Сутра престанак падавина

У Републици Српској наредне седмице очекује се суво вријеме, са сунчаним интервалима и угодном температуром ваздуха.

Босна и Херцеговина 03.09.2017 | 15:18
Сутра престанак падавина
Сутра ујутро ће бити суво и сунчано вријеме, локално са маглом и свјеже, а поподне промјењиво и угодно.

Током дана биће сунчано уз дневну умјерену, а поподне и повећану облачност.

Око ријека биће магла која се може задржати и пријеподне, те свјеже вријеме, а у планинама прохладно.

Јутарња температура ваздуха биће од осам до 13, у планинама од четири степена Целзијусових, а највиша дневна од 18 до 23, у планинама од 14 степени Целзијусових.

Вјетар ће на сјеверу бити до умјерен сјеверозападни, у Посавини пролазно појачан, поподне западни, а у јужној половини земље умјерена бура која ће слабити да би поподне вјетар скренуо на западни.

У уторак, 5. августа, ујутро ће бити претежно ведро или уз умјерену, а на истоку и претежну облачност. По котлинама и око ријека са маглом. Током дана биће промјенљиво облачно уз сунчане интервале, а касније поподне претежно облачно.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 13, на југу до 16, у планинама од четири степена Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од 20 до 25, у планинама од 16 степени Целзијусових.

У сриједу, 6. августа, ујутро ће бити претежно ведро, а на западу уз умјерену облачност. По котлинама и око ријека са маглом. Током дана биће промјенљиво облачно уз сунчане интервале, а поподне промјењљивије с више облака и још мало топлије.

Јутарња температура ваздуха биће од осам до 14, на југу до 18, у планинама од пет степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од 21 до 26, у планинама од 18 степени Целзијусових.

У четвртак, 7. августа, ујутро ће бити промјењљиво у централном планинском појасу до претежно облачно. По котлинама и око ријека са маглом. Током дана биће промјенљиво облачно уз сунчане интервале, а поподне промјенљивије с више облака, те могућношћу за по који пљусак на југозападу и западу.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 15, на југу до 18, у планинама од седам степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од 23 до 28, у планинама од 19 степени Целзијусових.

У Српској и ФБиХ данас је облачно, мјестимично са кишом.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Мраковица 10 степени Целзијусових, Кнежево, Мањача и Чемерно 11, Хан Пијесак и Крупа на Уни 12, Бања Мљечаница, Челинац, Котор Варош, Мркоњић Град и Калиновик 13, Крупа на Врбасу, Рибник, Нови Град, Приједор, Србац и Шипово 14, Бањалука, Невесиње, Соколац, Добој 15, Источно Сарајево, Гацко, Сребреница, Бијељина 16, Зворник 17, Билећа 21, Требиње, Вишеград и Рудо 22 степена Целзијусова.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар