ХДЗ: "Смртовница" маршала Тита

У Задру се појавила "смртовница" Јосипу Брозу Титу, поводом уклањања његовог имена са главног загребачког трга, у којој се изражава "велико задовољство" и изјављује саучешће Удби, а као потписник је наведена омладина локалног ХДЗ-а.

Регион 04.09.2017 | 11:06
ХДЗ: "Смртовница" маршала Тита
У објави на "Инстаграму" налази се Титова смртовница са поруком:

"С великим задовољством јављамо црвенима, Удби, петој колони и комунистима да је друг маршал преминуо у Градској скупштини Загреба. Посљедњег испраћаја - нема! Тугују: сви црвени".

Након што су готово сви медији пренијели ову објаву, из ХДЗ-ове омладине града Задра демантују да "Инстаграм" профил и смртовница имају везе с њима.

Загребачка Градска скупштина изгласала је у четвртак промјену имена Трга маршала Тита, који ће се од сада звати Трг Републике Хрватске.

То је био један од услова деснице за улазак у коалицију са странком Милана Бандића, са којим сада формира већину у Скупштини.

Укидање имена овог трга изазвало је прави медијски рат многобројних десничарских партија и појединаца у Хрватској и љевичара.

Извор: Срна

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Индијанац

04.09.2017 09:32

Босна би боље прошла да граничи са Сјеверном Корејом и Афганистаном, него са овим прекосавским и прекодринским болесницима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прерушени

04.09.2017 11:57

Ти без Срба очигледно не можеш да живиш!!! Свака вијест, твој коментар је први. И само пљујеш по Србима. Очигледно те коријени вуку. Крв није вода. Зато претреси мало таван и пронађи икону крсне славе коју су славили твоји преци Милутин и Јован прије него што су њихови насљедници постали Мухамед и Алија.

Name

Пун мјесец

04.09.2017 12:38

Стално размишљам о изградњи моста или тунела бар према Словенији тамо негдје од Кладуше према Вуковој Горици, да им не прљамо лијепу њихову.

Name

БОСАНАЦ И ХЕРЦЕГОВАЦ

04.09.2017 09:47

А СТА РЕЦИ О ДОДИКОВИМ ПРИЈАТЕЉИМА ФАСИСТИМА-ХДЗ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

04.09.2017 14:46

Снсд исто тугује и они су црвени.

Name

хоп

04.09.2017 10:24

Захваљујући Титу добили сте најбољи комад бивше Југославије. С ваше тачке гледишта и треба да га се ријешите јер вам мртав више ништа не може дати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@хоп

04.09.2017 12:09

Све је тачно. Али ми је у овој смртовници најбоље што су сада почели да воде рат између себе. Док нас Србе из помоћ запада (читај: Ватикана) нису покољима, протјеривањем и покатоличавањем (а самим тим и похрваћивањем) свели на статистичку грешку, имали су сигурну баба рогу којом су могли да плаше своју сиротињу. Зато ускоро можемо да очекујемо покољ, протјеривање и (додатну) нацификацију тзв. "хрватских љевичара".

Name

Пуле

04.09.2017 12:20

браво за коментар

Name

Боле

04.09.2017 10:35

Ма нека је одапео коначно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црко Марсал

04.09.2017 11:14

Нема Тита као ни Срба одавно у ХР али девијације у вашим главама су присутне.Умјесто да живите нормално ваши инфицирани мозгови и даље спроводе неки шовинизам .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

04.09.2017 13:16

Истерали су они њега првим пуцњом на ЈНА.О тад је он отисао из њихове лијепе домовине.И СЛОВЕНЦИ такодје.

Name

Ре Прерушени

04.09.2017 13:16

Кад тако добро познајеш настанак нација и народа на овим просторима молим те да ми одговориш на питање.Ста значи израз или обичај"право прве брачне ноћи"и на кога се то односи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прерушени

04.09.2017 14:14

Знам шта то значи. И успркос томе, успркос свим понижавањима које смо трпјели од стране османских окупатора, моји преци су остали оно што су били хиљадама година прије тога: Срби. Они који су попустили пред тим притисцима су данас направљени Бошњацима. И није проблем што су твоји преци попустили, имам разумијевања јер је то људски. Проблем је што јако много Бошњака пљује по Србима, што нас вријеђа, што нас опутужује за свакакве глупости, што негира своје коријене, што проглашава Турке или Арапе за "браћу", што се поноси тиме да је био на страни бјелосвјетских окупатора (Османлија, Аустроугара, Њемаца, НАТО-а). У том духу је и овај твој одговор на мој коментар.

Name

@прерусени

04.09.2017 16:47

Прерусени се прерусио у другог тајног агента и отисао на таван да проуцава историју како би ту историју могао да подјели на овом пискалу...

Name

Прерушени

04.09.2017 18:58

Ти немаш ни један аргумент, само увреде и провокације. Образуј се мало, прочитај докторску дисертацију Иве Андрића "Развој духовног живота у Босни под утицајем турске владавине". Ту ћеш научити како је текао процес исламизације, каквим притисцима су били изложени Срби православци да постану (прије свега) муслимани. Па онда прочитај шта значи турска ријеч "боş" (бош), која је коријен турској ријечи "Боşнаклар" (Бошњак). Сазнаћеш да значи "празно", "ништа", "нула". Да данашњи Бошњаци знају да је то била погрдна ријеч османских окупатора за Србе који су примили Ислам, нити би је прихватили (послије Аустроугарске окупације) по други пут нити би тако понизно пузили пред Ердоганом и Турском. Могао би овако до прекосутра... За крај цитат Србина мухамеданца, Меше Селимовића: "Потичем из муслиманске породице из Босне, а по националној припадности сам Србин. Припадам српској литератури, док књижевно стваралаштво у Босни и Херцеговини, коме такођер припадам, сматрам само завичајним књижевним центром, а не посебном књижевношћу српскохрватског језика. Једнако поштујем своје поријекло и своје опредељење, јер сам везан за све оно што је одредило моју личност и мој рад. Сваки покушај да се то раздваја, у било какве сврхе, сматрао бих злоупотребом свог основног права загарантованог Уставом. Припадам, дакле, нацији и књижевности Вука, Матавуља, Стевана Сремца, Борисава Станковића, Петра Кочића, Иве Андрића, а своје најдубље сродство са њима немам потребе да доказујем. [...] Није, зато, случајно што ово писмо упућујем Српској академији наука и уметности, са изричитим захтјевом да се оно сматра пуноважним аутобиографским податком." (Извор: Википедија на босанском)

Name

Сарајлија.

04.09.2017 14:39

Свака цаст Индијанац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре сарајлија

04.09.2017 20:19

Ти и индијанац кад удружите мишљења из двију шупљих глава добијете велику глупост за коју мислите да је истина.

Name

ЖИКА Ж

05.09.2017 05:19

КАКО ОНО АНДРИЋ РЕЧЕ "СУДБИНА СЕ МАЛО ПОИГРАЛА СА МУСЛИМАНИМА "бошњацима"!?