Неко мора да одговара за аферу

Министар безбједности БиХ Драган Мектић рекао је да је Тужилаштво БиХ данашњим саопштењем потврдило да није било прислушкивања главног тужиоца, нити тајног праћења, али да ће неко морати да одговара за аферу којом је нанесена штета БиХ, а највише правосудном систему.

Босна и Херцеговина 05.09.2017 | 15:26
Неко мора да одговара за аферу
Мектић каже да су Тужилаштво БиХ и вршилац дужности главног тужиоца Гордана Тадић данашњим саопштењем потврдили "да су на неки начин интерном истрагом дошли до закључка да није било прислушкивања главног тужиоца и да није било тајног праћења".

"Умјесто да су прије тога спровели истрагу и закључили да тога није било, они су прво направили аферу, затресли цијелу земљу и сада закључили да тога није било. Не може се завршити на овоме и неко ће морати одговарати и положити рачуне зато што је нанесена штета земљи, а највише правосудном систему у БиХ", изјавио је Мектић новинарима у Сарајеву.

Према његовим ријечима, "накнадна памет и накнадно посипање пепелом не може проћи, јер мора неко одговарати, поготово што су за ту причу злоупотријебили болесну особу која је једним дијелом у рукама криминалног миљеа, а другим дијелом у рукама Тужилаштва и правосудних институција".

"Ово је још једна брука коју су из Тужилаштва БиХ сами признали. Како раде и поступају сигурно ће бити још таквих ствари гдје ће се морати конкретно изјаснити о неким стварима и гдје ће се испоставити да је ријеч о чистим конструкцијама и дезинформацијама", тврди Мектић.

Тужилаштво БиХ саопштило је данас да заједно са СИПА-ом интентивно ради на расвјетљавању свих околности у вези са сазнањима о праћењу и прислушкивању Тадићеве.

Агенција за истраге и заштиту БиХ /СИПА/ доставила је Тужилаштву БиХ извјештај у којем се, између осталог, наводи да интерном контролом није утврђено поступање те агенције које се односи на тајно праћење и надзор комуникација вршиоца дужности главног тужиоца Гордане Тадић и потпредсједника Високог судског и тужилачког савјета Ружице Јукић, саопштено је из Тужилаштва.

Поводом учесталих упита о овим догађајима, Тужилаштво БиХ саопштило је да ће, у сарадњи са СИПА-ом, а по потреби и са осталим полицијским агенцијама, наставити да спроводи потребне истражне радње ради расвјетљавања околности и чињеница важних за доношење тужилачке одлуке, о чему ће јавност бити информисана.

(Срна)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Спрдња

05.09.2017 13:36

Ови из Тужилаштва БиХ (вјероватно по налогу Додик/Човић) блефирају, пуцају ћорке по Мектићу и СИПИ надајући се да ће се ови "опаметити"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛБАТРОС

05.09.2017 15:18

Нека неко сад казе да Мектиц нема резултата. На један мамац, односно једну кукицу ухватио двије рибе. Аха!!!

Name

Тухххи

05.09.2017 15:46

У сваком слуцају ова сподоба мора да оде из те институције она је оптузила мехтица....

Name

Елиот Нес

05.09.2017 17:39

Издржи Мекта и развали ту банду!

Name

КОНДОР

05.09.2017 13:39

РАДИ НОРМАЛИЗАЦИЈЕ СТАЊА ПРВЕНСТВЕНО У ТУЗИЛАСТВУ БИХ, ХИТНО ЗА ГЛАВНОГ ТУЗИОЦА ТУЗИЛАСТВА БИХ ИМЕНОВАТИ ДАЛИДУ БУРЗИЦ - ТУЗИОЦА КОЈИ ИМА НИВО И СА РЕЗУЛТАТИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

05.09.2017 14:35

Каква Далида? Па та нема појма о послу. У Тузиластво БиХ треба именовати неког ко је дуго у том послу, ксо сто је Рајко Цоловиц из Истоцног Сарајева, који је у тузиластву од 1974. Има јос слицних кадрова.

Name

Из 1974

05.09.2017 15:10

Па тај све ида хоће не може бити тужилац.По твоме прије три године је требао бити у пензији.

Name

КОНДОР

05.09.2017 15:16

Неко из масе, немој бити само неко из масе, најбољег тузиоца у БиХ мозес дискредитивати само цињеницама, а не као неко из масе без цињеница и доказа. Друго, ста су ти Цоловици који ту воде СНСД и питају се о суми и трупцима из масе.

Name

Неко из масе

05.09.2017 19:25

Вријеме це показати да г. Д. Бурзиц је залутала у КТ КС. На залост.

Name

Циааооо

05.09.2017 13:56

Е сад и ова господја тасницу у руке и куци а посао нек препусти људима који знају и хоце радити. Лакав је то нацин оптузити па онда провјеравати и то од особе која се бави управо послом који захтјева доказе помоцу којих се даљи поступак обавља....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

05.09.2017 14:34

Тако је. Има кладионицу у својој куци, мозе се тамо запослити као менадјер..

Name

Комшо

05.09.2017 15:04

У озбиљним државама за ово би пале оставке!

Name

Име

05.09.2017 15:28

Она је на овој дужности не да ради него да затаскује и растеже предмете по налогу Додик -Човић.Послије тога слиједи јој унапређење због "примарног рада".

ОДГОВОРИТЕ
Name

типично

05.09.2017 15:34

Ово је примјер како тужилаштво ради...овакве ствари,подметања, лажни свједоци, лажно пријављивање и кориштење истог код дизања оптужница.... типично за њихов начин рада... сматрају се свемогућим.... када се заваде са сипом онда дају водјење кривичног поступка и истрагу ентитетским фуп и МУП...никоме не одговарају а за тешке злоупотребе казна им дисциплинска мјера....док год они не крену у притворе и на робију неће се ништа промијенити...ето видјецете како ће завршити Салиховић...а заслужио је бар 5 година робије....мектицу на теби је да то спријечис....ово је невиђено....скандал.... чим се они служе...јадни они невини људи којима је пресудјено....

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо

05.09.2017 15:39

Рузица Јукиц је највеце зло и најодвратнији тип у правосуду бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друг

05.09.2017 16:11

Као прво морате процитати и схватити оно сто се саопсти у јавност, СИПА је саопстила да је она спровела интерну истрагу која је показала да није врсила незаконито прислускивање. Ал неспорно је да је прислускивање врсено, јер су потврдјена аутетицност разговора, само сад Сипа са ТБиХ истразује ко је то урадио и ко је злоупотребио документ Сипе да то представи као Сипин рад , нетреба далеко ици од Сарајева да се сазна ко све прислускује и за цији интерес, интересантно слусају се политицари,судије тузиоци, полицајци ал не криминалци . Питајте министра, врло добро зна ко мозе слусати у БиХ а да му нетреба Наредба Суда , Занимљиво це бити кад се поцен истина откривати једног дана, А да у БиХ нема радикала и терориста, јбг бас смо сретна земља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац

05.09.2017 16:19

Довољно јој је само погледати фацу, одмах видиш да је то једна обична неписмена чобаница. Сада их Мектић треба сваки дан прозивати и пљувати по њима, нека се матери жале за тзв притисак на правосуђе/мафију!

ОДГОВОРИТЕ