Твинс: Оптужница због проституције

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Алије Карахасановића, Јасмина Хоџића и држављанина Турске Атила Аксоја која их терети за међународно навођење на проституцију, прање новца и посједовање и омогућавање уживања опојних дрога, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 04.09.2017 | 12:46
Твинс: Оптужница због проституције
Оптужница против ова три лица у предмету кодног назива "Твинс један" терети их да су током 2015, 2016. и 2017. године наводили, наговарали и подстицали млађе дјевојке из БиХ и Хрватске, које су се налазиле у тешком имовинском стању и социјалном положају, на пружање сексуалних услуга за новац, те организовали пружање тих услуга на подручју Аустрије и Њемачке.

У оптужници се наводи да су оптужени израђивали профиле дјевојака на интернет страницама на њемачком говорном подручју, у њихово име комуницирали са потенцијаним клијентима на њемачком језику, те договарали датуме, вријеме и мјесто пружања сексуалних услуга.

Жртве су биле у тешком положају с обзиром на то да се радило о млађим особама које су се налазиле у државама и градовима које не познају, нису познавале језик на њемачком говорном подручју, а њихове услуге су оглашаване на интернет страницама које у изворном преводу гласе "купи ме".



Истрагом је утврђено да је овим кривичним дјелима у дужем периоду остварена незаконита имовинска корист у износу већем од 350.000 евра, од чега су знатан дио узимали оптужени.

Оптужени се терете и да су новац добијен чињењен кривичних дјела користили за куповину скупоцјених аутомобила и за личне потребе.

Ова оптужница представља један сегмент активности у оквиру акција "Твинс" и "Писмо", а рад на предметима се наставља, наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

борац

04.09.2017 11:34

Ослободице их наравно такви престављају данасњу дрзаву а и суд је њихов овде је зртва постени народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Борац

04.09.2017 12:57

Нико их није приморавао нато да су им понудили мотику и копање кукуруза сигурно неби имали узети ни половну гуму а камоли ауто????

ОДГОВОРИТЕ