Додикова власт угрозила Српску

Република Српска је данас највише угрожена од њене власти, која је економски девастира и сваки дан све више слаби, упозорио је данас предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић.

Република Српска 01.09.2017 | 16:18
Додикова власт угрозила Српску
Након сједнице Предсједништва ПДП-а, Бореновић је на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву рекао да су институције РС "нападнуте од Милорада Додика и владајуће коалиције у РС, која 10 година угрожава, уништава и девастира РС, која данас више нема ниједну независну и професионалну институцију што ће радити у складу с уставом и законима".
 
''Осуђујемо напад на институцију Главне службе за ревизију јавног сектора у РС и сматрамо да је за сваку осуду то што предсједник и Влада РС негирају консолидовани финансијски извјештај за кориснике буџета РС за 2016., у којем је ревизија указала на огромни буџетски дефицит те да је Влада прикривала негативне резултате свог рада. Ту има много основа и за истражне органе, али, нажалост, РС је данас под потпуном контролом владајуће коалиције која не жели и неће да има независне и професионалне институције које чувају РС'', указао је Бореновић.
 
ПДП ће, додао је, учинити све да не дозволи даље уништавање институција и ресурса РС.

Инсистираће и на расправи о свим важним питањима за живот грађана, те неће одустати од интерпелација о тешком стању у економији, здравству РС и другим областима, међу којима је и наталитетна политика, будући да је данас у школе у РС  први пут кренуло мање од 10.000 првачића.
 
Власт у РС је оптужио да "због лоших резултата владајућа коалиција у РС производи беспотребне теме којима скреће пажњу с горућих проблема, провоцира сукобе и жели анархију у РС".
 
Бореновић је за 7. октобар у Бањалуци најавио програмски Сабор ПДП-а, на којем ће бити усвојен програм за обнову РС.
 
''Српска је угрожена изнутра, економски ослабљена, демографски на лошим позицијама и желимо да је обновимо у овим областима, али и морално'', закључио је предсједник ПДП-а.
 
Извор: БН/Агенције

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Проинтер

01.09.2017 14:43

Сваки дан цитамо о Проинтеру како узима милионске послове у РС и нико ниста не подузима. Гдин. Буреновицу на који нацин се мозе оправдати да Проинтер добија све послове у РС и да се то плаца по неколико пута висе него сто је трзисна цијена. Ста мозете конкретно по том питању да урадите, на тако оцигледну ствар и пљацку РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мичиген

01.09.2017 15:37

А шта тек тајкун Каја ради...

Name

то је то

01.09.2017 18:41

Па тамо дје владајуци не праве систем тамо се сви сналазе... сви се ми морамо сналазити на разне нацине јер власт не нуди ријесење... попако цемо сви постати лриминалци да би опстали

Name

Перо

01.09.2017 14:57

Само да се докопате власти па сњима у коалицију

ОДГОВОРИТЕ
Name

здеро

01.09.2017 22:36

Иста је то братија.

Name

Лакташи

01.09.2017 14:58

БОРЕНОВИЋУ БРАТЕ КАД ЛУДИ НАРОД ВЈЕРУЈЕ СВОМЕ ВОЂИ САМО НАМ БОГ МОЖЕ ПОМОЋИ! УВИЈЕК У НАРОДУ ЛОПОВ ОКУПИ СЕБИ ВЕЋЕ ДРУШТВО НЕГО ПОШТЕН ДОМАЋИН

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ЛАКТАСИ

01.09.2017 15:35

СРБИНЕ НЕ ВРЈЕДЈАЈ ОГРОМНУ ВЕЦИНУ КОЈА ПОДРЗАВА ДОДИКОВУ ПОЛИТИКУ И ТО ПОКАЗУЈЕ 14 ГОДИНА ВЕЦ СЕ УПИТАЈ СТА ОПОЗИЦИЈА РАДИ ИМА ЛИ ПРОГРАМ ИЛИ СЕ СВЕ СВОДИ НА ДОДИКА ЈЕР НЕМАЈУ ПРОГРАМ

Name

рално

02.09.2017 08:19

Мало је бољих примјера немоци опозиције од Сњеготине оставке. Онај це се туци, Цавиц це напустити засједања, Бореновиц осудјује........ Миле казе оставка и цовјек да оставку. То опозицицја. Он се зајебава са њима. Веца је опозиција ДС у Србији који је у нестајању, него сви ови овде заједно.

Name

Жаре

01.09.2017 15:00

Ја сам вазда говорио нико нам неце уништити државу до нас самих!И ето уништили смо је ,а још Додо да прогласи банкрот и то то то је то!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

01.09.2017 21:01

Ти знас да је пред бнкротом.

Name

за Сасу

02.09.2017 08:38

Ма није пред банкротом, то се само Заре сали...

Name

РАСПУЦХИН

01.09.2017 15:01

Како мислите то урадити? Кукањем? Позивањем на савјест? Сви запослени на "државним јаслама" (како у институцијама , тако и у јавним предузећима) су , не само гласачка машинерија него , права војска насилника и силеџија у служби режима! Апсолутно сви , од врха до дна и свако од њих се не жели одрећи плата и привилегија које су добили од "великог баје". Штрајкови су само спинови и заваравање свих осталих којима се та "војска" жели представити као паћеници које режим исто тако малтретира. Живимо у лажи а опозиција само кука као какве бабе умјесто да проговори истину. "Аналитичари" , с' друге стране , "к'о киша око Крагујевца". Никако да укажу на срж проблема и истину. Све нешта "кењкаво" и каракушљиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

01.09.2017 15:48

Па дај цовеце предлози ста цинити сам си реко има гласацку масинерију,знаци на изборима га немозес скинути,протести да се Срби искрве.Ови из ПДП а су бас активни улазу диказе писмено указују на круминал ал цовјек све дрзи под сапом.Ја невидим ресење,мозда да итадју на изборе они који не излазе па да се некако скине та багра.

Name

ре распуцхин

01.09.2017 17:06

Свака ти је на мјесту.

Name

Бансхее

01.09.2017 17:18

Које су Срби будале, стално понављате исту матрицу: сви су исти! Опозиција нема рјесења, етц. Опозиција не може без подрске народа, (обичне овце) ништа! На Западу је Народ/Градјанин/ Гкасац најјаца Опозиција. Овдје је стока и биједници који својих пет минута имају под шатором сваке двије године. Јадно!

Name

Ре "никола" РАСПУЦХИН

02.09.2017 08:11

Сами сте одговорили. Тачно је да има гласачку машинерију али то износи (чак и са украденим гласовима) неких 25% уписаних бирача. Неко написа да потенцијални гласови опозицији масовно одлазе у иностранство. То је тачно јер сви са "државних јасала" немају потребу одлазити , њима је и овдје "Њемачка". Чини ми се да опозиција никако да схвати како би се требао рушити режим? Они покушавају ударати у "главу" али никако да дохвате. Постоји у џудоу "ножна техника" тзв. "чишћење" а којом се "кидише" на противникове ноге како би га се избацило из равнотеже. Ако се добро одради противник пада а пада му и "глава". Желим рећи да се може кидисати и на много ниже нивое власти јер је криминал у истој распрострањен до најнижих нивоа. Чак и спремачице , у институцијама и јавним предузећима , краду тоалет папир и средства за чишћење (и то се исто тако плаћа новцем из буџета па се и тога накупи) а и то је криминал јер остала сиротиња и то мора купити. Шта тек раде директори јавних предузећа и по чијем налогу или одобрењу? Зашто опозиција не затрпа судове тужбама а полицију кривичним пријавама? Кажем затрпа а не ту и тамо нека пријавица или тужбица , онако тек да се нађе. Зашто у Народној Скуштини не прозивају директоре и директорчиће и нападају их док не пропјевају? Дати ћу баналан примјер. Опозиција подржава штрајк жељезничара па тиме аутоматски штите директора који је прекомјерно запошљавао раднике у ЖРС. Тиме индиректно подржавају и режим који је те "штрајкаче" запошљавао у замјену за гласове! Можда због тога народ не излази на изборе? Можда народ мисли да опозиција само жели преузети све штрајкаче и папке како би се дочепали власти? Не иде то тако. Не може "и јаре и паре" , "драге" опозиционе вође. А тога има колико желите. Рекао бих на крају (а скратио сам јер има много начина за дјеловање а узело би превише простора) да наш народ не схвата пословицу : "Риба смрди од главе али чисти се од репа". Ово о чему говорим би било чишћење од репа. А глава? Па "риба" може у тигањ или ладицу и са главом али и без ње.

Name

ре ПДП

01.09.2017 15:38

"ПДП ће, додао је, учинити све да не дозволи даље уништавање институција и ресурса РС." Господо из ПДП-а нема се више шта бранити, све је девастирамо и урушено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дааа

02.09.2017 08:41

Ааааахахахахаха, цуј они це несто уцинити, и они неце дозволити......виц године, а рудоња јасе ли јасе...

Name

МК

01.09.2017 15:45

ШТА РАДИ ОПОЗИЦИЈА 10Г .МЛАТИТЕ ПРАЗНУ СЛАМУ НИГДЈЕ РЕЗУЛТАТА.НАРОД ЈЕ ВЕЋ НА КОЉЕНИМА ИЛИ НА ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА.ПОЗИЦИЈА ВАМ ЈЕ ОТЈЕРАЛА ПОТЕНЦИЈАЛНЕ ГЛАСАЧЕ ТАКО ДА ВАМ ЈЕ 2018 ЗАГАРАНТОВАНО ПРОПАЛА ШТО СЕ ТИЧЕ ГЛАСАЧА.ДУДУК ЈЕ СЕБИ ГЛАСАЧКУ МАСУ ОБЕЗБЈЕДИО А ВАША СЕ РАЗИЛАЗИ СВАКИ ДАН .ЗАШТО НЕ ЧИНИТЕ НЕШТО ЗА ОВАЈ ИЗГУБЉЕНИ НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

01.09.2017 16:03

Замислите ста је тек ова бивси главни ревизор сакрио од јавности. Опозицијо обратите пазњу и на то јер слободно на горе објављени износ мозете додати слобоно додати јос минимум 100-тинак милиона КМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цитат

01.09.2017 17:34

Другачије мишљење називају издајом, интелектуалце презиру, следбенике понижавају, парламент обесмишљавају - Умберто Еко о фашистима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

01.09.2017 18:24

ГОСПОДО СВЕ СТЕ У ПРАБУ АЛИ НИКО И НИСТА КРИМИНАЛЦУ НЕМОЗЕ. ВИДИТЕ ДА ОН ЦИМ ЈЕ НЕКА ФРКА ОДМА ГА ЗОВЕ ВУЦИЦ ДА ГА СПАСАВА. ЈА СТАЛНО ПИСЕМ НА ПОРТАЛУ БН ДА ЦЕ ВУЦИЦ И СРБИЈУ ЗРТВОВАТИ ЗА КРИМИНАЛЦА ДОДИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

01.09.2017 18:31

Ово само револуција може ријешити. Опет ће неко невин настрадати. Шта се може, кад смо несреће. Срећно народе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

01.09.2017 18:59

За све их можете оптуживати а за наталитет не. Па 10 год вас хандре а с вама богами и нас а нико ништа да роди, све сами ћорак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сики

02.09.2017 03:07

Јој овог кад видим немам напретка мјесец...

ОДГОВОРИТЕ
Name

666

02.09.2017 08:42

Ма дјикан класицни...