Надал бијесан: Три дана вам треба да казните Фоњинија?!

Рафаел Надал критиковао је организаторе УС опена, пошто им је требало три дана да суспендују италијанског играча Фабија Фоњинија, који је вређао судију.  Надал: Фоњинија је требало раније казнити! Шпанац критиковао организаторе УС Опена.

Тенис 04.09.2017 | 17:30
Надал бијесан: Три дана вам треба да казните Фоњинија?!
Први тенисер света, Шпанац Рафаел Надал, критиковао је организаторе Отвореног првенства САД у Њујорку, пошто им је требало три дана да суспендују Италијана Фабија Фоњинија, који је вређао судију током меча првог кола.

Фоњини је више пута током меча псовао, а затим и био вулгаран према судији Луизи Енгзел из Шведске, током пораза у првом колу УС опена од сународника Стефана Траваље. Он је после тога играо два меча у дублу, након чега су га организатори избацили са такмичења.

Фоњини је вредјао судију Луиз Енгзел током пораза у првом колу Ју Ес опена од сународника Стефана Траваље.

Он је после тога играо два меча у дублу, након чега су га организатори избацили са такмичења. У образложењу се наводи да је комисија чекала превод.

"Три дана за то? Не верујем. Он је од тог инцидента победио у два меча. То није идеална ситуација. Било би много боље да је то учињено одмах, а не три дана касније", рекао је Надал, пренели су британски медији. 

Фоњини се путем Твитера извинио због свог понашања. 

"Извињавам се навијачима и судији. То је био веома лош дан, али то не оправдава моје понашање на мечу. Иако сам усијана глава и иако сам мислио да сам био у праву у већини ситуација током расправе, погрешио сам. На крају крајева, то је само тениски меч", рекао је Фоњини. 

Због избацивања Фоњинија, пласман у четвртфинале дублова уместо њега и Симонеа Болелија, обезбедили су Николас Монро и Џон Патрик Смит. 

Фоњини је кажњен са 24.000 долара, које ће му бити одбијене од 50.000 долара, колико му следује за пораз у првом колу. 

Ако комисија утврди да је починио тежи прекршај, он би могао да буде кажњен и до 250.000 долара, као и суспензијом са наредних гренд слем турнира. 

Фоњини је 2014. године добио највећу казну у историји Вимблдона, 27.500 долара, због свађе са судијом и још једним званичником турнира и бацања рекета.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар