ЕП, СРБ - ТУР 80:74: ''Бију Турци, ал' бијемо и ми''!

Богдан: Бију они, али бијемо и ми! Репрезентација Србије победила је Турску у узбудљивој завршници, а Богдан Богдановић је био један од заслужнијих за овај тријумф.  Лучић: Најбоље играмо под притиском! Селекција Србије остварила је важну победу над Турском у трећем колу групе Д, а Владимир Лучић после меча је рекао да тим најбоље игра под притиском.  Боби: Да није било Богдана и Јовкета. . . ! Српски центар Бобан Марјановић рекао је после утакмице да је Србија против Турске играла по систему "горе-доле".

Кошарка 05.09.2017 | 09:45
ЕП, СРБ - ТУР 80:74: ''Бију Турци, ал' бијемо и ми''!
Играч Сакраменто Кингса постизао је неке веома важне поготке у четвртој деоници.

После меча је изјавио како је ово била тешка и физичка утакмица, са доста контакта. На питање о одбрани на њему, Богдан је рекао да је навикао да га "туку".

"Таква је била игра, гурали смо доле... Те бију, те ударају, али добро навикао сам и важно је да смо победили", рекао је Богдановић, а потом и додао, "Бију они, али бијемо и ми, ово је Евробаскет. Наша група је најтежа и ове екипе које су аутсајдери имају квалитет". 

Србија је у другој четвртини имала +12, али су се Турци серијом вратили у меч. 

"Изузетно тешка утакмица, никако нисмо успели да преломимо, имали смо 12-13 разлике у другој четвртини, а они су успели да се врате. Важно је да смо победили", закључио је бек Србије. 

Селекција Србије остварила је важну победу над Турском у трећем колу групе Д, а Владимир Лучић после меча је рекао да тим најбоље игра под притиском.

"Утакмица не толико лепа за гледање, доста отворених промашаја на обе стране, али мислим да смо одиграли добро у завршници, показали карактер и заслужено добили", рекао је Лучић

Србију очекују још две утакмице до краја групне фазе, против Велике Британије и Белгије. 

"Морамо да градимо игру из одбране и да је пренесемо на напад. И даље нас чекају две незгодне екипе и желимо да из што боље позиције прођемо даље", казао је Лучић. 

На питање новинара да ли је склоњен притисак са рамена, Лучић је рекао да они под притиском најбоље играју. 

"Најбоље функционишемо под притиском", рекао је играч Бајерна.

Српски центар Бобан Марјановић рекао је после утакмице да је Србија против Турске играла по систему "горе-доле".

Србија је ипак пред десет хиљада људи у Улкер Арени успела да савлада Турску са 80:74 и избије на треће место групе Д иза Летоније и Русије.

Марјановић је за десет минута на паркету имао шест поена и два скока и приписује заслуге за победу Богдану Богдановићу.

"Стварно много тешка утакмица, много је било горе-доле, да није било Богдана и његових тројки, али и Јовкета, Луче... Цео тим је стварно играо добро и мислим да смо на крају заслужено добили, стварно смо се борили и било је занимљиво вече", каже Марјановић. 

Турци су у другој четвртини успели да фанатичном одбраном ухвате и резултатски прикључак, иако је Србија водила и +14 у једном тренутку. 

"Они су момци играли стварно добро, по целом терену пресинг што је било теже за наше плејмејкере јер су се умарали брже. У прошлој смо имали добијену утакмицу, изгубили смо то на крају али нам много значи да у следећу утакмицу идемо мало више растерећени. Ништа неће бити лако иако Белгија и Велика Британија не важе за кошаркашка имена", додаје Марјановић. 

У појединим тренуцима је деловало као да арбитри превише попуштају Ердену који је добијао неколико "меких" фаулова. 

"Не треба се бавити тиме, ми се бавимо нашим стварима, ово остало је... мислим да људи знају да раде свој посао, и њима се понекад поткраде нека грешка и они греше као што и ми грешимо, тако да не треба много да обраћамо пажњу на то, него на нашу игру", закључио је Марјановић.

Стефан Јовић је у победи над Турском уз Богдановића био најбољи играч Србије и дириговао је игру на терену са 9 асистенција. Знао је да се Турци неће предати.

Плејмејкер Србије додаје да је његова екипа против Турске остала мирна и спровела у дело све оно што ради на тренинзима.

"Сви који су гледали знали су, а знали смо и ми, да Турска у оваквом амбијенту неће да се преда. Млада екипа пуна енергије, игра незгодан зонски пресинг током читавог меча. Успели смо у последњој четвртини када се играло поен на поен да сачувамо кош и да будемо мирни у нападу, да спроведемо у дело све што радимо на тренинзима, све што нам је Сале причао свих ових дана", рекао је Јовић новинарима после меча. 

Кошаркашка репрезентација Србије победила је у Истанбулу селекцију Турске са 80:74 у утакмици трећег кола Групе Д Европског првенства. Србији је ово друга победа на шампионату Европе. Један од најбољих на терену био је управо Јовић са 15 поена и девет асистенција. 

На новинарску констатацију да су га турски кошаркаши доста пута остављали самог и да је он то кажњавао, Јовић је навео да он никада не "шутира на силу". 

"Није то први пут да ме неко пушта да шутирам, само не треба дозволити да ја будем тај који ће да шутира неколико лопти у низу него треба да радимо супротно од онога што противник жели. Била је и она отворена тројка коју нисам желео да узмем јер се нисам осећао најбоље. Код мене неће бити тог дивљања. Када се добро осећам тада узимам шутеве, не шутирам на силу", рекао је Јовић. 

Наредни противник Србије је Велика Британија, а Јовић је навео да је та селекција показала добру игру у прве три утакмице иако има три пораза. 

"Нису наивна екипа и нико их није 'одувао'. Морамо добро да се помучимо и да се ознојимо да бисмо извукли бодове из тог меча", рекао је Јовић.

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милан Мачван рекао је да су Стефан Јовић и Богдан Богдановић били најзаслужнији за тријумф против Турске.

Мачван каже да су њих двојица убацивали поене када је највише требало и да су у одлучујућим тренуцима одиграли храбро.

"Мислим да смо одиграли боље него против Русије, спремили смо се боље за утакмицу, за све те њихове комбинације са четири и пет спољних, одиграли смо мушки. Јако ми је драго да је Јовић преломио утакмицу, одиграо је стварно храбро када је требало. Он и Богдан су данас донели победу, убацили су кад год је требало", рекао је Мачван новинарима после меча. 

Кошаркашка репрезентација Србије победила је у Истанбулу селекцију Турске са 80:74 (21:13, 15:18, 17:14, 27:29) у утакмици трећег кола Групе Д Европског првенства. Србији је ово друга победа на шампионату Европе. 

"Заслужено смо добили, имали смо све веме контролу изузев оног периода кад су убацили три тројке, од тога једну о таблу. Ту су имали добар моментум, али успели смо да се извучемо захваљујући Јовићу и Богдановићу", рекао је Мачван. 

Србија у уторак игра против Велике Британије, а Мачван је навео да та селекција игра јако квалитетну кошарку и да његова екипа вечерашњи тријумф мора да потврди сутра новом победом. 

"Ми смо већ рекли да ова екипа има карактер. Утакмица против Руса је једна од најлошијих овог лета уз ону са Грузијом. Мислим да смо показали карактер и много је битно да ово сутра потврдимо против Британије", рекао је Мачван.

Драган Милосављевић, крилни кошаркаш Србије и момак који је закуцао поред центра Турске Семиха Ердена каже да је екипа утакмицу одиграла са много енергије.

Победа над Турском је према његовим речима велика, али се у групи игра пет мечева.

"Велика победа за нас. Одиграли одличну утакмицу, од почетка смо били импресивни, свих 40 минута, играли смо са великом енергијом. Погодили смо оне тројке, такође смо и добро скакали и то је одлучило утакмицу", рекао је Милосављевић после победе над Турском. 

Крилни кошаркаш Србије и некадашњи капитен Партизана каже да нема времена за славље иако је побеђена Турска на домаћем терену, јер се већ сутра игра нови меч. 

"Морамо да заборавимо овај меч вечерас. Сутра је нова утакмица, играмо их пет па ћемо се одморити и пружилти најбоље што можемо", каже Милосављевић.

"Орлови" имају скор 2-1 у Групи Д, а у уторак играју са Великом Британијом, од 16 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар