Одржавало се понедељком увече. Десет до 12 људи. Могао сам да уклопим све са тренинзима“.

Како су остали полазници курса реаговали? Коке је ипак веома позната личност у Андалузији.

“Неки су ме препознали, неки не. Нису ме ни запиткивали ништа о фудбалу. Прави вентил за мене. Понедељак је за мене био дан током ког не размишљам о фудбалу. У другој години у Севиљи, када нисам играо много, ови часови су ми помогли да не размишљам о томе“.

Ипак, никада није глумио у јавности. Није да није желео, али фудбал му није дозволио. Вероватно би га и саиграчи узели на зуб? Или су можда долазили на пробе?

“Хахаха.. Било је и тога, али ако се после иде на пиво. Смејали су ми се кад сам им рекао шта радим, али ништа им није сметало све док после тога одемо на пиво. Ману дел Морал је долазио, али морало је пиво после тога“.

Смета ли му што људи често сматрају да су фудбалери у култура на супротним странам штапа?

“Не смета ми. Свако има свој укус. Неко воли концерте, неко позориште, неко не. Нисам ни ја филозоф и не читам десет књига месечно“.

Било како, учитељ Серхио Родригез га је навукао на позориште. На мјузикле и комедије пре свега. Коке је потом почео да финансира Родригезове представе. Да ли је тражио нешто и да одглуми?

“Да, јесам! Да будем дрво! Хахаха. То могу да одглумим. Да станем пред гомилу људи и да не морам ништа да говорим“.

И није до треме. Навикао је Коке да игра и пред више људи. Фудбал додуше.

“Да, али кад играм фудбал не морам да се смејем ни да плачем. Позориште је много теже“, одговара Коке.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар