ЕП: Србија јача у трилеру, Лубурић водио до бронзе!!

Е сада је драма припала нама - бронза за златне момке! Одбојкаши стигли до трећег места на Европском првенству и поново показали да припадају крему најбољих одбојкаша на Старом континенту, а самим тим и у свету. Браво!

Остали спортови 03.09.2017 | 20:15
ЕП: Србија јача у трилеру, Лубурић водио до бронзе!!
Могли су и до злата или сребра, добили су бронзу! Могу да буду задовољни и срећни, а и ми са њима. И поносни што смо европска сила у неком спорту. И то у одбојци, што је све само не мала ствар. Наши одбојкаши су у мечу за треће место надиграли Белгијанце с 3:2 (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12) у веома неизвесном дуелу и тако дошли до бронзане медаље на Европском првенству које се одржава у Пољској!

Нису Орлови били савршени у овој драми, далеко од тога, почупали су нам живце, али су успели! Медаља је ту. То је најважније.

Свака част селектору Николи Грбићу. Ово је још један показатељ да је вратио нашу одбојку на стазе старе славе после неуспеха на прошлом ЕП где смо завршили као седми 2015. године. Свака част Дражену, Срећку, Николи, Марку, Александру, Урошу...  Свима. Није злато или сребро, могло је да буде, али је и ово велики успех. И то мора да се цени. Остаће ово првенство упамћено по медаљи. Ма од чега она била направљена.

Као што су уписане европске бронзе из 1995. у Грчкој, 1999. у Аустрији, 2005. у Италији и Југославији, 2007. у Русији, 2013. у Данској и Пољској. Заслужила је Грбићева чета медаљу и ове 2017. године у Полсјкој. И добила ју је. Тачније - освојила.

Постојала је мала бојазан да ће наши Орлови ући нервозно у меч против Белгијанаца после онако тешког пораза од Немачке у полуфиналу, где су изгубили добијено у пет сетова, али то се није догодило. Добро су ушли у меч, али је потом је несхватљиво дошло до великог пада у игри, много грешака, па смо до медаље морали кроз пет сетова, где смо губили с 1:2 у сетовима. Најтежим могућим путем. А њим нас је водио коректор Дражен Лубурићодличним смечевима и сервисима. Као и Лисинац првим темпом, Ковачевић пријемом, Јововић фантастичним дизањима.

И објективно и субјективно је место нашим одбојкашима било у финалу са Русима, али то је спорт и не треба размишљати о ономе што је пропуштено. Тако су приступили наши играчи и као да су после сваког поена помислили у себи - „видите да знамо, видите да можемо много, чекајте следеће такмичење, па ћемо се ћерати".

Видело се хтење да се дође до медаље, видела се искра у очима, видео се национални понос. Стиснуте песнице Срећка Лисинца после сваког закуцавања из првог темпа довољно су описивали жељу и снагу Орлова. А било им је то све потребно против Белгијанаца који су јурили своје прво одличје на Европским првенствима.

Почело је првенство победом над светским прваком Пољском пред 60.000 противничких навијача на фудбалском стадиону, завршило се бронзом око врата. Мало ли је? Треба да будемо поносни на победе, понашање, жељу и залагање. И да једва чекамо наредне изазове.

Имамо квалитет за највише домете. Имамо страшне одбојкаше! Алал вера мајстори!

ОДБОЈКА - ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

МЕЧ ЗА 3. МЕСТО

Србија - Белгија 3:2 (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12)

ФИНАЛЕ

20.30: Русија - Немачка

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар