Тео, пријатељу, много недостајеш Србији!

"Биће јако важна и велика утакмица против Србије. Али, добро је што неће бити толико навијача као против Турске", каже Андреј Воронцевич.

Кошарка 02.09.2017 | 13:15
Тео, пријатељу, много недостајеш Србији!
Извукла је Русија вредну победу у гротлу Улкер Спрот Арене у окршају против Турске, чиме је себи олакшала пут до самог врха табеле Групе Д, или бар до друге позиције на крају прве фазе Евробаскета. Одмах после утакмице било је осетно велико олакшање код руских кошаркаша због испуњеног циља, а исто није крио ни искусни крилни центар Андреј Воронцевич. 

Без оклевања шутер московског ЦСКА поручио је да се сада - лакше дише.

„Није лако играти када су око вас овако бучни турски навијачи. Притом, Џеди Осман је одиграо изузетан меч и постигао 28 поена. Играли су дуго пресинг на нама, неколико пута нас збунили. Мислим да смо имали преко 15 изгубљених лопти (тачно 22 прим. аут). Била је јако тешка утакмица, али показали смо карактер. Захвалан сам навијачима што су нас подржали“, јасан је Воронцевич.

У суботу поподне (РТС, 16.00) копља ће на паркету Улкер Арене укрстити српски и руски кошаркаши.

„Биће јако важна и велика утакмица против Србије. Али, добро је што неће бити толико навијача као против Турске. Србија је одиграла јако добро против Летоније. Ми смо погледали утакмицу и одмах је изанализирали. Сада морамо да урадимо исто са нашом игром, како бисмо исправили све грешке и одиграли значајно боље“.

Иако је и сам свестан да би Србија била јача да је Милош Теодосић у тиму, Воронцевич није оклевао да изнесе да Тео недостаје Србији и пожелео му да се брзо врати на паркет.

„Велики је губитак за Србију што га нема на турниру. Он је њихов капитен, њихов вођа. Не могу да кажем да Србија без њега игра лошије, али ситуација захтева да се цео тим скупи како би се надокнадио његов изостанак. Мом пријатељу Теу желим много здравља и среће у Лос Анђелес Клиперсима“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар