Муслин о причама да ће Сергеј играти за Црну Гору...

Ако осећа да не треба да игра за Србију. . .  „О Сергеју - свако иде где му је боље, Вања одстрањен због недисциплине“, каже селектор Србије.

Фудбал 05.09.2017 | 14:00
Муслин о причама да ће Сергеј играти за Црну Гору...
Још нам само то фали. Немири у фудбалској репрезентацији и(ли) око ње. Кад им време није.

Таман што су раширили крила и лете ка Мундијалу, Орлови се суочавају са сазнањем да би у блиској будућности могли да остану без играча који - нажалост - још није дебитовао за А државни тим. Од јуче је једна од тема у спортским колоарима био евентуални „трансфер“Сергеја Милинковића Савића у селекцију Црне Горе (тамо где су већ завршили Срби на које нисмо рачунали, попут Владимира Волкова, Филипа Касалице, Николе Дринчића, Мирка Иванића, Марка Симића...). Нема званичне потврде информације да су Црногорци заиста контактирали првотимца Лација, али његов одлазак је остварив по два основа.

Први: није играо ниједну утакмицу за сенорску репрезентацју Србије. Други: у њу га већ дуже од годину дана не зове актуелни селектор Славољуб Муслин, који је једном приликом образложио да ће га звати „кад буде сматрао да је потребан“.

А повдом најављеног одласка СМС-а у Подгорицу, стратег нашег државног тима изговорио је само две реченице.

„Свако иде где му је боље. Ако Милинковић Савић осећа да не треба да игра за Србију, онда не бих имао шта да додам на ту тему“, рекао је Славољуб Муслин за Спортски журнал.

Друга тема која изазиова пажњу јавности тиче се Сергејевог рођеног брата Вање Милинковића Савића, који није бранио за младу репрезентацију против Гирбалтара, јер се успавао и закаснио на доручак (!?), па није ни био у конкуренцији за премијерни меч под вођством Горана Ђоровића.

„Одстранили смо га из екипе, због недисциплине. Преко таквог понашања нећемо да пређемо, правила понашања морају да се поштују и ту нема попуста. У договору са људима из врха Савеза, наравно, уз амин селектора Горана Ђоровића, одлучули смо да га одстранимо из тима“, појаснио је Муслин.

Према његовим речима, Марко Грујић није у том кошу, што је менаџер везисте ЛиверпулаЗоран Стојадиновић и образложио за наш портал.

„Грујић је већ раније напустио припреме, пред меч с Гибралтаром. Ни речи није било о наводној недисциплини. Имао је проблема и кад се појавио на окупљању, једноставно, није могао на терен и зато је добио дозволу да оде раније. И Грујић је у групи фудбалера, које ћемо полако уводити у сениорски тим. Зато очекујем да буде спреман већ за наредно окупљање, ниједан неспоразум немамо са тим момком“, додао је Славољуб Муслин.

РАЗОЧАРАН САМ ПОСЕТОМ, АЛИ ЉУДИ СУ ИСТРОШЕНИ

Последњу утакмицу на нашем терену у мундијалским квалификацијама пратило је тек око 10.000 људи. Рекло би се мало за првопласирану селекцију Групе Д, мада ако за нешто постоји оправдање онда је то неатрактиван ривал попут Молдавије и чињеница да се термин меча седмог кола поклопио са ТВ преносима кошаркашке и одбојкашке репрезентације.

Муслин пак не крије да је разочаран.

„Јесам, али никоме не замерам. Имам разумевања, иза нас је август, са великим фудбалским догађајима, схватам финансијски тренутак наших људи и знам да су то велики издаци. На другој страни, људи су помало и емоционално истрошени, бодрили су Звезду и Партизан у квалификацијама. Драго ми је што смо присутнима напокон приуштили победу у Хумској, иако се нисам претерано обазирао на податак да нас на том стадиону прати серија неуспеха. Хвала људима што су нас подржали, вратићемо им на најбољи начин“, обећао је селектор.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар