Санкције против Сјеверне Кореје

Британска премијерка Тереза Меј позвала је данас Савјет безбједности Уједињених нација да хитно размотри увођење нових санкција Сјеверној Кореји и убрза примјену постојећих, након што је Пјонгјанг извео шесту и најснажнију нуклеарну пробу до сада.

Свијет 03.09.2017 | 17:30
Санкције против Сјеверне Кореје
Меј је најновију акцију Сјеверне Кореје назвала "непромишљеном" оцијенивши да она представља "неприхватљиву додатну пријетњу међународној заједници", преноси Ројтерс.

У саопштењу послатом путем и-мејла, Меј је подсетила да је о озбиљности коју "опасне и нелегалне акције" Сјеверне Кореје представљају и разговарала у Јапану са предсједником те земље Шинзом Абеом ове недеље, те је поновила њихов заједнички позив "оштријим акцијама", које укључују убрзање темпа примене постојећих санкција и хитно разматрање нових мјера у Савјету безбједности УН.

Сјеверна Кореја потврдила је данас, након регистровања два јака земљотреса, да је тестирала нову хидрогенску бомбу намијењену за интерконтиненталну балистичку ракету.

Хидрогенска бомба коју је тестирала Сјеверна Кореја пет пута је снажнија од оне бачене на Нагасаки 9. августа 1945. године када је погинуло 74.000.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драган

03.09.2017 15:35

Ста је терезице вуна није то бивса југа да разбуцате све и покрадете сва богатсва са буцком нема зајебанције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

03.09.2017 16:08

Ја не разумјем ове санкције! Санкције погадјају обицне градјане а не главоње! Ако нароуд не да те јести јос це вас висе мрзити и једва цекати да поцне рат! Тај народ нема ста изгубити кад је вец све изгубио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.09.2017 16:31

Е да тамо постоје избори свако 4 године ја би разумјео те санкције. Ударис санкције народ гладан одма гласа за другу партију. Ал овако санкције це их само разљутит!