ЕП: ''Орлови'' у походу на 11. медаљу!

Одбојкашка репрезентација Србија од 17. 30 састаје се са селекцијом Немачке у полуфиналу Европског првенства.  Само победа! Одбојкаши Србије против Немаца (17. 30 часова) у борби за финале Европског првенства у Пољској.

Остали спортови 02.09.2017 | 13:45
ЕП: ''Орлови'' у походу на 11. медаљу!
Изабраници Николе Грбића покушаће у Кракову да обезбеде финале у тако наставе поход ка освајању 11. медаље на европским првенствима.

Немци су победом над Чешком изборили пласман и после 24 године успели су да се пласирају у полуфинале.

Грбић је навео да је задовољан играма и енергијом свог тима у досадашњим утакмицама у Пољској, као и мотивацијом играча. 

"Ово што смо до сада показали је јако добро, енергија коју смо ставили на терен је била добра, што је и донело резултат. У тешким моментима смо показали мирноћу, стабилност и агресивност, без предаје смо играли до краја... То је енергија која нам треба за полуфиналну утакмицу, а мислим да је полуфинале ЕП мотивација сама по себи", рекао је Грбић. 

Полуфинала утакмица Европског првенства измедју Србије и Немачке игра се у суботу од 17.30. 

У другом полуфиналу, од 20.30. играју селекције Русије и Белгије.

Време је за наплату дугова! Ако нам је неко дужан онда су то сигурно Немци који су нас избацили из воза за Олимпијске игре у Рију прошле године и нема лепше прилике да им се реванширамо за тај ударац данас у полуфиналу Европског првенства у Кракову од 17.30 часова.

Биће то прилика за Орлове да се приближе великом финалу (четвртом у историји на европским првенствима) и још једном одличју на великим такмичењима, мада селектор Никола Грбићочекује отпор Панцера.

"Очекујем њихову добру игру, али опет и са наше стране велику енергију какву смо имали током целог турнира, нарочито у моментима када је било тешко и када смо јурили резултат. Мирноћа, стабилсност и агресивност, без предаје, резултирало је добрим резултатом. То је оно што нам треба данас, а мислим да је сам зтаначај утакмцие довољан мотив", изјавио је Никола Грбић.

Селектор нема дилему да ће наш тим бити данас на изузетном нивоу.

"Увек смо тешко играли с њима, уписали смо и доста пораза у последњих пар година. Очекујем тежак меч, али мислим да смо бољи од њих и да ћемо победити Немце", поручио је Грбић.

Његово мишљење дели и капитен Драган Станковић (32).

"Против Бугарске смо били близу максимума, енергетски можд аи на врху могућности, али има још простора у игри. Ипак, сматрам да су наше шансе против Немаца велике и да ћемо успети да на крају изађемо као победници", казао је Станковић.

Меч у Кракову биће посебан за Марка Подрашчанина који ће данас забележити 250. репрезентативни наступ у дресу Србије. Било би лепо да га саиграчи обрадују победом, а сутра и златном медаљом.

ОДБОЈКА - ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

Полуфинале:

17.30: (1,30) Србија - Немачка (3,20)
20.30: (1,25) Русија - Белгија (3,55)

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар