Рајола вришти!

Навијачи Милана, само ви немојте да моралишете! Извините се Донаруми! Фали вам звер од нападача! Познати менаџер као „сваки цига. . . “ хвали Вератија, Инсињеа, Хамшика и Балотелија, а напада из свих оружја Вентуру.

Фудбал 06.09.2017 | 14:00
Рајола вришти!
Позови Мина Рајолу и имаш причу. Новинари у Италији не морају да брину док имају контроверзну личност каква је познати менаџер. Још једном, брзопотезно, пробио се на насловнице, потискујући с ударних вести и репрезентацију и великане Серије А.

Јер, кад утицајни агент прича онда сви „гутају“.

Једна од прича лета се тицала његовог штићеника Ђанлуиђија Донаруме. Нема чега све није било у папазјанији интереса и конфликта у троуглу голман-Милан-менаџер. На крају јеЂиђо остао на „Сан Сиру“, потписавши нови четворогидишњи уговор под условима које је управо Рајола тражио.

Мада, сад „врти“ другу плочу.

„Испунили смо Донаруми жељу да остане у Милану. Још чекам да ми се извини група навијача Милана и поједини новинари. Лако им је да моралишу кад су други људи у питању, али мора да се зна да никад нисмо тражили да Ђанлуиђи буде капитен, него су му челници клуба понудили траку“, испричао је Мино Рајола.

Сага се завршила тако што је Донарума добио плату од 6.000.000 евра годишње и постао један од најплаћенијих појединаца у Серији А. Плус је „запослио“ свог рођеног брата Антонија у Милану за годишња примања од 1.000.000 евра, што је био услов да уопште остане у клубу, иако су се данима најватренији навијачи седмоструког првака Европе противили серији уцена талентованог голмана и његовог агента.

„Сви осуђују Донаруму, а нико му се није извинио. Ми смо једина земља на свету где навијачи мисле да могу да воде клуб. У иностранству нема транспарената против клуба (можда Рајола још није чуо за случај Огњена Ожеговића). Морамо да се ратосиљамо културе страха од тифоза“.

Милан је овог лета био активан на тржишту, довео је 11 играча, међутим, Мино не види екипу Винченца Монтеле као озбиљног кандидата за Скудето.

„Јувентус је и даље првак Италије, да видимо може ли неко да га свргне са трона. Велики је то тим, мада и Наполи је. Свиђа ми се како игра, Маурицио Сари добија похвале где год се појави у Европи. Чак ми се чини да Рома може да буде изненађење. Нисам присталица политике коју је водио Интер, али је поштујем. Што се тиче Милана, видећемо шта ће бити кад наспрам себе буду имали неког јачег ривала, пошто се с таквим још нису срели овог лета. Оно што ме брине јесте да им недостаје још један класни нападач“, рекао је Рајола, чито да „боцне“ суперагента Жоржа Мендеш, заслужног што се Андре Силва из Порта преселио у Милан.

Рајола је похвалио Наполијев стил, међутим, није остао дужан председнику Аурелио де Лаурентису који је пре неколико дана дигао глас тврдњом како „само преко њега мртвог“ Лоренцо Инсиње може да оде у Барселону. Чак је тврдио да га Мино подсећа на лик из цртаног филма.

„Е, једног дана ја ћу направити цртани филм о њему и постараћу се да разуме неке ствари. Прича да сам хтео да водим Марека Хамшика, заправо је обрнуто, тражио сам да потпише нови уговор. Ако газда Наполија говори да како само преко њега мртвог могу да одведем Инсињеа, немој да заборави да Лоренцу уговор истиче за четири године и да се после тога ништа не пита. Што се тиче Хамшика, дечко жели да остане у Напуљу до смрти! Можда у клубу немају такву намеру, али сви морају да поштују Марекову жељу“.

Онда је прешао на Ђампјера Вентуру. Утисак је да је једва дочекао први неуспех Италије у мундијалским квалификацијама да нападне селектора, а да притом заштити своје клијенте, истичући да они нису криви за висок пораз од Шпаније (0:3) који ће вероватно значити да пут до Русије мора да тражи кроз бараж.

„Не мислим да у нашем тиму има мање играча шампионског кова него у шпанском, али ако против Фурије играте одбојку као што смо ми играли у суботу онда не можете ништа да урадите. На пример, ставите само на 20 минута Иска и Асенсија у италијански састав и видећете да Инсиње и Верати (такође Рајолини штићеници, оп. ау) нису у инфериорном положају. Грешке које су правили у Мадриду тичу се тактике".

Конкретно:

"Причамо о селектору који све време говори како ће истрајати на свом путу, а нико да се запита да је све урадио погрешно. О чему онда да причамо? Морамо да играмо модерно, као Шпанија или Немачка. Немојте само да ми говорите о квалитету појединаца, јер вас ја уверавам да смо „један на један“ на истом нивоу као две наведене селекције“.

Напао је и челнике савеза, који су Инсињеу долелили „десетку“ у државном тиму, што је после пораза разљутило велики број навијача.

„Ма, нек’ иду дођавола! Десетка је само број, као девет или 11. На пример, Иско - који је на терену био бољи од свих - не носи десетку, него 22. Кога брига... А председник ФС Италије Карло Тавекио је заспао на трибинама за време утакмице!? Чим нешто крене наопако све гурамо под тепих. Видели сте у Лиги шампиона какав је био Инсиње против Реал Мадрида, да су он и Верати Шпанци шалили би се са свим ривалима. Једноставно, Италија мора да промени начин размишљања“.

За крај, какав би то интервју био да једна котровезна личност не помене другу, по систему „сваки цига...“.

„Италија нема бољег нападача од Марија Балотелија (још једним његовим клијентом, оп. ау). Нико не може да ме убеди у супротно. Не слажем се са Вентуром и идејама које намеће, а ако је то модеран фудбал забринут шта ће бити с нашом репрезентацијом“, поручио је Мино Рајола.

Шта кажете?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар