"Америка нема политичку културу"

Предсједник Русије оптужио је амерички естаблишмент за одсуство политичке културе у вези са ситуацијом са руским дипломатским представништвима у САД.

Свијет 05.09.2017 | 09:47
"Америка нема политичку културу"
Путин је изјавио и да би Москва могла додатно да смањи број запослених америчке дипломатске мисије за 155 људи.

Говорец́и на конференцији за медије након самита земаља-чланица БРИКС-а, Путин је рекао да од 455 руских дипломата у САД, 155 људи ради у УН.

"Стриктно говорец́и, они нису дипломате акредитоване у Стејт департменту", рекао је он.

Русија задржава право да доноси одлуку о смањењу дипломатских мисија САД у Русији до пуног паритета, али за сада то нец́е радити, додао је Путин. Он је додао да ц́е се Русија жалити суду у вези са одузимањем њеног права да располаже својом имовином у Сједињеним Америчким Државама. Руски предсједник сматра да то нарушава имовинска права Русије.

"За почетак ц́у дати налог Министарству спољних послова да се обрате суду, да видимо како функционише тај хваљени амерички правосудни систем", рекао је Путин на конференцији за новинаре.

Председник је изјавио да је америчка страна одузела Русији могуц́ност да користи имовину земље.



"То је јасно кршење имовинских права Русије", рекао је Путин.

"Што се тиче зграда — то је заиста нечувено. Ја као неко ко је завршио Правни факултет Универзитета у Петербургу могу да вам кажем да ц́е вам сваки правник рец́и: право власништва састоји се од три елемента: права посједовања, употребе и располагања", истакао је руски лидер.

Говорец́и о смањењу дипломатских представништава Русије у САД, Путин је рекао да је то њихово (САД) право, али је урађено на груб начин.

Говорец́и о сарадњи између Русије и Сједињених Америчких Држава, Путин је рекао да је тешко водити дијалог са људима који мешају Аустрију са Аустралијом.

"Тешко је водити дијалог са људима који мијешају Аустрију и Аустралију. Ту немате шта да радите. Очигледно да је такав ниво политичке културе одређеног дијела америчког естаблишмента", рекао је Путин.

Он је додао да је "амерички народ, Америка заиста сјајна земља и велика нација… таквих људи са толико ниским нивоом политичке културе".

Извор: Спутњик

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

СТД

05.09.2017 08:01

Ха ха ха... Па кад су је имали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац

05.09.2017 08:33

Америку, која Уставом не дозвољава владавину једноме човјеку дуже од ДВА мандата (да му власт не удари у главу), критикује мали искомплексирани испрдак од метар и жилет који је на власти 18 година??? Море марш!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комплекси

05.09.2017 09:17

(1) О Боже, па ти си опет у мисији пљувања... овог пута по Путину. И, опет си, скоро, па први. Као да мотриш овај сајт и чекаш своју прилику. Већ сам ти написао: Очигледно да се твоји србски коријени вуку овамо ("крв није вода"), да ти треба контакт са (бившом) браћом, јер на клиx.ба нема довољно Срба да се дружиш са њима. Ти твоји комплекси инфериорности ће ти још изазвати неку тежу болест. (2) То што се у САД-у најкасније након другог мандата мора мијењати предсједник је обична представа за широке народне масе која треба да вам створи илузију демократије. Јер када погледаш шта се мијења након што "нови" Предсједник дође а власт, схватиш да је све исто: Пљачка, ратови, повећавање сиромаштва... Чак ни најобичија предизборна обећања (Обама: "затворићу Гвантанамо") не буду испуњена. Са друге стране, у Русији се доласком Путина врло много промијенило: Осјетно су порасле плате и пензије, наталитит расте, индустријска производња је сваким даном све јача, земља се враћа на ноге након владавине западних агената Горбачова и Јељцина. Далеко да је Путин савршен, и да у Русији цвјета цвијеће, али би лично радије живјео у путиновој Русији него у САД-у под било којим предсједником. САД су толико ниско пале да локалне заједнице већ годинама не могу својим граћанима да обезбједе чисту воду! Погледај само примјер града који се зове Флинт (савезна држава Мичиген) гдје већ годинама из чесме излази мутна вода пуна живе (да, оног опасног хемиског елемента живе)!

Name

Ре комплекси

05.09.2017 09:44

Жив био и сви ти дабогда зивјели као просјечан Рус

Name

Комплекси

05.09.2017 10:12

Жив и ти био и сваког дана пио воду као граћани у Флинт, Мичиген.

Name

ре комплекси

05.09.2017 10:14

Све си заиста лијепо објаснио овом индијанцу али вјеруј ми да је овај текст за њега преопширан. Не може ни четвртину упамтити. Његова литература у младости тј када се најлакше стиче знање, били су стрипови о ТЕX ВИЛЕРУ који је шуровао са индијанцима.

Name

Династија

05.09.2017 18:41

Идијанац,па ти насао паметовати,па болан не био Изетбеговици тобом владају вец 26 година,мало ли је.