Хрватска ће градити мост

Градња Пељешког моста била је једна од тема јучерашњег састанка чланова Предсједништва БиХ са предсједавајућим Савјета министара БиХ и његовим замјеницима, потврдио је данас предсједавајући Предсједништва БиХ и лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић.

Босна и Херцеговина 01.09.2017 | 14:24
Хрватска ће градити мост
Градња Пељешког моста била је једна од тема јучерашњег састанка чланова Предсједништва БиХ са предсједавајућим Савјета министара БиХ и његовим замјеницима, потврдио је данас предсједавајући Предсједништва БиХ и лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић.

"О томе смо јуче више од сат времена разговарали не само члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и ја, него и члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, те предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић и његови замјеници Мирко Шаровић и Вјекослав Беванда. Казали смо да није у реду да један министар заступа интересе државе, те смо затражили да писмо министра Адила Османовића буде повучено. У супротном, рекли смо да ће услиједити друго писмо. Будући да Османовићево писмо није повучено, министар Јосип Грубеша упутио је ново", рекао је Човић новинарима у Сарајеву, јавља ТВ1. 

Он сматра да нема потребе да Предсједништво БиХ разговара о Пељешком мосту, јер ће га Хрватска градити, што је, како је поручио, њено суверено право

Човић је подсјетио да је прије више од мјесец дана одржана заједничка сједница Владе Срватске и Савјета министара БиХ, те да након ње није било отворених питања.

Но, како је навео, мјесец дана након ове сједнице, отворено је питање градње Пељешког моста.

(Вијести)

Коментари / 40

Оставите коментар
Name

Сдс

01.09.2017 12:34

Шта је са границом у Костајници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докле

01.09.2017 12:51

Када ће муслимани у БиХ да се спаметују и да се истински сарађују са Србима? Јер док то не урадимо, стално ће нас уцјењивати овакви као Човић, који представљају мање од 10% становника ове државе.

Name

Кемо

01.09.2017 13:08

За поцетак нисмо нација Муслимана него ли Босњака, сто су ионако били сви на простору БиХ. Без увазавања једних и других немогуце је сарадјивати. Хрвати Српско-Босњацки сукоб обилато користе и техницки то цијеним. Вуциц и Изетбеговиц су запоцели некакав диалог, али Додик их је раставио на просте факторе. Дакле, Срби требају препознати струју која це градити договор, па и нагодбе са Босњацима. Слободан Васковиц то јасно промовира и врло јасно је објаснио како Цовиц и ХДЗ функционирају користеци наведени сукоб. Треба охладити главе, увазава ти и радити.

Name

@Кемо:

01.09.2017 14:36

(1) Види овдје хттпс://м.дицт.цц/туркисх-енглисх/бо%Ц5%9Ф.хтмл (турско енглески ријечник) ријеч "боş" (бош) значи "емптy" (празно, ништа). (2) Зашто дозвољавате да вас прво османски и послије западни окупатори тако понижавају, да вам одузимају историју и коријене, дијеле од браће? (3) Ја због славне србске историје могу да будем само Србин православац. Као што је Србин муслиман био Меша Селимовић који је Српској Академији Наука и Умјетности (САНУ) 03.11.1976. написао протестно писмо: "Потичем из муслиманске породице из Босне, а по националној припадности сам Србин. Припадам српској литератури, док књижевно стваралаштво у Босни и Херцеговини, коме такођер припадам, сматрам само завичајним књижевним центром, а не посебном књижевношћу српскохрватског језика. Једнако поштујем своје поријекло и своје опредељење, јер сам везан за све оно што је одредило моју личност и мој рад. Сваки покушај да се то раздваја, у било какве сврхе, сматрао бих злоупотребом свог основног права загарантованог Уставом. Припадам, дакле, нацији и књижевности Вука, Матавуља, Стевана Сремца, Борисава Станковића, Петра Кочића, Иве Андрића, а своје најдубље сродство са њима немам потребе да доказујем. [...] Није, зато, случајно што ово писмо упућујем Српској академији наука и уметности, са изричитим захтјевом да се оно сматра пуноважним аутобиографским податком." (Извор: Википедија на босанском хттпс://бс.м.wикипедиа.орг/wики/Ме%Ц5%А1а_Селимови%Ц4%87) или као што је Србин римокатолик био Матија Бан када је 1851 написао урадак у Матери Сербској: "И ми Срби, неки смо източне цркве, неки западне, неки униатске, а неки прешли смо на турску вјеру; ништа мање сви смо Срби, тер састављамо србско племе, којима год србско наречие јест наречие материнско. Има нас преко пет милиона, а живемо у Далмацији, у Ерцеговини, у Црнојгори, у неким предјелима горње Албаније и Мачедоније, у Србији, у Славонији и у јужној Унгарији [Војводини]." (хттпс://сх.м.wикипедиа.орг/wики/Матија_Бан)

Name

плов

01.09.2017 15:02

Господине, пишите на латиници, да бих сви могли прочитати и послати коментар! Не ући се висе ћирилица као за вријеме СФРЈ, немојте то заборавити!!!!

Name

007Бонд (100% Бачванин - да се зна!)

01.09.2017 15:43

@Кемо... Да прочиташ =На Дрини Ћуприју= од Иве Андрића, јер тамо је он описао:1- прелазак Срба на ислам, зашто се то десило, 2-јаничаре, данак у крви, 3- Мехмед пашу Соколовића, 4-сво зло које су Турци донели Србима... Па турске списе о поисламизовању Срба у БиХ, па читај Мешу Селимовића, па слушај мало Емира Кустурицу...И тако даље, и тако даље, и тако даље... Па би могао мало да се распиташ како ти се звао чукундедов чукундеда, на ком православном гробљу је сахрањен и коју славу је славио...Па се запитај зашто имаш српско презиме, а арапско, персијско, или турско име које по рођењу одмах добијаш са вером... А лепо си могао да добијеш име из твог говорног подручија (да се тако изразим)...Значи, ако су се родио у зору (ујитру) - добио би име Зоран, па ако си рођен у недељу - Недељко....а не ту неки Сахиб, Омер, Халил...

Name

Ре.Србин

01.09.2017 16:44

Друже,невиде они даље од носа,то од школе има два сата Џамије

Name

попара

01.09.2017 12:34

Сви становници БиХ би требали да се стиде да их овај цовјек представља.Предсједник једне дрзаве.заговара интересе друге дрзаве,Хрватске,болесник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алмир

01.09.2017 13:09

Једноставно Хрвати требају бити национална мањина, сто свакако и јесу. Мање их је од некада Срба у Крајинама.

Name

Кики

01.09.2017 15:27

Прицате бзвз као и СДА и Бакир. Хрватска има сва права да то гради и треба поцети сто прије да би се избјегле ове гузве у Неуму. Бакир лупета око некаквог носаца авиона и проласка испод моста..глупљу изјаву нисам цуо до сада. БиХ мозе добити неки излаз у интернационалне воде само ако буде Хрватска добро располозена да јој уступи некакав вид коридора кроз хрватске воде...то је СВЕ ста се мозе добити.

Name

@кики

01.09.2017 16:19

Које хрватске воде, ста лупетас?

Name

Кики

01.09.2017 17:28

Не лупетам ја него сви који су против градње моста. Бих нема излаз на отворено море у интернационалне воде. Свако ко се и мало разумје у то све му је јасно.Осим тога имас не свакој карти обиљезене дрзавне воде..гооглај мало. Неум то нема јер је пељесац одмах испред а у сустини се рацуна 20 км од обале као дрзавне воде.Сад би Бакир хтјео да у Неум испод моста продје носац авиона???? Прво, тај носац авиона мора уци у НАТО воде а друго ста це један носац авиона у градовима ,они и ако су потребни стоје на отвореном мору,ма цији да су и ма цији да би били.

Name

Сдс

01.09.2017 12:38

Шта је са границом у костајници. Повезати та два проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007Бонд (100% Бачванин - да се зна!)

01.09.2017 12:38

Бошњаци да се договоре са Србима, и да се Република Српска и српска босанска Крајина у муру одвоје од БиХ... И онда ће Србија и Република Српска пружити руку пријатељства Бошњацима...И од тад ћемо вас Бошњаке подржавати да вам Федеративни ентитет остане целовит... Подржаћемо вас и око Неума и отворених вода...А стаћемо у на вашу страну, па да се ова глупост око хрватског моста заустави...И подржаћемо вас и за многа-многа друга питања! ...Јер Хрват никад прави савезник бошњаку није био, а Бошњак је уз Хрвата био и 1941 и 1991... А Турска је далеко, и боље је имати комшију и пријатеља уз кућу - него брата на крај света (Турску!).

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

01.09.2017 13:12

Није вама Србима Турсја далеко,ето вам је у сред Београда,Тасмајдан и Калимендан.Вама Србима је ваљда циљ да имате море у Неуму посто су вам Црногорци ускратили прилаз мору.

Name

ЛУД ЗБУЊЕН НОРМАЛАН

01.09.2017 13:23

ЈЕ СТО СЕ ТИ 007 НАМУЦИ ПИСАЈУЦИ ПА ВИ СТЕ СА УСТАСАМА УВИЈЕК САРАДЗИВАЛИ КАД ЈЕ ТРЕБАЛО БОСНУ РАСТУРАТИ И САД ГЛУПАНЕ ХРВАТСКА ВАМ НЕ ДА ДОБАР КОМАД ЗЕМЉИЦЕ БОСНЕ АЛИ ЦЕ ВАС БОСЊАЦИ ПОДРЗАТИ А ВИ НЕ ПОДРЗАВАТЕ СЛОБОДАН ИЗЛАЗАК У МЕДЗУНАРОДНЕ ВОДЕ

Name

Ре

01.09.2017 13:35

Е неце тако бити бонде таман кад опе ратовали.Нема одвајања рс, то је дио Босне и .

Name

007Бонд (100% Бачванин - да се зна!)

01.09.2017 13:56

@попара... Није то тако како ти мислиш.

Name

Благо Будалама

01.09.2017 14:28

Нај боље за све бих било да Срби и Босњаци поново зарате због тога сто Хрватска гради тамо неки мост на својој територији.

Name

007Бонд (100% Бачванин - да се зна!)

01.09.2017 15:05

Шта нас брига онда... Сами сте, и сами се цимајте са Хрватима око мостића, Неума, и тако то... А Република Српска и српска босанска Крајина ће увек имати подршку Србије... А што се тиче некаквог рата - тога неће бити, и РС вероватно са босанском Крајином ће се у миру одвојити...А Република Српска је права држава у држави, процентуално има више Срба од Војводине и централне Србије, и дан данас има јаку војску која им је остала од ЈНА...И јесте то нешто као у заједничким БиХ снагама, али, зна се чије је шта! А осим тога се и дејтон потписан, па је уз Српску и Србија! ...П.С.Чак и америчка ЦИЈА предвиђа да ће се БиХ ускоро распасти...А како и не схватате да Додик стално и свуда по свету прича како ће РС бити независна, а странци ћуте, што значи да је све спремно и договорено!

Name

Антибиотик

01.09.2017 12:41

Хоће, као што ћеш ти добити свој ентитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шпекулација

01.09.2017 12:45

Тај пројекат је давно испланиран, само из разлога да се поново заговна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрцевци

01.09.2017 12:54

ТО ТИ ЈЕ СИГУРНО ОНАЈ НАС ДУДУК ОБЕЦАО А ТИ ЊЕМУ ТАДИЦКУ И МОСТ НА САВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

01.09.2017 13:10

РЕФЕРЕНДУМ о градњи моста провести на целој територији БиХ па це мо видети ста народ казе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

01.09.2017 15:05

Хахахаха. Шта ти имаш с тим? Неум је ионако хрватски, увијек био. А Хрватска има легитимно право на своме територију градити шта жели! Јасно????

Name

@Милан

01.09.2017 16:23

Када би знао колико земље и некретнина у Неуму су купили Бошњаци, а бога ми и Срби од 2000 године, требао би ти апаурин да се смириш. За 10 година правимо највећу џамију и православну цркву на Балкану на брду изнад Неума!

Name

бања лука

01.09.2017 13:11

нико њима не брани да праве мост само га морају правити да друге не заграде и не оспособе пролаз према међународним водама мора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Морнар Попај

01.09.2017 14:22

БИХ има јаку ратну и трговацку морнарицу па неце моци са носацима авиона и танкерима изаци на отворено море.

Name

Здраво

01.09.2017 13:12

Јел овај представља Хрватску или БиХ. Невјероватно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

01.09.2017 13:19

Нормално да це се мост правити ал мозе се десити да га будете и русили то је дупли тросак! Нико није рекао да се мост неце правити ал кад правити мост мора се знати граница! Мозда је бас тај један од стубова на сред границе за излазак у медјународне воде? Није битна сирина и висина него колики је тацно тај пролаз није валда 5 медјународни пролаза кроз пет мостови стубова?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

01.09.2017 13:25

Док ми куцимо туду дјецу наса одлазе сто даље од нас по том се види колико смо паметни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојкот

01.09.2017 14:40

Само масовни бојкот свих производа пропале НДХ их може смирити. Нека им оних пет аутобуса усташа из Херцеговине купује стотине милиона робе годишње и држи пропалу курватцку привреду у животу. Годину дана бојкота би за сва времена смирило повампирене усташе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоги Висеград

01.09.2017 14:54

Руси брее Мост,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лоли

01.09.2017 14:57

Добицете и ви и ЕУ ,тај Мост по Ледјима.Мост се несмије градити и тацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

01.09.2017 20:29

Бакир је издао заповјест и све подморнице БиХ са носецим атомским главама су кренуле према мосту.Специјална морнарицко диверзантска јединица кајак-кану клуб је вец дјеловала диверзантским акцијама.

Name

Драган Требиње

01.09.2017 14:58

Ако изадју сви Хрвати из БиХ ,онда цес добити Мост!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

01.09.2017 16:09

мозда али ти то ујко нецес дозивит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пидо

01.09.2017 16:23

Неко релевантан би требао покренути смјену Драгана Цовица као цлана Предсједниства. Не мозе се примати 7000КМ од БиХ а радити за интетес друге дрзаве, на оциту стету дрзаве од које прима плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Навијачи ..

01.09.2017 20:29

Благо вама . Док ви овдје разглабате око моста, референдума, НАТО ... они сваким даном богатији. А ви ? Само лупајте по порталима ко Макс по дивизији ...Такмиче те се ко је у праву, ко је у историји био ово оно, знате све шта и како ће бити,...а једно је засигурно продје вам вријеме на овом порталу писајуци дубиозе, глупости умјесто да нешто истински паметно учините осим да рекла казала. Наставит само тако све ће се промјенити и бити како ви кажете али мало морген .

ОДГОВОРИТЕ
Name

11€ / м2 Зид

02.09.2017 11:29

А и ви ЕУ насељавате превисе и људи се зале на вас .И само знате Троцкенбау и мудровати.

ОДГОВОРИТЕ