Месијев нови уговор је ту, али...

. . . плата и клаузула не значе да остаје! Барселона се није баш потрудила да усрећи прву звезду.

Фудбал 06.09.2017 | 12:00
Месијев нови уговор је ту, али...
Лео Меси је ушао у последњу годину уговора. Не треба трошити речи о томе какав би хаос завладао на фудбалском тржишту ако Аргентинцу наредног лета истекне уговор с Барселоном. Тешко је замислити Месија у дресу неког другог клуба, али ситуација са уговором уноси немир међу навијаче Барселоне. Погтово што Пеп Гвардиола одавно чека било какву шансу да проба да доведе бившег пулена у Манчестер Сити.

Барселонин председник Ђозеп Марија Бертомеу умирује навијаче каталонског клуба речима да је Меси прихватио нови уговор.

„Меси је потписао уговор и ускоро ће то бити и званично потврђено. Навијачи не треба да брину, Месијев отац је ставио потпис.  као и његов брат, који води Месијеву фондацију. Питање је тренутка када ће бити обављена и формалност око званичне потврде. Били смо у гужви са временом, па нисмо стигли до сада да то урадимо. До краја месеца би требало...“, рекао јеБертомеу.

Међутим, неки медији пишу да ни потпис новог уговора не мора да значи да ћемо гледатиМесија и наредних година у Барселони. У време када Реал и Барса блиндирају играче нереалним откупним клаузулама у страху да им се опет не деси ситуација као саНејмаром, Месијева калузула у новом уговору ће бити “само“ 300.000.000 евра. Кажемо, „само“ јер упркос томе што је реч о баснословној суми, тржиште је полудело и неко би заиста то могао и да плати. Иако Меси има 30 година...

У Барси се бране речима да нико, па чак ни Меси, није неопходан ако жели да оде из клуба.

„Барса никада неће задржавати играча ако он каже да жели да иде, као што се то ради у неким другим клубовима по Европи. Имамо другачији начин функционисања у односу на остале клубове и сматрамо да је играч срећан и задовољан када дође да игра код нас. Зато је свеједно да ли ће клаузула бити петсто милиона, шестсто милиона, милијарду или милијарду и по. Ако играч жели да нас напусти, разговараћемо с њим и видети шта је најбоље. То је оно што нам је недостајало код Нејмара. Испало би боље за све да је дошао и рекао нам да жели да оде“, рекао је Бертомеу.  

Барселона је спремила Месију уговор вредан 24.000.000 евра годишње. Према актуелној ситуацији на фудбалском тржишту, то је плата која баш и није на нивоу Аргентинца. Уосталом,Нејмар у Паризу има 30.000.000 годишње, а Манчестер Сити би сигурно могао да исте услове понуди Месију. Овога пута за разлику од претходних случајева, Барселона баш и није урадила све што је могла да учини Месија срећним и задовољним.

Да ли ће то бити разлог да Аргентинац преломи и напусти клуб у којем је постао већи од њега, показаће наредни месеци...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар