О чему сам размишљао послије оних десет у низу?!

Да убацим још толико! То је шампионски менталитет.

Кошарка 05.09.2017 | 13:15
О чему сам размишљао послије оних десет у низу?!
То није чудо, то је Богдан Богдановић!

Одавно више није новост, нити неко чудо када 25-годишњи врсни шутер иза себе остави противника на коленима и њихове уплакане навијаче, али је претходне ноћи морао да удари по онима који га највише воле. И то толико јако да их је довео до суза. Навијачи Турске у неверици су посматрали како њихов миљеник из Фенербахчеа убацује практично шест поена у једном нападу (тројка, уз фаул на Огњену Кузмићу, па онда још једна тројка), па онда додаје још четири поена и тако комплетира победничку серију 10:0 којом је Турску завио у црно. И то недуго пошто је Турска извршила последњи велики атак на Орлове и нанизала 11 поена. 

Сцене у крцатој Улкер Спорт Арени биле су помало надреалне. У ситуацији где је 12.000 навијача из петних жила звиждало српским играчима у намери да их поремете, само је Богдан добио аплауз и спорадичне овације. Он је, у стилу правог, хладнокрвног скорера, морао да буде бескрупулозан и натера дворану у којој се прославио да плаче и јеца из свег гласа. Било како, само је још једном свима ставио до знања да је рођени победник и да емоције не долазе у први план ни под којим условима.

„Био сам одушевљен што су ми скандирали, што ми нису звиждали и што сам добио аплаузе. Много ми је драго што сам успео да оставим велики траг овде“, уводи нас у причу Богдановић.

Деловало је да је Богдановић поново био одстутан током првог дела игре, да би после опет искочио у први план и обрушио се на противника...

„Мислиш да ме није ишло? Једноставно, није се играло за мене. Имали смо другачију тактику, ја сам узео само неколико шутева у првом делу. Гурали смо лопту под кош, ту нас је ишло, а кад нешто иде треба то да се игра”.

А шта се најбољем српском стрелцу мотало по глави када је нанизао оних паклених десет поена у преломним тренуцима меча?

„Да убацим још толико. Ето, искрено“.

Све окупљене припаднике медија интересовало је - како је било играти у онаквој атмосфери?

„Они увек код куће играју боље. Видели сте, имају невероватне навијаче, који воле кошарку. Увек играју за 30 одсто боље. Тако и ми, кад играмо код куће увек смо бар за 30 одсто бољи него на страни. Зато ова победа има додатну тежину“.

Мало и о самој утакмици...

„Ето, ни ову утакмицу нисмо могли да преломимо. Водили смо са 10, па и 12 поена разлике, али никако нисмо успели да их сломимо. Сада морамо што боље да се одморимо, је већ у уторак поподне нас чека нова утакмица”.

Да ли се сада, ипак, стварно лакше дише?

„Увек је лакше кад се победи, лакше се човек опорави од овакве утакмице”.

Хоће ли Србија имати довољно концентрације за меч са Великом Британијом (РТС, 16.00)?

„Мора да има, то нам је посао. Ми дајемо увек максимум, а видећемо шта ће бити против Велике Британије“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Фиба.баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар