Кајри ни реч о Џејмсу: Хвала ти, Кливленде!

Кајри Ирвинг је до сада у тишини посматрао како мења боју дреса у зелено. Када је трејд Кливленда са Бостоном званично комплетиран, одлучио се да се огласи.

Кошарка 02.09.2017 | 16:30
Кајри ни реч о Џејмсу: Хвала ти, Кливленде!
Кливленд Кавалирси су прихватили од Бостона пика друге рунде драфта 2020. године и тиме завршили трејд Кајрија Ирвинга у Бостон од кога су добили Томаса, Жижића, Краудера, пика прве рунде 2018. и још једног пика друге рунде 2020. године.

У видеу који је назвао "Хвала ти Кливленде" Ирвинг се захвалио навијачима и граду Кливленду у коме је играо претходних шест година од када је са првог места драфтован у НБА. 

"Тешко је правити овакве видео снимке, јер разумете да величина одлука које доносите може драстично да вам промени живот и може да утиче на много људи одједном. И када дођете до те тачке да разумете шта је најбоље за вас, шта заиста желите да радите и како то да постигнете, када такав тренутак дође користите га. И нема других већих разлога од оних да будемо срећни и да желимо бити негде где ћемо максимално искористити свој потенцијал као људско биће и играч који усавршава свој занат", рекао је Ирвинг. 

Он се такође захвалио власнику Кавалирса Дену Гилберту и генералном менаџеру Дејвиду Грифину који су га 2011. изабрали као првог пика. Три године касније дошао је и Леброн Џејмс, а одласци у велико финале НБА лиге постали су навика за Кавалирсе. Ти походи по свему судећи Ирвингу нису били бајковити. 

"Уложио сам много сати и много рада у то да постигнем ствари о којима сам сањао као клинац и није то почело само одласком на Дјук и тиме што су ме Ден Гилберт и његова власничка група, Нејт Форбс и онај ћелави момак како воли да га зову (Дејвид Грифин) драфтовали са првог места. Ризиковали су са незрелим 19-годишњим дечаком који је имао проблема са десним палцем у то време", каже Ирвинг. 

Ирвинг је пре нешто више од месец дана тражио од менаџмента Кливленда трејд да би отишао из сенке наслеђа које у Кавалирсима од 2014. наставља да ствара Леброн Џејмс. Од када се Џејмс вратио у Охајо са Флориде, Кавалирси су освојили шампионску титулу, али су у овогодишњем финалу поражени од Вориорса појачаним Кевином Дурентом. 

Због тога Ирвинг није ни споменуо Леброна поименце у свом видеу, а ни о саиграчима није био много речитији. 

"А мојим саиграчима... луде приче и искуства, једноставно невероватни су то људи. Знате сви како то братство функционише. Само љубав за њих", рекао је Ирвинг на крају свог видеа.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар