11 пута отишли, 9 медаља вратили - нису пресрећни!

Да бисте били шампиони, некада морате да будете и незадовољни сребром и бронзом. То је случај са нашим одбојкашима који су се помешаних осећања вратили са ДЕВЕТОМ медаљом са ЕП од 1995. до данас.

Остали спортови 04.09.2017 | 22:10
11 пута отишли, 9 медаља вратили - нису пресрећни!
"Мени су емоције мало помешане", рекао је селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић данас, по повратку у Београд са Европског првенства у Пољској.

Тим који је предводио са клупе стао је на сет од финала. Ако питате Грбића - стао је на сет од златне медаље.

"После онаквог пораза у полуфиналу и непроспаване ноћи, било је тешко опоравити се и скупити емотивну и физичку снагу да освојимо медаљу. С те стране сам задовољан, направили смо изузетан подвиг. С друге стране сам разочаран, након исхода синоћњег финала и после толико година искуства у одбојци и утакмица са Русима на великим такмичењима, више сам него убеђен да бисмо носили златну, а не бронзану медаљу", рекао је Грбић новинарима на Аеродрому "Никола Тесла".

Од укидања санкција према СРЈ, наши одбојкаши нису донели медаљу само са два ЕП - Турска 2009, Бугарска/Италија 2015. Пре и после тога одиграно их је девет!

Одбојкаши Србије освојили су у недељу бронзану медаљу пошто су победили Белгију резултатом 3:2 у сетовима, дан након што им предност од 2:0 није била довољна у полуфиналу са Немачком.

Велико финале у недељу увече играли су Руси и Немци, а злато је припало Русији после још једног меча завршеног у пет сетова...

"Бронзана медаља ће тек добити на вредности када се емоције стишају. Урадили смо максимум у претходних месец и по дана да се најбоље припремимо за ЕП. У Европи има бар једно 10 уједначених екипа, које свака сваку може да победи. Управо зато, да нам је неко пре такмичења понудио бронзу, ми бисмо је оберучке прихватили", навео је Грбић.

Он је истакао да је велики успех бити пласиран међу три најбоље екипе у Европи и да је важан континуитет освајања медаља.

Грбић је рекао и да му је жао што са екипом нису били Марко Ивовић, Петар Крсмановић и Алекса Брђовић.

"Повео бих све да сам могао, али морао сам да скратим списак. Сигурно је да би нам помогли. Они су велики део медаље", додао је селектор.

Све наше медаље са ЕП:

Грчка 1995 – бронза
Холандија 1997 – сребро
Аустрија 1999 – бронза
Чешка 2001 – злато
Италија/СЦГ 2005 – бронза
Русија 2007 – бронза
Аустрија/Чешка 2011 – злато
Данска/Пољска 2013 – бронза
Пољска 2017 - бронза

Капитен Драган Станковић рекао је да је поносан на екипу што је успела да превазиђе пораз у полуфиналу.

"Пред само првенство свима је у главама била медаља. Незахвално је било прогнозирати која, јер је конкуренција велика. Изненађења је било много. Имали смо тест утакмицу у Варшави на стадиону пред 60.000 људи, пре три године смо имали лоше искуство, али ове смо показали нешто више. Мало смо се опустили против Естонаца, а на крају је све дошло на своје место. У полуфиналу се десило то што се десило. Поносан сам на саиграче што су успели то да превазиђу, били су спремни да се боре до последњег поена", навео је Станковић.

Поводом навода о његовом завршетку репрезентативне каријере, Станковић је рекао да не жели сада да прича о томе и да ће јавност бити обавештена.

"Сада бих причао само о бронзаној медаљи. Има времена", навео је Станковић, капитен једне од најтрофејнијих селекција у историји српског спорта.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар